کد خبر 10991
۲۷ دی ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۰

قالیباف:

مردم باید در جریان دخل و خرج کشور باشند و بر آن نظارت کنند

مردم باید در جریان دخل و خرج کشور باشند و بر آن نظارت کنند

رئیس مجلس با اشاره به وظایف مهم دیوان محاسبات در امور نظارتی با تأکید بر این که مردم باید در جریان دخل و خرج کشور باشند و بر آن نظارت کنند به برخی عدم تخصیص بودجه در موضوعات مهم پرداخت و گفت: باید از تخلفات پیشگیری کرد اما اگر پدیده زشت و خلاف قانونی نیز رخ داد بین بروز تخلف و رسیدگی به این بی قانونی باید حداقل زمان صرف شود که اگر نشود آفت هایی دارد و توجه کنیم که باید از مدیران توانمند و پاکدست صیانت کنیم.

به گزارش نمایندگان ما، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در آئین تکریم و معارفه رئیس کل دیوان محاسبات کشور که عصر امروز(دوشنبه، ۲۶ دی ماه) در محل دیوان محسابات کشور برگزار شد، ضمن تبریک ایام ولادت حضرت زهرا(س) گفت: این جلسه، جلسه تکریم و معرفی است و وظیفه حقوقی و حقیقی همه ما این است که از تلاش‌ها و مجاهدات عزیزان تقدیر و تشکر کنیم. اولاً خدا قوت می‌گویم هم به جناب آقای دکتر بذرپاش و هم به یکایک همکاران خودم در مجموعه دیوان محاسبات که تلاش کردند و راهی را پیش گرفته‌اند که امید به آینده را بیشتر کرده و امیدوارم با همین روحیه کار پیش رود و انشاءالله سرعت و تدوام داشته باشند.

وی افزود: بدون شک برادر عزیزم جناب آقای دستغیب هم که مشغول خدمت در این مجموعه شدند با توجه به آن سابقه آشنایی که بیش از ۱۶ و ۱۷ سال از نزدیک با ایشان دارم و در موضوعات مختلف آشنا هستم و شناخت و تسلطی که بر مجلس دارند که بسیار مهم و جدی است و در همین جهت هم ایشان قبل از ورود من به مجلس در مجلس یازدهم همکاری جدی با من داشتند و تا روز انتخاب‌شان در اینجا، مشاور من بودند، مطمئنم که ان‌شاءالله با وقت‌گذاری و منحصر شدن در دیوان بتوانند این کار را ارتقاء دهند و پیش ببرند و یکی از مشکلات جدی کشور که می تواند بخش عمده‌ای از ناکارآمدهای‌ها را حل و فصل کند به کمک یکایک عزیزان، عزیزانی که در استان ها مستقر هستند و عزیزانی که در مرکز هستند بتوانند وظایفی که قانون اساسی بر عهده آن‌ها گذاشته انجام دهند و بُعد نظارتی را به بهترین شکل خودش پیش ببرند.

منابع انسانی و افراد متخصص از مهم‌ترین ویژگیهای دیوان محاسبات کشور است

رئیس مجلس با اشاره به یکی از مهم ترین ویژگی های دیوان یعنی منابع انسانی و افراد متخصص دیوان، عنوان کرد: دیوان محاسبات مجموعه ای است که با تعهد، تخصص، وجدان و ورزیدگی می توان در آن ایفای نقش کرد. همه جا منابع انسانی نقش جدی و اساسی دارد و بدون شک در مجموعه دیوان از یک کارشناس تا بالاترین سطح مدیریتی و تخصصی، نقش های کلیدی و بی نظیری دارند.

دیوان محاسبات و مرکز پژوهش‌ها دو رکن رکین مجلس شورای اسلامی هستند

قالیباف با بیان اینکه مجلس دو بال جدی و اساسی دارد که آنها ابزار و دستگاه هایی هستند که کار مجلس را پیش می برند و به آنها کمک کرده و ذهن و نگاه نمایندگان را متوجه وظایف خود می کنند، ابراز داشت: در حوزه قانونگذاری، مرکز پژوهش های مجلس و در حوزه نظارت دیوان محاسبات کشور است که به عنوان دو رکن رکین مجلس هستند و اگر آنها  وظایف خود را به دقت انجام دهند بسیار مؤثر خواهند بود که حضرت آقا نیز همین توقع را دارند که از جمله آن نظارت های موثر، کنترل های جدی و عالمانه است و تأکید دارند که در کار نظارت به جای رفتار مچ‌گیرانه، به شکل دستگیرانه عمل شود.

رئیس قوه مقننه ادامه داد: حضرت آقا اثربخشی و اثرگذاری را از مجموعه دیوان توقع دارند که بتواند در نظام مدیریتی کشور این اثرگذاری را داشته باشد. به خصوص در ملاقات اخیر نیز تأکید بر شرکت های دولتی داشتند.

