حسن لطفی سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با نمایندگان ما، درباره چالشهای بودجهای کشور، گفت: یکی از چالشهای اساسی ما در حوزه بودجه این است که ۸۰ درصد از بودجه کشور صرف هزینههای جاری و فقط ۲۰ درصد آن صرف هزینههای عمرانی و آن هم در قالب اوراق دو ساله یا سه ساله میشود.
وی ادامه داد: این در حالی است که در بسیاری از کشورهای دنیا ۸۰ درصد بودجه به هزینههای عمرانی و ۲۰ درصد به هزینههای جاری اختصاص پیدا میکند.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: مجلس شورای اسلامی از سال ۹۸ به بعد هر سال در متن لایحه بودجه میآورد که دولت باید یک سامانه پرداخت متمرکز برای هزینههای جاری کشور ایجاد کند و حتی برای آن هم ضمانت اجرایی پیشبینی میکنیم.
نماینده مردم رزن در مجلس شورای اسلامی گفت: متأسفانه این اتفاق در سنوات گذشته نیافتاده است و دولت یک سامانه پرداخت متمرکز برای هزینههای جاری کشور ایجاد نکرده است.
لطفی بیان داشت: برای مثال، سازمان تأمین اجتماعی سه و نیم میلیون نفر را تحت پوشش خود دارد که حقوق آنان را به صورت متمرکز میپردازد. انتظار ما از دولت این است که بودجه از شفافیت کافی برخوردار باشد.
وی اظهار داشت: متأسفانه هنوز تعداد حقوق بگیران دولت و میزان هزینههای جاری مشخص نیست و این یکی از ابهامات بودجهای ما طی سالیان اخیر بوده است. عمدهترین مشکل بودجهای ما همین مسئله است که باید مرتفع شود.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: دولت باید برای لایحه بودجه سال آینده سازوکاری جهت تشکیل سامانه متمرکز برای هزینههای جاری کشور در نظر گیرد. زمانی که ما ۸۰ درصد از بودجه کشور را به صورت نقدی و برای هزینههای جاری کشور پرداخت میکنیم و فقط ۲۰ درصد برای کارهای عمرانی باقی میماند، باید یک سامانه پرداخت متمرکز برای هزینههای جاری کشور وجود داشته باشد.
انتهای پیام
نظر شما