به گزارش نمایندگان، دکتر مهدی حاتمی، اظهار کرد: قانون اساسی ما که قانون مادر است، ولایت امر را جزو مسایلی میداند که به هیچوجه نمیتواند مورد تجدید نظر قرار گیرد و جایگاه جمهوریت در کنار اسلام و ولایت فقیه جایگاه ویژهای است.
وی با بیان اینکه نظام ما مردمسالاری دینی است، ادامه داد: در نظام سیاسی ما، رای فقط حق نیست، بلکه انتخابات هم حق است و هم تکلیف. تکلیف یک بعد شرعی است و بعد دیگر آن بعد ملی است که در این راستا، مردم با هر عقیده و بینشی باید نقش خود را در انتخابات ایفا کنند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه در دانشگاهها، ما با دانشجو و اساتید روبهرو هستیم، اظهار کرد: مرجعیت دانشگاهها باید ارتقا یابد. در تاریخ گذشته ما، دانشجو در مقابل استکبار ایستاده و در مناسبتهای مختلف جریانسازی کرده و این از آثار مرجعیت دانشگاه است.
وی با اعتقاد به اینکه مرجعیت دانشگاهها آنطور که مورد نظر مقام معظم رهبری است، هنوز شکل نگرفته است، تاکید کرد: دشمنشناسی مهمترین عامل شکلگیری بیداری در دانشگاههاست.
دانشگاه مهمترین ابزار دشمنشناسی است
به گفته او، دشمنانی که خیرخواه ما نیستند و هر بار از طریق رسانه و فضای مجازی مردم را تحریک میکنند، باید شناسایی شوند و در مقابل آنها ایستاد. دشمنشناسی به ابزاری برای شناخت بیشتر نیاز دارد که مهمترین آن دانشگاه است.
وی بیان کرد: سیاسی بودن دانشگاه به معنی بینش یافتن و آگاهی نسبت به مشکلات همراه انتقاد است. بر همین اساس، کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها باید فعال شود که با تحقق این امر اصل جمهوریت نظام تقویت میشود.
دانشگاه به کانون فکر و اندیشه تبدیل شود
حاتمی با تاکید بر اینکه دانشگاهها باید به کانون فکر و اندیشه تبدیل شوند، بیان کرد: بستری فراهم شود که در دانشگاه استانها تقسیم کار کنند و در چارچوب مقررات نامزدها بتوانند در دانشگاهها حضور یابند و مطالبهگری درباره آنها صورت گیرد.
وی ادامه داد: نامزدهای انتخاباتی به رصد دانشگاه نیاز دارند، چراکه گاهی طوری صحبت میکنند و شعار میدهند که اصلاً در صلاحیت آنها نیست، بنابراین فضای گفتوگو در دانشگاهها باید شکل گیرد و این امر میتواند مهم و تاثیرگذار باشد.
حاتمی با بیان اینکه رابطه مستقیمی بین مشارکت مردم و توسعه وجود دارد، افزود: اگر دانشگاهها وارد کار شوند و مشارکت استانها در انتخابات افزایش یابد، نمایندهای قوی انتخاب میشود و توسعه استان هم رقم میخورد.
وی انتخابات را بستر رشد و توسعه ارزیابی و بیان کرد: اگر دانشگاهها و مراجع ذینفوذ در استانها نقش خود را به خوبی ایفا کنند، این امر فرا گیر میشود. بر همین اساس، ایجاد فضای انتخاباتی در استان کردستان باید دغدغه اصلی مسئولان باشد و راهکار آن نفوذ به مراجعی است که مردم قبول دارند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه مطالبات دانشجویان باید ملموس و عملی باشد، افزود: مطالبات دانشجویان از نامزدهای انتخاباتی باید با گرفتن مجوزهای لازم برای صحبت آنها با نامزدها در صداوسیما، دانشگاه و سایر رسانهها مطرح شود، تحقق این امر موجب ایجاد فضای انتخاباتی در استان میشود.
حاتمی با بیان اینکه در ارتباط با انتخاب اصلح، شورای نگهبان حداقلها را معرفی میکند و انتخاب اصلح برعهده مردم است، گفت: قدرت نطق امری بسیار مهم در انتخاب افراد مورد نظر برای بیان مطالبات در مجلس است.
وی واقعنگر بودن، سواد علمی و عملی داشتن، اشراف به قوانین و مقرارت، بررسی سوابق فرد، صرفهجویی در هزینههای انتخاباتی، هدفمند بودن، دوری از شعارهای کذب، سوءاستفاده نکردن از ارزشها و ظرفیتهای قومیتی و زبانی را از مهمترین مولفههای انتخاب فرد اصلح دانست.
انتهای پیام
نظر شما