کد خبر 18228
۳۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۱

نمایندگان گزارش می‌دهد؛ 

وقتی اسم رمز «خالص سازی» رنگ می‌بازد!

وقتی اسم رمز «خالص سازی» رنگ می‌بازد!

کلید واژه «خالص سازی» که تا پیش از جدی شدن فضای انتخاباتی دوازدهمین دوره مجلس به عنوان اسم رمزی برای تحریم انتخابات تلقی می‌شد؛ حالا با جدی شدن تحرکات انتخاباتی جریان‌های سیاسی مختلف رنگ باخته است. 

به گزارش نمایندگان، انتشار فهرست ائتلاف‌های سیاسی برای انتخابات، حضور چهره‌هایی طیف سیاسی که تا پیش از این ادعا میشد که از صحنه انتخابات حذف شده است در میان تایید صلاحیت شده های نهایی انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، حضور در نشست های انتخاباتی، صدور بیانیه دعوت و جلب مشارکت در انتخابات همه حکایت از رنگ باختن کلیدواژه خالص سازی دارد که برای تحریم انتخابات به کار می‌رفت. 

علی مطهری با لیست شخصی 

علی مطهری، نماینده سابق مجلس که خود اقدام به انتشار فهرست انتخاباتی «صدای ملت» کرده در نشست خبری که امروز برگزار کرد و با تشریح ویژگی های لیست خود گفت: با افراد لیست مصاحبه کرده ایم و از همه آنها رزومه خواسته ایم. سه چهار نفر جوان در حدود ۴۰ سال در لیست حضور دارند.

او می‌گوید: چهار حزب اعتماد ملی، کارگزاران، ندای ایرانیان و اعتدال و توسعه بیانیه می دهند و از لیست حمایت می کنند اما این به معنای ائتلاف نیست؛ هم افراد اصولگرا و هم افراد اصلاح طلب در لیست حضور دارند.

مطهری افزود: لاریجانی در جریان کار ما در تهیه لیست نیست. لیست صدای ملت، شخصی است که برخی احزاب گفته اند از این لیست حمایت می کنند.

بیانیه ۱۱۰ فعال اصلاح طلب و عبور از تحریمی‌ها

پیش از این نیز ۱۱۰ نفر از فعالین سیاسی اصلاح‌طلب به رغم برخی انتقادها به روند بررسی صلاحیت‌ها، با صدور بیانیه‌ای بر مشارکت در انتخابات تأکید کردند. در این بیانیه تاکید شده بود: «نیروهای سیاسی و مدنیِ مردم‌سالار باید از سطح توصیف مسایل و بحران‌ها، صدور بیانیه و آرزواندیشیِ سیاسی، فهرست‌کردن آرمان‌های جذاب و سودای ناممکنِ تحققِ دفعی‌شان فراتر بروند. این نیروها باید با ایجاد ائتلاف‌های گستردهٔ ملی، مانع عقب‌روی‌های کنونی شوند و برای تحقق عملی و تدریجی اهداف‌شان زمینه‌سازی کنند و در انتخاب راهبردها علاوه بر هدف‌اندیشی، مسیراندیش هم باشند. انحصارشکنی، هم در نامزدها و هم در رای‌دهندگان و هم در منتخبانِ انتخابات، هدفی است که مستلزم مداخلهٔ فعالانه و روزنه‌گشای مصلحان است و با صدور بیانیه و کناره‌گیری از میدان انتخابات حاصل نمی‌شود. ده‌ها سال تجربهٔ انتخاباتی در ایران و جوامع دیگر شاهد است که تحریم و عدم شرکت در انتخابات ابزار کارآمدی برای نیل به انتخابات آزاد نیست و در اغلب موارد به بسته‌ترشدن قوانین و رویه‌های انتخاباتی می‌انجامد».

تشکر معاون رئیس جمهور از امضاکنندگان بیانیه ۱۱۰ نفری اصلاح‌طلبان

در همین حال سید محمدحسینی، معاون پارلمانی رییس‌جمهور از همه کسانی که دل در گرو عزت و عظمت ایران اسلامی دارند، فارغ از تعلق خاطر به گروه‌های مختلف سیاسی خواست به تشویق مردم به شرکت فعال در انتخابات بپردازند.

