کد خبر 15109
۱۸ تیر ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۳

زنگنه در نشست خبری کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه؛

محدودیتی برای تغییرات در لایحه برنامه هفتم توسعه نداریم

محدودیتی برای تغییرات در لایحه برنامه هفتم توسعه نداریم

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه مجلس شورای اسلامی، گفت: در قانون برنامه هفتم توسعه، با توافقی که با دولت و سازمان برنامه انجام دادیم به سمتی پیش می رویم که بتوانیم بهترین برنامه توسعه را ارائه کنیم.

به گزارش نمایندگان، محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در نشست خبری امروز (یکشنبه، 18 تیرماه) کمیسیون متبوع خود، گفت: کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه روز گذشته بحث بررسی کلیات لایحه را به پایان رساند و موافقین، مخالفین، بخش خصوصی، دیوان محاسبات و مرکز پژوهش ها نظرات خود را ارائه کردند و در نهایت از مجموع 34 نماینده حاضر در جلسه با 28 رأی موافق، 6 رأی منفی و یک رأی ممتنع کلیات آن به تصویب رسید.

وی با اشاره به اینکه کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه امروز نشستی را نداشت و 20 کمیته تخصصی آن از صبح امروز بررسی جمع بندی مواد را در دستورکار خود دارد، ادامه داد: از فردا صبح بررسی مواد لایحه برنامه هفتم توسعه را از ماده اول آن که به رشد اقتصادی اختصاص دارد آغاز می کنیم.

نماینده مردم تربت حیدریه و مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه براساس آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی کمیسیون تلفیق لایحه 3 هفته کاری فرصت دارد که گزارش خود را برای ارائه در صحن آماده کند، عنوان کرد: این مدت زمان را می توان تا 2 برابر افزایش داد در صورت استفاده از این ظرفیت 6 هفته فرصت داریم تا بررسی لازم را انجام دهیم و پس از آن نیز نمایندگان 10 روز فرصت دارند تا بر روی گزارش ارائه شده نظرات خود را ارائه کنند و نهایتا گزارش در دستور صحن قرار می گیرد.

زنگنه با اشاره به اینکه روز گذشته مخالفین و موافقین نظرات خود را ارائه و به نقاط مثبت لایحه برنامه هفتم توسعه اشاره کردند، افزود: براساس نظرات ارائه شده مهم ترین نقطه مثبت لایحه برنامه هفتم توسعه که اکثرا به آن اذعان دارند همخوانی و تناسب فصول برنامه با سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری است که حدود 90 درصد از مواد سیاست ها در فصول برنامه رعایت شده است.

وی با بیان اینکه مسئله محوری موضوع بسیار مهم و مثبتی است که در لایحه برنامه هفتم توسعه به آن توجه شده است، تصریح کرد: در هر فصل به جای بررسی کلی مسائل یک مسئله انتخاب شده به صورت مثال در نظام بودجه ریزی موضوع اصلاح ساختار بودجه دیده شده و در بحث منابع دولت نیز به صورت ویژه موضوع مالیات ها مورد توجه قرار گرفته و در حوزه امنیت غذایی به بحران آب و تامین منابع آبی توجه شده است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به اینکه از سوی دیگر مخالفین و منتقدین لایحه برنامه هفتم توسعه مهم ترین انتقادی که داشتند در خصوص عدم ارائه جدول منابع و مصارف بود، افزود: یکی از دلایلی که معمولا برنامه ها در طی دوره های گذشته میزان تحقق پایینی داشته اند عدم تناسب بین موارد ارائه شده در برنامه ها با ظرفیت ها و منابع کشور است. این انتظار را نمایندگان در مجلس داشته اند که دولت به صورت ریز منابع و مصارف را ارائه کند، براساس توضیحاتی که وزیر امور اقتصاد و دارایی ارائه کرده اند برای تحقق رشد 8 درصد در سال 1402 بیش از 5 هزار و 300 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز داریم که بخشی از آن توسط بانک ها تامین و بخشی دیگر توسط بازار سرمایه تامین می شود.

زنگنه ادامه داد: براساس برآوردهای انجام شده حدود 50 همت از منابع مورد نیاز از طریق سرمایه گذاری خارجی تامین می شود که مجموعا براساس گزارش وزیر اقتصاد در سال جاری حدود 1500 تا 2000 میلیارد تومان در حوزه تامین منابع برای سرمایه گذاری با ابهام مواجه هستیم که باید در طی سال آینده نیز مشخص شود.

