به گزارش نمایندگان ما، المیادین در تحلیل سفر رئیس جمهور ایران به برخی کشورهای آمریکای لاتین گزارش داد این سفر نشان میدهد هیچ کشور یا قدرتی در جهان نمیتواند مانع از برقراری روابط بین کشورهای جهان شود و اکنون آمریکا در منطقهای که حیاط خلوت خود میداند، با چالش دیگری مواجه شده است.
این پایگاه نوشت: ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران از تشکیل کارگروههای بین ایران، کوبا، نیکاراگوئه و ونزوئلا خبر داد. وی پس از بازگشت از سفر پنج روزه از سه کشور آمریکای لاتین، در کنفرانس خبری در تهران، از امضای ۳۵ سند همکاری با این کشورها در زمینههای متعدد خبر داد.
رئیس جمهور ایران گفت ۳۵ سند همکاری با سه کشور آمریکای لاتین در زمینههای مختلف از جمله انرژی، صنعت، معدن و احداث نیروگاه امضا شد. وی افزود بر این باوریم که آمریکای لاتین منطقه راهبردی در جهان است که از ذخایر گسترده انرژی و منابع انسانی برخوردار است. این منطقه طی دههها و سالهای گذشته مقابل نظام سلطه غرب پایداری کرده است. رئیس جمهور ایران همچنین گفت در زمینه رویکردهای سیاست انقلابی و اهتمام به مطالبات ملت مقابل اعمال فشارها و مداخلات خارجی، با کشورهای آمریکای لاتین اشتراکاتی داریم.
المیادین ادامه داد: وقتی که رئیس جمهور ایران ویژگی سفر خود به ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه را مقابله با نظام سلطه، از طریق برقراری روابط راهبردی با کشورهای مستقل آمریکای لاتین اعلام کرد، در واقع در حال ترسیم مسیر تاریخی بود که ایران و این کشورها را در راه ایجاد شبکهها و اهدافی در کنار هم قرار میداد و این راه، انتقال ملتهای این کشورها از حالت رکود به سمت عمل و حرکت و از گذشته به آینده را تقویت میکند.
نتایج مستقیم نشستهای رئیس جمهور ایران با سران این کشورهای لاتین، به این موضوع خلاصه میشود که به گفته نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا، این نشستها به تثبیت نقش، حضور و عمل در ایجاد تاریخ و البته در ایجاد ابعاد درست تاریخ منجر شد؛ ابعادی که سلطه را به چالش میکشد، با ظلم و تسلط مخالفت و از پیشرفت علیه حمایت میکند و بر مخالفت با عقب ماندگی و ارتجاع تاکید دارد؛ آن هم در حالی که آمریکا میخواهد ملتها در وضعیت ارتجاع و عقب ماندگی باشند.
المیادین در پایان نوشت: با توجه به این مسائل و با تکیه بر سفر رئیسی به آمریکای لاتین، مشخص میشود که هیچ کشور یا قدرتی در جهان وجود ندارد که بتواند مانع از ارتباط بین کشورها شود و جلوی ایفای نقش، حضور یا عمل در ایجاد تاریخ و از همه مهمتر در ایجاد ابعاد درست تاریخ را بگیرد. این بار پیام چالش از منطقهای ارسال شد که آمریکا همواره آن را حیاط خلوت خود دانسته است. از نظر دیگر، این سفر به گام جدیدی در مسیر تقویت روابط بین ایران، کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب در همه زمینه ها، به خصوص در زمینه اقتصادی و تجاری منجر شد و در پی آن توافقنامههایی امضا شد که از مسیر روابط جدیدی خبر میدهد. این روابط زمینه را برای چشم اندازی فراهم میکند و ویژگی آن آزادی خواهی جدیدی است که جدای از مبارزات روزافزون برای پایان دادن به تسلط جهان تک قطبی نیست.
انتهای پیام
نظر شما