به گزارش نمایندگان ما، مجتبی یوسفی در مورد گرد و خاکی شدن هوای خوزستان با پیشبینی نفوذ گرد و خاک عراقی به این استان؛ گفت: خوزستان سالهای متمادی با مسئله گرد و غبار داخلی و خارجی دست به گریبان است که نشات گرفته از سوء مدیریتها و نظرات غیر کارشناسی است.
نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضعف دیپلماسی محیط زیست؛ افزود: امروز خوزستان، سیستان و بلوچستان و سایر استانهای مرزی قربانی نظرات غیر کارشناسی منطقهای هستند از طرفی شاهد ضعف دیپلماسی محیط زیست در سطح دنیا به ویژه در رابطه با کشورهای منطقه هستیم.
وی در ادامه با تاکید به اصرار تکمیل پروژههای غیرکارشناسی محیط زیستی، یادآور شد: طرح انتقال آب بین حوزهای منجر به تغییر اقلیم و طغیان ریزگردها در کشور شده است که این مسئله معادله پیچیده حاشیه نشینی، مهاجرت و خالی شدن مرزهای کشور را رقم زده است، که میطلبد هزاران میلیارد تومان هزینه شود تا امنیت به مرزها بازگردد و با هر بارندگی سیلآسا شاهد انتقاد منتقدان مبنی بر وجود آب مازاد در کشور نباشیم.
یوسفی با انتقاد از هزینه میلیاردی برای حفاظت از مرزهای کشور؛ گفت: خالی شدن مرزها به تبع طغیان گرد و غبار در شهرهای مرزی علاوه بر مسائل امنیتی هزینه میلیاردی را به دنبال داشته است؛ متاسفانه بی توجهی به گرد و غبار شهرهای مرزی به مرکز کشور هم کشانده شده و در برخی از روزهای سال شاهد خیزش گرد و غبار در پایتخت بودیم.
عضو کمیسیون عمران در مجلس شورای اسلامی در مورد کاهش بارندگی در طی چند سال اخیر؛ یادآور شد: تغییرات اقلیمی در سراسر ایران منجر به شدت گیری ترسالی و خشکسالی در کشور است؛ به فرض مثال در سالهای ۹۸ و ۹۹ ایران جزء کشورهای ترسال معرفی و طی سالهای ۱۴۰۰ تا به امروز خشکسالی غالب بر ترسالی شده است که هر کدام در جای خود جای انتقاد فراوان دارد. تا جایی که در برخی از فصلهای سال تامین آب شرب هم برای مردم دشوار بوده است این مسئله سوء مدیریت در کنار ناتوانی از ظرفیتهای داخلی را نشان میدهد.
نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: مسئله ریزگردهای خوزستان در کنار حل مشکلات داخلی نیازمند حل مسائل خارجی است؛ به طور مثال، بیتوجهی مسئولان به تبعات آبگیری سد چمشیر نه تنها مسائل منطقهای که به دنبال داشته است با توجه به هشدارهای کارشناسان بی تردید تبعات ملی هم به دنبال خواهد داشت که متاسفانه برای این هشدارهای گوش شنوایی وجود ندارد گویا در بسیاری از مسائل کشوری آزموده را آزمودن خطاست، باید بارها تکرار کنیم.
یوسفی خاطر نشان کرد: در دیپلماسی خارجی باید همراهی و هم افزایی سازمانها و نهادها و حتی وزارتخانههای مختلف را شاهد باشیم، در دولت سیزدهم اقدامات موثری از طرف سازمان محیط زیست صورت گرفته است، امیدواریم این اقدامات تا حصول نتیجه ادامه داشته باشد. روابط با کشورهای همسایه در منطقه خلیج فارس گام موثری در تمام ابعاد خواهد بود اگر خروجی آن را در موضوعات ملی و بین المللی شاهد باشیم.
عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان در ادامه یادآور شد: با ورود جدی دولتمردان به این مسئله مشخص شود که اگر کشوری با ساخت و ساز غیر مجاز اقدام به ساخت سدهای متعدد بر روی رودخانهها و آبهای مشترک میکند بی تردید باید عکس العملی داشته باشد؛ انتظار میرود موضوعات محیط زیستی که امروز با حیات بشر گره خورده است بیشتر از خبررسانی در دستور کار متولیان امر قرار بگیرد؛ گرد و غباری که امروز جنوب کشور را فرا میگیرد در نتیجه خشکی تالابها و رودخانهها است؛ به راحتی نمیتوان آنها را احیا و جبران خسارات کرد.
منبع: خانه ملت
انتهای پیام
نظر شما