کد خبر 15633
۱۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۴

اختصاصی نمایندگان؛

ارتش در قله افتخار/ ایران برای نخستین بار در تاریخ دریانوردی نظامی پا به اقیانوس آرام گذاشت

ارتش در قله افتخار/ ایران برای نخستین بار در تاریخ دریانوردی نظامی پا به اقیانوس آرام گذاشت

این است اقتدار جمهوری اسلامی ایران در عرصه نظامی که در دوره ای که کشتی به گل نشسته پرتقالی نماد تجاوز به آب و خاک ایران بود، به همت نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران امروز آمریکایی ها خواب عبور از مرزهای آبی ایران را هم نمیتوانند ببیند.

به گزارش نمایندگان: دِنا چهارمین ناوچه از کلاس موج است که توسط نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران طراحی و ساخته شد. این کشتی در خرداد ماه سال ۱۴۰۰ به ناوگان نیروی دریایی ارتش ایران در بندرعباس پیوست. این کشتی سومین نمونه از کلاس خود است و پس از ناوهای جماران، دماوند و سهند ساخته شده‌است. ناو دنا دارای سیستم های الکترونیک، جنگال و راداری پیشرفته تر از دیگر ناوچه های این کلاس است.

ارتش در قله افتخار/ ایران برای نخستین بار در تاریخ دریانوردی نظامی پا به اقیانوس آرام گذاشت

ماموریت ناو دنا

در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران متشکل از ناوشکن تمام ایرانی دنا و ناوبندر مکران پس از ۸ ماه دریانوردی و طی مسافت بیش از ۶۳ هزار کیلومتر مسیر دریایی که با هدف طی یک دور ۳۶۰ درجه دور کره زمین بود، در بندرعباس پهلوگیری کرد. این ناوگروه پس از اعزام به ماموریت دور کره زمین از مبدأ بندرعباس، در نخستین ایستگاه در بندر بمبئی هند توقف کرد و سپس با عبور از خلیج بنگال و تنگه مالاگا در جاکارتا پایتخت اندونزی پهلو گرفت. ناوگروه با ادامه مسیر به سمت دریای جاوه و عبور از تنگه ماکاسار و دریای سلب، برای نخستین بار در تاریخ دریانوردی نظامی ایران پا به عرصه وسیع و پهناور اقیانوس آرام گذاشت و با عبور از بیشترین عرض اقیانوس آرام و گذر از کنار جزایر میکرونزی و پولینزی به سمت تنگه ماژلان در جنوب قاره آمریکا حرکت کرد و با عبور از این تنگه وارد اقیانوس اطلس جنوبی شد و سپس با حرکت به سمت شمال و عبور از سواحل شیلی، آرژانتین، اروگوئه و برزیل، نهایتا در بندر ریو دو ژانیروی برزیل پهلوگیری کرد که این پهلوگیری مصادف با یکصدوبیستمین سالگرد برقراری روابط ایران و برزیل بود. ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش پس از توقف چند روزه در ریودوژانیرو، با عبور از عرض اقیانوس اطلس در شهر کیپ‌تاون آفریقای جنوبی پهلوگیری کرد و در این شهر نیز چند روزی توقف کرد و پس از آن طی یک دریانوردی حدودا ۴۰ روزه، در بندر صلاله عمان پهلوگیری کرد. این ناوگروه در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ پس از ۸ ماه دریانوردی در بندرعباس پهلوگیری کرد.