۹ شرکت دولتی کشور قریب به ۷۰ درصد ظرفیت مالی را در اختیار دارد/ در حوزه دخل و انفال دچار آسیب‌هایی هستیم

وی در ادامه با بیان اینکه ۹ شرکت قریب به ۷۰ درصد ظرفیت مالی را دارد، عنوان کرد: اگر به این بحث ها متمرکز شویم طبیعتا می توانیم این اثرگذاری را داشته باشیم.

قالیباف در ادامه با بیان اینکه نگاه من مدیریتی است و نگاه شما کارشناسی، تکنیکی و تاکتیکی دقیق است، عنوان کرد: امروز در رسیدگی ها، آمارها و داده ها، هم دخل و هم خرج مهم است. امروز در حوزه دخل دچار آسیب هایی هستیم. در حوزه انفال دچار آسیب هایی هستیم که باید به آن توجه کنیم و در این حوزه دقیق و برخط باشیم و باید در سطوح مختلف ملی، استانی، دستگاهی، اعتباری و تسهیلاتی به این موضوع نگریسته شود و این هاست که می تواند ما را در حوزه نظارتی مسلط کند و مجلس رسالت اصلی خود در این حوزه را انجام دهد.

دیوان محاسبات به صورت برخط می‌تواند از هر حرکت سوئی پیشگیری کند

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان دیوان محاسبات را نهاد مالی، تخصصی و حقوقی دانست و افزود: قطعاً دیوان با یک بررسی عالمانه و بدون سوگیری می تواند بیشترین کمک را به دولت، مجلس و همه مدیران کند. اگر دیوان برخط باشد قادر است از هر حرکت سوئی در مجموعه که به سیستم خلل وارد می کند  پیشگیری کند و در صورت بروز هر اتفاقی می تواند به وقت و به جای خود به آن رسیدگی کرده و تصمیم گیری کند. البته گاهی آنقدر در این بحث ها تأخیر به وجود می آید که از موضوعیت می افتد.

وی در ادامه با بیان اینکه همین طور که تهیه گزارش های تفریغ بودجه پیش از زمان های مقرر یکی از کارهای خوب و جدی بود که در این دو سال و نیم اتفاق افتاد، عنوان کرد: البته تفریغ بودجه در حوزه کیفی سازی و عمق بخشی نیاز به توجه دارد و همچنین باید پیشنهادات کارساز در تصمیم گیری ها و نظارت و اصلاح امور و قانونگذاری داشته باشیم که به ما کمک کند.

مردم‌پایه بودن دیوان یعنی مردم بر دستگاه‌های کشور نظارت کنند

قالیباف با اشاره به دنبال کردن موضوع شفافیت در مجلس، عنوان کرد: یکی از وظایف دیوان در این حوزه ارائه گزارش به مجلس و مردم است. نگاه مردمی سازی که در دیوان به عنوان مردم پایه بودن دنبال می شود به معنای نظارت مردم بر دستگاه های کشور است تا دخل و خرج را به صورت شفاف ببینند و بر آن نظارت کنند.

رئیس مجلس در ادامه با تأکید بر توجه نظارت بر اموری که ممکن است مغفول مانده باشد و یا اموری که در چگونگی حل آن راهکاری وجود ندارد، اظهار کرد: مثلاً در بخشی تخصیص بودجه صد و اندی درصد بود درحالی که در بخشی دیگر تخصیص بودجه حداقل تا آبان ماه، صفر بود آن هم در موضوع اشتغال.

دیوان محاسبات تنها جایی است که می‌تواند اثربخشی تخصیص بودجه را دنبال کند

وی افزود:  تنها جایی که می تواند اثربخشی تخصیص را صورت دهد و به موقع مجلس را مطلع کرده و جلوی ایرادات را بگیرد دیوان است. چرا سرگشته و بلاتکلیف باشیم و به بیرون نگاه کنیم وقتی دیوان محاسبات را داریم.

قالیباف ادامه داد: در حقیقت شما هم در تأمین بودجه و درآمد آن، هم در تصویب و تفریغ بودجه می توانید به ما کمک کنید و هم با نظارت برخطی که قانون به شما اجازه آن را داده است می توانید تخصیص مؤثر را پیگیری کنید.

