کد خبر 16078
۲۶ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۱

رفیعی:

سیاست‌گذاری‌های حوزه محیط زیست در برنامه هفتم برای دولت درآمدزایی دارد

سیاست‌گذاری‌های حوزه محیط زیست در برنامه هفتم برای دولت درآمدزایی دارد

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس، گفت: در کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه در حوزه محیط زیست سیاست گذاری شده و این سیاست گذاری‌ها نه تنها برای دولت هزینه‌ بر نیستند بلکه درآمدزایی شده نیز هستند.

به گزارش نمایندگان، سمیه رفیعی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس و رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در زمینه اظهارات برخی رسانه ها در زمینه تحمیل هزینه به دولت از سوی فراکسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه، گفت: حوزه محیط زیست یک سیاست از قلم افتاده در لایحه برنامه هفتم توسعه بود درحالی که اساسا بدون توجه به محیط زیست هر نوع توسعه ای با کاستی‌ها و شکست‌هایی مواجه می‌شود، نمی‌توان توان سرزمینی خود را نسنجید و بر اساس آن کاربردی تعریف و کسب درآمد کرد.

وی ادامه داد: نمایندگان دولت اعلام کردند سعی شده شکل برنامه هفتم را مطابق سیاست‌های کلی ارائه کنند در سیاست‌های کلی بحث آمایش سرزمینی مورد تاکید جدی قرار گرفته، آمایش سرزمینی تعریف دارد و توجه به توانایی زیست محیطی یکی از نکات مهم این موضوع است.

رفیعی تصریح کرد: در برنامه هفتم نیازمندی‌هایی که کشور با آن مواجه است را با نگاه به آینده و پیشرفت پایدار مدنظر قرار داده‌ایم. نیازمند توسعه و پیشرفت هستیم و از سوی دیگری باید ملاحظات زیست محیطی را مراعات کنیم. برخی ایرادات در طول سنوات گذشته وجود دارد که باعث شده محیط زیست تبدیل به محیط ایست شود و از سوی دیگر در خیلی از پروژه‌ها دست را باز می‌گذاشتند که چیزی از محیط زیست باقی نمی‌ماند.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ضوابط و برخی از قوانین متغیر باعث شده درحال حاضر از نظر شاخص های محیط زیستی وضعیت خوبی نداشته باشیم باید این موضوع جایی برطرف شود هرچند قوانین بالادستی خوبی داریم، گفت: بر اساس اصل پنجم قانون اساسی تخریب محیط زیست ممنوع شده و این موضوع یکی از دو مبحث ممنوع شده در قانون اساسی است از سوی دیگر حدود و ثغور قانون مشخص شده و باید در برنامه‌های میان مدت دیده شوند، برای مراعات این اصل باید مکانیزم آن در برنامه هفتم آورده شود.

وی افزود: با نگاه به اصل پنجم قانون اساسی الزامات محقق شدن سیاست های کلی در حوزه محیط زیست باید دیده می‌شد که آنها را در برنامه هفتم آورده‌ایم، در جریان بررسی برنامه هفتم بالغ بر بیست نشست کارشناسی با اساتید دانشگاه‌ که در حوزه اجرا نیز به نحوی دخیل هستند برگزار کردیم.

عضو کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه عنوان کرد: نگاه دیگری که در کمیسیون تلفیق داشته ایم در زمینه دانش پیشرو و حضور ایران در حوزه بازارهای اقتصادی مربوط محیط زیست بوده و عدم توجه به این موضوع از ایراداتی است که در کشور با آن مواجه هستیم و هیچ عایدی از قبال برخی از پروتکل ها و کنوانسیون های جهانی نداریم و باید مکانیزم آن در محلی دیده می‌شد که  در برنامه هفتم توسعه آن را دیده ایم.

وی عنوان کرد: مقرره هایی در زمینه گرد و غبار وجود دارد اما قانون بالادستی برای اینکه مقرره ها را حول یک محور جمع کند نداریم و مدیران سلیقه‌ای عمل می‌کنند و تاکنون موفق عمل نکرده‌ایم هرچند اقدامات خوبی نیز صورت گرفته است که شاهد آن توسعه و گسترش کانون‌های داخلی و اراضی مستعد است. کانون‌های گرد و غبار عمدتا داخلی هستند و در شهرهایی مانند تهران نیز شاهد گرد و غبار هستیم.

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در برنامه توسعه هفتم  بحث گرد و غبار و مدیریت آن مفصل مورد توجه قرار گرفته است، افزود: در حوزه محیط زیست بر اساس نظر صاحب نظران ایرادات لایحه برنامه هفتم توسعه برطرف شده و برای اولین بار حوزه محیط زیست اینگونه مورد توجه قرار گرفته است. خلاء هایی در اجرای اصل پنجم قانون اساسی داریم که رفع آن در برنامه هفتم توسعه دیده شده.

انتهای پیام

کد خبر 16078

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 2 =