به گزارش نمایندگان ما، ولی اسماعیلی نایب رئیس اول کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، در خصوص برخی اصلاحات در رابطه با موضوعات مرتبط با بازنشستگان، گفت: ببینید بحثی که الان مطرح است تغییر میانگین حقوق بازنشستگی از دو سال آخر به پنج سال آخر است و ما با این مسأله در شرایط فعلی مخالف هستیم، البته تا الان برنامه توسعه هفتم به صورت رسمی به دست ما نرسیده و ممکن است تا ارسال به مجلس دستخوش تغییرات و اصلاحات شود اما اگر همان پنج سال بیاید، قطعا ما مخالفیم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه اکثر هموطنان ما که در آستانه بازنشستگی هستند براساس دو سال برای زندگی خود برنامهریزی کردهاند، این مسأله به معیشت آنها بعد از بازنشستگی آسیب وارد میکند. نکته حائز اهمیت در این موضوع این است که اگر میانگین حقوق با شرایط کنونی و به یکباره از ۲ سال به ۵ سال افزایش پیدا کند حقوق بازنشستگانی که مشمول آن میشوند، میانگین ۴۰ درصد کاهش پیدا خواهد کرد.
اسماعیلی تصریح کرد: از سوی دیگر یکی از راههای توانمندسازی صندوقهای بازنشستگی هم همین اصلاحات است و ما تلاش میکنیم که این مسأله را طی یک برنامهریزی پنج ساله ترمیم کنیم، نه اینکه به یکباره سه سال اضافه کنیم و به بخشی از جامعه آسیب وارد شود و موجب نارضایتیشان شود.
وی درخصوص مسیر و راه پیشنهادی جایگزین عنوان کرد: البته درباره این مسأله باید در کمیسیون بررسی و تصمیمگیری شود اما نظر شخصی بنده این است که ما هر سال مثلاً ۸ ماه اضافه کنیم، تا این کار به صورت مرحلهای گام به گام انجام شود.
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی در پاسخ به سوالی در خصوص طرح «موضوع افزایش سن بازنشستگی در برنامه هفتم که گفته میشود با هدف کمک به صندوقهای بازنشستگی در نظر گرفته شده است» اظهار داشت: این موضوع حتماً برای توانمندسازی صندوقهای ما که در آستانه ورشکستگی هستند، مفید خواهد بود اما باید دقت و توجه لازم را داشته باشیم که این مسأله هم باید به صورت مرحلهای، در یک بازه زمانی مشخص و با شیب ملایم انجام شود تا به جامعه هدف ما آسیب وارد نکند.
وی تصریح کرد: اما در مجموع یکی از مواردی که میتواند برای صندوقها درآمد پایدار داشته باشد و به اصلاح ساختاری و سیستمی صندوقها کمک کند، همین مسأله است.
منبع: ایلنا
انتهای پیام
نظر شما