ناترازی به دلیل نبود منابع نیست به دلیل عدم دقت به قانون یا سلیقه‌ای عمل کردن است

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه توجه به حسابرسی مبتنی بر عملکرد از موضوعات مهم دیگر است، بیان داشت: ما حتماً به دنبال اصلاح ساختار بودجه هستیم و همه امکانات خود را برای اجرای آن در برنامه ۵ ساله هفتم جمع کرده ایم اما همین چند نکته می تواند بخش قابل توجهی از کسری و ناترازی عملیاتی را اصلاح کند که برخی از آنها به دلیل عمل نکردن به قانون و یا سلیقه ای عمل کردن به قانون است لذا ناترازی به دلیل نبود منابع نیست.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت هوشمندسازی، شفاف سازی، کارآمدسازی و مردمی سازی که کلید حل این مسائل بوده و باید با هم پیش برود، گفت: این شاخصه ها زمانی می تواند کارآمد باشد که بر بستر هوشمندسازی حرکت کند. من با تجربه این را عرض می کنم بسیاری از نابسامانی های مدیریتی، و بی انضباطی مالی و ضعف مدیریتی را در هر بخشی که توفیق حضور داشتم، چه از مجموعه وسیعی همچون قرارگاه سازندگی، چه در حوزه نیروهای مسلح و چه بیرون از آن در شهرداری، نیروی انتظامی و هر کجا که بودم با تکیه بر هوشمندسازی توانستیم برطرف کنیم و موفقیت هایی را کسب کنیم لذا امروز نیز باید در این مسیر حرکت کنیم.

قالیباف در ادامه صیانت از مدیران توانمند و پاکدست نیز را بسیار حائز اهمیت خواند و افزود: مجددا تأکید می کنم که باید از تخلفات پیشگیری کرد اما اگر پدیده زشت و خلاف قانونی نیز رخ داد بین بروز تخلف و رسیدگی به این بی قانونی باید حداقل زمان صرف شود که اگر نشود آفت هایی دارد.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان ادامه داد: رعایت انصاف، عقلانیت، حفظ کرامت مدیران و حفظ حرمت عوامل اجرایی نیز که در سختی های موجود تلاش می کنند نباید نادیده گرفته شود چرا که سرمایه های تخصصی نظام هستند و حفظ این سرمایه ها برای یکایک ما واجب است که به آن اهمیت داده شود. بارها این موضوع را در سرکشی های نظارتی استانی از من شنیده اید که نباید شجاعت را از مدیران شجاع و امین گرفت.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر معضل هایی دیده می شود که در برخی کارها که قرار است مدیران تصمیم گیری کنند مردد هستند که اگر این تصمیم گرفته شود چه اتفاقی می افتد و اگر تصمیم گیری نکنند چه می شود، عنوان کرد: لازمه پیشرفت و حل مشکلات گرفتن تصمیم های درست در شرایط ریسک است  و از این رو باید پیوند قوی میان مجریان و ناظران باشد و در این مسیر دلسوزی شود و زیست مؤمنانه و در عین حال قاطعانه و با محبت در نظر گرفته شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم به تخصص، تعهد و باوری که به یکایک شما داریم و شناختی که از آقای دستغیب داریم این مسیر را با سرعت، دقت و درایت و با رعایت انسجام مجموعه پیش برویم و برای برادر عزیزمان جناب آقای بذرپاش در مسولیت جدید آرزوی موفقیت دارم و امیدوارم ایشان در کار و زندگی خود موفق باشند و جا دارد یادی کنم از برادر عزیز سردار رستم قاسمی که از روزهای جنگ با این مرد آشنا شدیم و انصافا این مرد شبانه روز نمی شناخت.  به این مدت زمان محدود سکانداری وزارت راه از سوی ایشان نگاه نکنید که بیماری ایشان را از پای انداخته بود اما تا لحظه آخر تلاش خود را می کرد. شما آبادانی را در کشور نمی بینید که آثار زحمات این مرد در آن نباشد. ان شاء الله که ایشان در جوار رحمت الهی در کنار شهدا و مهمان شهدای کربلا باشند و امیدوارم که همگی عاقبت به خیر باشیم و به گونه ای حرکت کنیم که مدیون شهدا، امام شهدا، مردم عزیز و رهبر معظم انقلاب نباشیم.

انتهای پیام

کد خبر 10991

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۹:۰۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۷
    0 0
    بهتر بیان مثل ما زجر بکشند سی سال برده داری برای خرید خودرو و ملک وقتی دهه پنجاه و شصت و هفتاد به راحتی کنار زدید و امتیاز برای دهه هشتاد قرار میدهید دهه هشتادی هم عقل دارد میداند روزی او را هم مثل دستمال دور میندازید مثل دهه شصت و هفتاد وقتی کودکان قبل نورده ابان مثل دستمال کاغذی مچاله دور انداختید .کودکان نورده ابان به بعد هم روزی مثل دستمال. دور انداخته میشوندد همه ارزوهای خودمان ،فرزندانمان هم در حسرت چون میخواستیم خانه داشته باشیم خودرو داشته باشبم