وی عنوان کرد: تا زمانی که منابع و مصارف را به صورت دقیق نداشته باشیم نمی توانیم در خصوص سایر شاخصه های توسعه یافتگی در حوزه های دیگر صحبت کنیم، برخی از احکام برنامه نیز مانند برنامه های گذشته ماهیت برنامه ای ندارند و این موضوع یکی از انتقادات ارائه شده توسط منتقدین بود که این مشکل را در برنامه های توسعه گذشته نیز داشته ایم. متاسفانه بسیاری از اوقات قوانین برنامه و بودجه به وسیله ای برای نسخ و اصلاح قوانین دائمی تبدیل می شود که این موضوع با روح برنامه توسعه سازگار نیست.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: یکی از مباحثی که منتقدین ارائه می کردند این بود که در دال مرکزی و بحث محوری برنامه و حسی که جامعه باید از لایحه برنامه توسعه بگیرد تا مشخص شود در 5 سال آینده چه سمت و سویی داریم، ابهاماتی وجود دارد. ریاست سازمان برنامه و بودجه در دفاعی که انجام داد عنوان کرد که آمادگی دارند با همکاری مجلس از اصلاحات جزئی تا کلی را در برنامه داشته باشیم. برخلاف قانون بودجه که برای مجلس محدودیت وجود دارد و نمی تواند میزان تغییرات در لایحه را به گونه ای داشته باشد که سقف منابع و مصارف از یک حدی بیشتر شود در قانون برنامه این محدودیت را نداریم و با توافقی که با دولت و سازمان برنامه انجام دادیم به سمتی پیش می رویم که بتوانیم بهترین برنامه توسعه را ارائه کنیم.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: بخشی از اقشار جامعه به جهت برخی از اخباری که از لایحه، متن لایحه یا کمیسیون ها به بیرون منتشر شده نگرانی هایی دارند از جمله این نگرانی در خصوص بازنشستگی، اصلاح سنجه های مربوطه در خصوص سن بازنشستگی، نحوه محاسبه حقوق بازنشستگی و نگرانی برخی اقشار از جمله ایثارگران و دغدغه هایی که در حوزه دانش بنیان وجود دارد است، فرآیند قانونگذاری در مجلس یک فرآیند طولانی است به این معنا که به صرف اینکه در یک کمیسیون یا کمیته ای مسئله ای مصوب شود به معنای تصویب نهایی آن نیست و قطعا در کمیسیون تلفیق و صحن علنی ابعاد آن مورد بررسی قرار می گیرد، پس از آن نیز شورای نگهبان و مجمع نظارت دارند.

زنگنه گفت: دغدغه‌ای که ما در مجلس شورای اسلامی، کمیسیون تلفیق و هیأت رئیسه مجلس داریم و همچنین رئیس مجلس شورای اسلامی همواره به آن تأکید کرده و مقام معظم رهبری نیز در شعار سال نسبت به آن تأکید ویژه داشتند ثبات اقتصادی، ایجاد آرامش و امنیت روانی و اقتصادی در جامعه است، آنچه که ما در مجلس به عنوان اولویت اول دنبال می‌کنیم این است که احکام برنامه هفتم توسعه به عنوان ریل 5 ساله کشور قرار است مصوب شود حتماً باید ثبات اقتصادی، رفع دغدغه‌ها و نگرانی‌های مردم در مرحله اول را به همراه داشته باشد.

وی ادامه داد: در خصوص برنامه هفتم توسعه در سال 1402 باید فضای اقتصادی حاکم بر جامعه را در تدوین قانون برنامه هفتم توسعه ببینیم و در فضای خلأ تصمیم‌گیری نکنیم. اولین اولویت معیشت مردم و رفع نگرانی‌ها در حوزه اقتصادی است و با توجه به فاصله تورم از میزان افزایش حقوق‌ کارگران، کارمندان و بازنشستگان یکی از دغدغه‌های قشر حقوق‌بگیر رفع دغدغه‌های معیشتی است.

نماینده مردم تربت حیدریه و مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: طی چند روز گذشته که کمیسیون تلفیق لایحه هفتم توسعه کار خود را آغاز کرده پیام‌هایی را از سوی اقشار مختلف داشته‌ایم به ویژه کسانی که درآمد آنها ثابت است. حتماً این موضوعات را در بررسی‌های خود مدنظر قرار می‌دهیم.

زنگنه تاکید کرد: در بحث حقوق و دستمزد و اصلاح نظام اداری در کنار فاصله‌ای که بحث دستمزدها با شرایط اقتصادی دارد، شاهد بی‌عدالتی در دستگاه‌ها و سازمان‌های مختلف هستیم، برخی از دستگاه‌ها و سازمان‌های وابسته به دولت از لحاظ دریافت حقوق احساس بی‌عدالتی می‌کنند که حتماً این موضوع را باید در فصل نظام اداری و حقوق و دستمزد به عنوان یکی از اولویت‌ها در دستور کار خود قرار دهیم.

سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه پنج‌ساله هفتم توسعه افزود: نگرانی دوم بحث تورم است، قطعاً همه بندها و مواد قانون برنامه پنجم توسعه باید به سمت ایجاد ثبات اقتصادی و مهار تورم پیش برود. در  ۳ سال گذشته و حتی می‌توان گفت در ۴ سال گذشته برخلاف تمامی سال‌هایی که تورم‌های بالا داشته‌ایم، متأسفانه تورم ماندگار شده است. اگر میانگین تورم را به صورت  ۳ ساله در نظر بگیریم می‌توان گفت در سه سال گذشته یکی از بالاترین نقاط تورم را تجربه کرده‌ایم و قطعاً تورم بالا صدمات بسیار زیادی را به اقتصاد کشور وارد می‌کند و پیش‌بینی اقتصادی را که یکی از خواسته‌های فعالان و نخبگان اقتصادی در کشور است را محقق نمی‌کند، همه احکام و موادی که به نحوی در تضاد با این موضوع باشد به صورت جدی مورد توجه نمایندگان قرار می‌گیرد.

زنگنه عنوان کرد: سومین دغدغه که به این لایحه داریم و باید به آن توجه کنیم؛ موضوع منابع و مصارف برنامه هفتم توسعه است. زمانی که برنامه‌ای نوشته می‌شود نمی‌توانیم خود را از اعداد و ارقام مبرا کنیم. اصولا نوشتن برنامه بدون توجه به منابع و مصارف منجر به ایده آل گرایی می‌شود که قطعاً از هم اکنون می‌توان پیش‌بینی کرد در 5 سال آینده اگر با فضای غیرواقعی پیش برویم بسیاری از احکام محقق نمی‌شود.

انتهای پیام

کد خبر 15109

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 2 =