به گزارش نمایندگان ما، علیرضا عباسی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اقدامات کمیسیون کشاورزی برای نظارت بر بازار مواد غذایی و میوه در شب عید، بیان کرد: در سال ۹۱ یکسری وظایف از وزارت بازرگانی جدا و به وزارت کشاورزی محول شد. یک سری اختلاف نظرهایی در این حوزه وجود داشت اما در نهایت یک سری حوزه های نظارتی به صورت کامل از وزارت بازرگانی به وزارت جهاد کشاورزی محول شد و تنظیم بازار محصولات کشاورزی به صورت کامل در حوزه وزارت جهاد قرار گرفت، بنابراین در این قسمت وظیفه وزارت جهاد کشاورزی هم تامین این محصولات و هم نظارت بر عرضه و توزیع و قیمت آنها است.
تلاش کمیسیون کشاورزی این است که اتفاق های ناخوشایند سال های قبل در بازار عید تکرار نشود
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یکی از وظایف کمیسیون کشاورزی ورود به این موضوعات است که جلسات متعددی را در آستانه نوروز امسال در این زمینه برگزار کرد، تصریح کرد: باتوجه به اتفاق هایی که در بازار میوه شب عید سال گذشته رخ داد و اتفاق هایی که در بازار گوشت سفید شب عید سال ۹۹ رخ داد، تمام تلاش کمیسیون کشاورزی این است که امسال این اتفاق ها تکرار نشود. کمیسیون کشاورزی بر این موضوع تاکید دارد که با برنامه ریزی صحیح مشکل خاصی در بازار گوشت مرغ و گوشت قرمز و میوه شب عید ایجاد نشود.
بازار مرغ در کنترل است
نماینده مردم کرج در ادامه تاکید کرد: اما با توجه به مسائل تولیدی و سایر عوامل قیمت گوشت برای مردم مناسب نیست و ما این تذکر را به وزارت جهاد کشاورزی دادیم که زمانی که باید مراقبت صورت می گرفت تا دام های مولد ما حذف نشوند و جوجه ریزی ما مناسب باشد، مقداری کوتاهی صورت گرفته است. ما در جلسات متعدد با دوستان در وزارت جهاد کشاورزی راجع به این مسائل صحبت کردیم و اکنون مقداری کنترل بر بازار مرغ حاکم است و در حوزه گوشت قرمز نیز با واردات درصدد هستند تا بازار را تنظیم کنند.
۱۵ هزار تن میوه برای تنظیم بازار شب عید درنظر گرفته شده است
وی افزود: در مورد میوه شب عید نیز به همین صورت است؛ سال گذشته اتفاق هایی در تعاون روستایی رخ داد و مردم میوه بدون کیفیت را با قیمت بالا خرید کردند. امسال دولت رویه خود را عوض کرده است، بخش خصوصی را وسط آورده که میوه را خریداری کرده و با ۱۰ درصد زیر قیمت بازار به مردم عرضه کند که ما به این رویه اعتراض کردیم که این ممکن است در بازار التهاب ایجاد کند اما مجموعه معتقد است اتفاقی نمی افتد اما ما اصرار داریم که اگر مراقبت صورت نگیرد ممکن است اشکال ایجاد شود. اکنون ۱۵ هزار تن میوه برای بازار شب عید در نظر گرفته شده که قطعا کفاف نیاز جامعه را نمی دهد.
عباسی در پایان خاطرنشان کرد: هنوز جلسات کمیسیون کشاورزی در این زمینه ادامه دارد و ما دغدغه های خود را به دوستان منتقل می کنیم تا مراقبت لازم صورت گیرد تا در پایان اسفند دچار مشکل نشویم. رایزنی ها در حال انجام است که ۱۵ هزارتن میوه نیز به عنوان پشتیبان برای تنظیم بازار میوه شب عید در نظر گرفته شود. ان شاءالله مشکلی در بازار میوه نخواهیم داشت. اما در زمینه گوشت قرمز مشکل داریم و مردم به سختی در حال تهیه هستند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام
نظر شما