ارتش در قله افتخار/ ایران برای نخستین بار در تاریخ دریانوردی نظامی پا به اقیانوس آرام گذاشت

تقدیر رهبر انقلاب از ناوگروه ۸۶

در همین راستا رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار فرماندهان نیروی دریایی ارتش و نیروهای ناوگروه ۸۶ و خانواده‌های آنان ضمن توصیف حرکت بزرگ دریانوردان ایرانی، این اقدام را موجب بالا بردن و ارتقای وجهه‌ی بین‌المللی ایران دانستند و دستیابی به این موفقیت را در پرتو انقلاب اسلامی خواندند: این دریانوردی ارزش و اهمیت انقلاب اسلامی ایران را برای خود ما، برای شما، برای هر کسی از ماجرای شما مطلع بشود روشن کرد. چرا؟ چون این دانایی، این توانایی، این اعتماد به نفس را انقلاب به ما داد. این همت را، این جسارت اقدام به یک چنین کار بزرگ را انقلاب به ما داد. قبل از انقلاب این خبرها نبود. در دوره‌ی ننگین پهلویها و قاجاریها ما با این همه ساحل دریایی، با این همه امکانات دریایی دریا را نمیشناختیم، بلد نبودیم. نیروی دریایی ما هم سرش به کارهای دیگری گرم بود. انقلاب دریا را از تعطیلی در آورد، دریانوردی را از فراموشی خارج کرد.

در ادامه ایشان علاوه بر ارزش نظامی این حرکت افتخار آمیز به ارزش سیاسی آن اشاره کردند: ارزش سیاسی کار شما از ارزش نظامی‌اش کمتر نبود، اگر نگوییم بیشتر هم بود. نفس اینکه شما توانستید یک حرکت بزرگ اینچنینی را روی دریا انجام بدهید، این قدر نیرو ایران داشت، این قدر جوان، این قدر توانایی علمی، این قدر مهارت که توانست این کار بزرگ را انجام بدهد، این برای کشور وجهه‌ی بین‌المللی ایجاد کرد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی مأموریت موفق و افتخارآمیز این ناوگروه در پیرامون کره زمین را حاصل همت بلند، اراده راسخ، اعتماد به‌نفس، قدرت طراحی، دانش پیشرفته نظامی، مدیریت کارآمد و «شجاعت و استقامت در مقابل سختی‌ها» خواندند و افزودند: این حرکت بزرگ بار دیگر نشان داد موفقیت‌ها، پیشرفت‌ها و امیدهای برآورده شده، از دل حرکت و تلاش و سختی به‌وجود می‌آید.

ارتش در قله افتخار/ ایران برای نخستین بار در تاریخ دریانوردی نظامی پا به اقیانوس آرام گذاشت

ناو دنا و خودکفایی صنعت دریانوردی جمهوری اسلامی ایران

پیشرفت در عرصه نظامی پس از انقلاب اسلامی همواره مورد تاکید رهبران انقلاب بوده است. خودکفایی در این زمینه با نگاهی به ناو دنا و ماموریت آن کاملا مشهود است چرا که؛

تربیت افسران و درجه داران و نیروی انسانی بدون اتکاء به کارشناسان خارجی انجام شده است.

دستیابی ایران به ناو تمام دیجیتالی و جهش الکترونیکی نداجا.

بهره گیری از پیشران بومی در ناو دنا.

ناوگروه ۸۶ بخشی از خاک جمهوری اسلامی ایران است که توانسته کره زمین را دور بزند.

در کل خاورمیانه کشوری نمیتوان یافت که خودش به تنهایی ناوی ساخته و چنین مأموریتی را انجام داده باشد.

در مأموریت ناوگروه ۸۶ آمریکا دنا و مکران را تحریم کرد اما این ماموریت به شیشه شکسته تحریم آمریکا ضربه زد.

این است اقتدار جمهوری اسلامی ایران در عرصه نظامی که در دوره ای که کشتی به گل نشسته پرتقالی نماد تجاوز به آب و خاک ایران بود، به همت نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران امروز آمریکایی ها خواب عبور از مرزهای آبی ایران را هم نمیتوانند ببیند. به طوری که با قایق های تندرو اقتدار دریایی آمریکا در منطقه شکسته شد.

و حالا جمهوری اسلامی در عملیات ۳۶۰ درجه دور کره زمین و با اعزام ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش علاوه بر ارتقای سطح فرماندهی میدانی و افزایش امنیت بین المللی، هژمونی آمریکا را در اقیانوس اطلس و آرام به چالش می کشد.

انتهای پیام

کد خبر 15633

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 4 =