به گزارش نمایندگان، زهرا شیخی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به استراتژی های حاکمیت برای بحث ازدواج گفت: نکته ای که متاسفانه در این سالها مورد غفلت واقع شده، این است که توسعه محوری بیشتر به سمت توسعه فردمحور بوده است تا خانواده محور. ما در آموزش هایمان چه در سطح مدارس و چه در سطح آموزش عالی رویکردمان بیشتر به سمت دانش فردی در ایجاد فضاهای شغلی مناسب تر بوده است بدون توجه به اینکه حال خوب صرفا با اشتغال ایجاد نمی شود بلکه برای اینکه حال خوبی داشته باشیم نیازمند خانواده ای شاداب و زندگی پر نشاط هستیم.
وی اظهار کرد: زندگی پر نشاط نیز در قالب یک توسعه فردی تعریف نمی شود. خیلی از افراد هستند که جایگاه های علمی خوبی دارند، شغل مناسبی دارند ولی خوشحال نیستند و این فقط مختص به کشور ما نیست. در ژاپن پژوهشی انجام شد و طبق این پژوهش مشخص شد که افراد علی رغم اینکه اشتغال خوب دارند ولی زندگی شان نیازمند بازبینی است و در این موضوع بحث خانواده محور بودن را مطرح کردند. ژاپنی ها در برنامه هایشان برنامه ریزی می کنند که چگونه توسعه خانواده محور را پیش ببرند و جوانان را ترغیب به ازدواج و تشکیل خانواده کنند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تاکید کرد: اگر ما نیز قصد داریم جوانان را به ازدواج ترغیب کنیم و خانواده را محور قرار دهیم باید در حوزه جمعیت و خانواده کار پژوهشی دقیق و علمی انجام دهیم یعنی کاری که پشتوانه آن خرد جمعی باشد. متاسفانه در بسیاری از موارد صحبت از اتفاق هایی می کنیم که شاید در عمل قابلیت اجرا نداشته باشند در صورتی که اگر بنشینیم و نگاه کنیم و بسنجیم و تجربه های دیگران را به کار ببریم، قطعا می توانیم موفق تر در این حوزه عمل کنیم البته ما در این رابطه پیشینه و هویت اسلامی ایرانی غنی ای داریم و می توانیم با استفاده از آموزه های دینی قوی این راه را بهتر طی کنیم و کاملا به سمت پیشرفت و تعالی برویم.
شیخی با بیان اینکه مشکلات اقتصادی و معیشتی بخشی از موانع سر راه ازدواج جوانان است، گفت: مسئله مهم دیگر بحث فرهنگ سازی است. ما نیازمند مهندسی فرهنگی هستیم که این خودش نیز نیازمند کار گروهی است. بر فرض مثال قانون جوانی جمعیت قانون خوبی است اما اینکه این قانون تا چه اندازه قابلیت اجرا دارد و در اجرا موفق است نیز باید مورد بررسی قرار گیرد. اگر اشکالاتی در اجرا است باید سریعا حل شود. در حال حاضر یکی از مشکلاتی که بر سر راه اجرای این قانون وجود دارد، دستگاه های مختلفی است که باید آیین نامه تعریف کنند ولی این آیین نامه این قدر دست و پا بسته عمل می کند و بروکراسی اداری ایجاد می کند که قابلیت اجرا نیز ندارد و چه بسا این آیین نامه خودش نسبت به قانون حالت بازدارنده پیدا می کند.
شیخی خاطرنشان کرد: ما باید در اجرا نیز متعهد شویم که قانون را دور نزنیم و به آن عمل کنیم البته بحث های آموزشی و فرهنگی از همه مسایل مهم تر است.
منبع: شبستان
انتهای پیام
نظر شما