کد خبر 10559
۳ دی ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۷

شهریاری در نامه‌ای به رئیس جمهور مطرح کرد

ضرورت توجه به رفع موانع مالی و اجرایی سد راه سازمان انتقال خون به عنوان تنها مرجع تامین کننده خون

ضرورت توجه به رفع موانع مالی و اجرایی سد راه سازمان انتقال خون به عنوان تنها مرجع تامین کننده خون

رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در نامه ای به رئیس جمهور بر ضرورت رفع موانع مالی و اجرایی سد راه سازمان انتقال خون ایران به عنوان تنها مرجع تامین کننده خون و فرآورده های آن در کشور تاکید کرد.

به گزارش نمایندگان ما، حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در نامه ای به رئیس جمهور بر ضرورت رفع موانع مالی و اجرایی سد راه سازمان انتقال خون ایران به عنوان تنها مرجع تامین کننده خون و فرآورده های آن در کشور تاکید کرد.

متن نامه نماینده مردم زاهدان خطاب به سید ابراهیم رئیسی به شرح زیر است:

«حضرت آیت الله جناب آقای دکتر رئیسی

ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

سلام علیکم؛

احتراماً به استحضار می رساند سازمان انتقال خون ایران به عنوان تنها مرجع تامین کننده خون و فرآورده های آن در کشور و به منظور ارتقای سلامت بیماران دریافت کننده خون و فراورده‌های آن و حفظ پیشگامی خود در سطح کشورهای منطقه، ضرورت دارد اقدامات سه گانه شرح داده شده ذیل را (با ذکر دلایل علمی و توجیهی و هزینه اثربخشی آن) اجرایی کند.

میسر شدن این مهم نیازمند عنایت ویژه حضرتعالی به سلامت جامعه و صدور دستورات مقتضی در مورد تامین و تخصیص بودجه و رفع موانع مالی و اجرایی آن از سوی تمامی دستگاه های ذیربط (سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و بانکهای عامل، سازمان غذا و دارو، گمرک و ...) است:

۱. تولید خون کم لکوسیت: منافع فرایند کاهش لکوسیت عبارتند از: کاهش واکنش های تب زای غیر همولیتیک ناشی از تزریق خون(FNHTRs)، جلوگیری از انتقال برخی ویروس ها مانند CMV، کاهش آلو ایمونیزاسیون  HLA و مقاومت پلاکتی همچنین باعث کاهش مرگ و میر در جراحی های قلب و بیماران بدحال و بحرانی می شود.

علاوه برآن باعث بهبود مراقبت از بیماران و کاهش هزینه های بیمارستانی می شود به نحوی که در بیمارانی که خون کم لکوسیت دریافت کرده اند میزان مرگ و میر ۱% کمتر از بیمارانی است که خون غیر کم لکوسیت دریافت نمودند. علاوه بر آن کاهش ۲% در تب های بعد از تزریق و به همان نسبت، کاهش ۲% در مصرف آنتی بیوتیک بیماران اتفاق افتاده است.

همچنین استفاده از خون کم لکوسیت در بیماران جراحی قلب منجر به کاهش مرگ و میر از ۵.۳% به ۳.۲% بود و مدت زمان بستری بیمارانی که خون کم لکوسیت دریافت کردند ۱.۲ روز کمتر از بیمارانی بود که خون غیر کم لکوسیت دریافت کردند (۹.۵ روز بجای ۱۰.۷ روز) و در نوزادانی که خون کم لکوسیت دریافت می کنند مدت زمان تهویه مکانیکی و مدت زمان بستری در NICU کاهش می یابد.

در آمریکا در بیماران جراحی قلب  هزینه هر بیمار بستری با تزریق خون کم لکوسیت از  ۴۰۰۰ دلار به ۲۳۰۰ کاهش یافت با در نظر گرفتن ۷۵۰۰۰۰ جراحی قلب سالیانه و کاهش ۱۷۰۰ دلاری هر بستری سالانه ۱.۲۸ میلیارد دلار صرفه اقتصادی دارد تنها همین فایده در جراحی قلب، ۲ تا ۳ برابر بیشتر از کل هزینه leukoreduction Universal  است.

بنابراین نه تنها باعث کاهش موربیدیتی و مورتالیتی در گیرندگان خون می‌شود بلکه از معدود مواردی هست که باعث صرفه جویی در هزینه های نظام سلامت هم خواهد شد.

۲. تست های غربالگری مولکولی (NAT): رسالت سازمان انتقال خون ایران، تامین خون و فرآورده های خون با حداکثر سطح سلامت برای بیماران و مراکز درمانی می باشد. این مهم با استفاده از روش های با تکنولوژی بالا مانند تکنیک آزمایش اسید نوکلئیک (NAT) برای آزمایشات غربالگری اهداکنندگان خون می تواند حاصل شود؛ سالانه بیش از ۶۰ میلیون اهدای خون در سراسر جهان توسط NAT آزمایش می شود و در این صورت، خطر باقیمانده انتقال ویروس های (HIV،  HBV و HCV)  از طریق خون و فرآورده های خونی را می توان تقریباً به صفر رساند. تامین سلامت خون و راه اندازی این اقدامات در سازمان انتقال خون نیاز به تامین بودجه مناسب و توجه ویژه دارد.

۳. نیاز به تامین دستگاه Next Generation Sequencing : پیوند سلولهای بنیادی خون‌ساز درمان بالقوه برای بسیاری بدخیمی ها /سرطان های خونی و همچنین بیماریهای ارثی صعب‌العلاج خونی(نظیر تالاسمی، آنمی داسی شکل، آنمی آپلاستیک)، نقایص ایمنی، بیماریهای متابولیک ارثی و تومورهای سایر بافت ها و اعضای بدن بوده و در بسیاری موارد پیوند سلولهای بنیادی خونساز از فرد سالم به بیمار درمان بالقوه بهبود و یا تنها گزینه باقیمانده برای نجات جان بیمار است و به علت کوچکی بانک HLA ایرانی شانس یافتن اهداکننده غیر خویشاوند مناسب پیوند بسیار کم بوده بنابراین برای گسترش بانک HLA نیاز مبرم به راه اندازی روش‌های تایپینگ با دقت و سرعت و ظرفیت بالا است که علاوه بر نجات زندگی بیماران و عواقب ناشی از دارو و درمان بیماری از خروج ارز نیز جلوگیری خواهد شد.»

انتهای پیام

کد خبر 10559

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 12 =