به گزارش نمایندگان، گزارش مرکز پژوهش های مجلس در بررسی عملکرد بودجه آموزش و پرورش از ابتدای سال تا آبان ماه ۱۴۰۲ نشان میدهد؛ برخی از تبصره هایی که بعضاً به سختی نیز تصویب می شود، فاقد عملکرد هستند و برخی از ردیف های بودجه ای نیز کمترین میزان تخصیص را دارند. تا پایان آبان ماه از کل اعتبارات هزینه ای عمومی وزارت آموزش و پرورش که ۱۹۶هزار میلیارد تومان است، ۶۷.۵درصد یعنی معادل ۱۳۱هزار میلیارد تومان تخصیص یافته که از این مبلغ۹۰.۱۱درصد صرف پرداخت حقوق و دستمزد شده است.
بر این اساس از اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور (۷.۸ هزارمیلیارد تومان) نیز که عمده و مهم ترین بخش اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای وزارت آموزش وپرورش را تشکیل می دهد، تا پایان آبان ماه تنها ۲۵درصد معادل ۱.۹هزار میلیارد تومان تخصیص داده شده است. این وضعیت گویای آن است که تقریباً هر آنچه که بودجه به وزارت آموزش وپرورش تخصیص داده شده، صرف پرداخت حقوق و دستمزد شده و عملاً به پروژه های تحولی یا ساخت وساز مدارس بودجه ای که حلال مشکلات باشد، اختصاص نیافته است.
بر اساس اعلام مرکز پژوهش ها، یکی از اصلی ترین دلایلی که موجب کمبود بودجه می شود، عدم برآورد دقیق همه هزینه ها و مصارف ازسوی آموزش وپرورش و نبود آمارها و سنجه های دقیق و شفاف است. درخصوص تبصر ه های بودجه ای مرتبط با آموزش وپرورش نیز در برخی موارد به دلیل مشکلات فرایند اجرا یا قدرت پایین آموزش وپرورش در چانه زنی نسبت به سایر حوزه ها، تخصیص تام و کاملی دیده نمی شود.
بودجه ۱۴۰۳ وزارت آموزش و پرورش عملکردی و واقعیتر بسته خواهد شد
حالا قرار است بودجه آموزش و پرورش برای سال آینده تفاوتهایی با بودجه سال جاری داشته باشد.
پیش از این سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در رابطه با میزان اعتبارات این وزارتخانه در بودجه سال ۱۴۰۳ گفته بود: بودجه ۱۴۰۳ وزارت آموزش و پرورش بر اساس عملکرد امسال این وزارتخانه مشخص خواهد شد، روشی که نسبت به سالهای قبل متفاوت است. چنین روشی باعث میشود تا بودجه واقعیتر بسته شود و ناترازی بودجهای به وجود نیاید. به گفته وی در سالهای اخیر، میزان بودجه سالانه وزارت آموزش و پرورش براساس بودجه مصوب سال گذشته این وزارتخانه در لایحه بودجه نوشته میشد، اما امسال شاهد تفاوتهایی خواهیم بود.
انتهای پیام
نظر شما