حسینی از اقدام برخی احزاب اصلاح‌طلب مثل کارگزاران، ندای ایرانیان، اعتماد ملی و اعتدال و توسعه و ۱۱۰ نفری که در نامه‌ای مردم را به حضور در انتخابات دعوت نموده و درصدد معرفی فهرست نامزدهای انتخاباتی هستند، تشکر کرد و این حرکت را یک گام مفید دانست و ابراز امیدواری کرد سایر احزاب و افراد وابسته به این جریان نیز نگاه افراطی را کنار گذاشته و با تن دادن به چارچوب‌های قانونی و مردم سالاری در مهمترین رویداد سیاسی کشور و صحنه دفاع از جمهوریت و اسلامیت نظام نقش‌آفرین باشند.

این سخنان حسینی مربوط به نشست خانه گفت‌وگوی انتخابات که با حضور چهره‌های سیاسی و اجتماعی کشور در دانشگاه تهران برگزار شد؛ بود. نشستی که در آن  برخی چهره‌های سیاسی از جمله غلامرضا مصباحی مقدم، سید محمد حسینی، محمد جواد ظریف، علی مطهری، علی بهادری جهرمی، عبدالناصر همتی، مسعود زربیافان، عبدالله گنجی، محمد هاشمی، حسین مرعشی، مالک شریعتی، عباس عبدی، الهه کولایی، پیروز حناچی، مصطفی میرسلیم، محمد حسن ابوترابی، سید محمد مقیمی، حسین الله کرم، مصطفی پورمحمدی، احمد زیدآبادی، زهره الهیان، معصومه ابتکار، واعظ جوادی، بطحائی، انبارلویی، فواد ایزدی، محسن اسماعیلی، محسن هاشمی، افروز، و حمیدرضا ترقی دیدگاه‌های خود را بیان کردند.

سخنگوی شورای نگهبان: تعداد تایید صلاحیت شده‌ها ادعای خالص سازی را زیر سوال می‌برد

هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان هم در نشستی که عصر دیروز در محل نمایشگاه رسانه‌های ایران در مصلی تهران برگزار کرد ه با اشاره به تعداد افراد تایید صلاحیت شده برای کاندیداتوری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گفت: اعداد و ارقامی که در این دوره شاهد بودیم، ادعای خالص سازی را زیر سوال می‌برد.

وی درخصوص آخرین وضعیت بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس عنوان کرد: برای افرادی که نسبت به نتایج بررسی صلاحیت‌ها در هیات‌های نظارت شکایت کرده بودند، این فرصت بود که شکایت‌شان را به شورای نگهبان اعلام کنند؛ شکایت نیز ثبت و بررسی شد و حدود ۴ هزار نفر تأییدصلاحیت شدند که در نهایت تعداد تاییدصلاحیت‌ها به حدود ۱۵ هزار نفر رسید؛ بررسی صلاحیت نسبت به این اشخاص عملا به پایان رسیده است.

وی ادامه داد: در مهلت زمانی بررسی صلاحیت‌ها توسط شورای نگهبان، اسناد و مدارک و استعلاماتی درباره کسانی که در مراحل قبل تأیید شده بودند دریافت کردیم؛ این افراد تعداد زیادی نبودند و شاید حدود ۲۰۰ نفر بودند که دو نفر از نمایندگان فعلی مجلس در این تعداد بودند. الان فرصت رسیدگی به اعتراضات این افراد است و حق دارند یک بار شکایت کنند و دفاعیه داشته باشند.

بر اساس جدول زمان‌بندی انتخابات بعد از این اعلامِ نامزدهای تأییدصلاحیت‌شده، یک مرحله‌ی بررسی مجدد هم در قانون در نظر گرفته شده است؛ دریافت شکایت از داوطلبانی که در سیر مراحل قبلی تایید شده لیکن شورای نگهبان نظر به عدم تایید یا عدم احراز دارد" از ۲۱ تا ۲۳ بهمن‌ماه صورت گرفت. بررسی مجدد صلاحیت‌ها تا ۳۰ بهمن‌ماه به‌طول می‌انجامد و بالاخره ۱ اسفند ۱۴۰۲ نظر شورای نگهبان درخصوص ردصلاحیت همه داوطلبانِ ردصلاحیت‌شده، ابلاغ و اسامی نامزدهای تأییدشده منتشر می‌شود. ۲ اسفند زمان انتشار آگهی انتخابات از سوی ستاد انتخابات کشور صورت می‌گیرد و مرحله‌ی بعد، زمان تبلیغات کاندیداهاست.۳ اسفند تا ۹ اسفندماه مهلت تبلیغات انتخاباتی نامزدها و طرفداران آن‌ها در نظر گرفته شده است.

انتهای پیام
کد خبر 18228

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 9 =