به گزارش نمایندگان، تبلیغات داوطلبان دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی بیش از خیابانها و فضای شهری، در فضای مجازی، شبکه های اجتماعی و پیام رسانها داغ است؛ موضوعی که البته در قانون جدید انتخابات مجلس شورای اسلامی هم پیش بینی و سعی شده تا چارچوب قانونی بیابد.
ستاد انتخابات کشور امروز و در سومین روز از آغاز تبلیغات انتخابات اطلاعیه شماره 15 خود را صادر کرد که ناظر به همین تبلیغات در فضای مجازی است و بر این اساس از نامزدها خواست برای ثبت مشخصات ستاد انتخابات مجازی خود در درگاه «انتخاب ایران» اقدام کنند.
بر این اساس اعلام شد که در راستای اجرای ماده ۷۸ قانون انتخابات مذکور مقتضی است ضمن اعلام نشانی و مشخصات دقیق درگاه ستاد انتخابات مجازی خود به صورت تارنمای اینترنتی و معرفی مسئول آن به فرمانداریهای مرکز حوزه انتخابیه مربوطه، پیوند آن را در سامانه انتخاب ایران به نشانی https://entekhab.moi.ir ثبت کنید.
همچنین میبایست پیوند (لینک) سایر درگاههای مجازی قانونی اعم از پیام رسانهای اجتماعی و برنامک و… را در تارنمای مذکور قرار داده و اعلام کنید؛ لازم به ذکر است آن دسته از تبلیغات و فعالیتهای انتخاباتی نامزدها در فضای مجازی مجاز و قانونی است، که در این تارنما و درگاههای معرفی شده در آدرس فوق ثبت شده باشد.
قانون انتخابات چه میگوید؟
بر اساس ماده 78 قانون جدید انتخابات، ستاد تبلیغات انتخابات، مرکزی است که فعالیتهای انتخاباتی و تبلیغاتی نامزدها و طرفداران آنان در آن ساماندهی و انجام میشود و عناوین مشابه نظیر ستاد مردمی، مرکز، مجمع، کانون هواداران، ستاد بانوان و ... «ستاد تبلیغاتی» محسوب میشوند. هر نامزد میتواند یک ستاد اصلی در حوزه انتخابیه داشته باشد. همچنین در هر شهر یا روستا یا منطقه شهرداری حوزه انتخابیه میتواند فقط یک ستاد انتخابات بهعنوان ستاد فرعی داشته باشد. نامزد موظف است ستادهای اصلی و فرعی به همراه نشانی و مسؤول آنها را به فرمانداری مرکز حوزه انتخابیه و هیأت استانی بررسی تبلیغات اعلام کند.
در ادامه این قانون پیش بینی شده است: همچنین هر نامزد میتواند یک ستاد انتخاباتی مجازی به صورت تارنمای اینترنتی داشته باشد و موظف است که نشانی و مشخصات دقیق درگاه و همچنین مسئول آن را به فرمانداری مرکز حوزه انتخابیه و هیأت استانی بررسی تبلیغات اعلام و پیوند آن را در سامانهای که وزارت کشور اعلام میکند، ثبت کند.
این قانون مقرر می دارد، نامزد موظف است پیوند (لینک) سایر درگاههای مجازی قانونی مانند پیامرسان اجتماعی و برنامک را در تارنمای مذکور قرار دهد. کلیه تبلیغات و فعالیتهای انتخاباتی نامزد در فضای مجازی تنها در این تارنما و درگاههای معرفیشده صورت میپذیرد. وزارت کشور موظف است پس از تأیید ستادهای مجازی، پیوند این ستادها را از طریق سامانه خود به تفکیک حوزه انتخابیه در دسترس قرار دهد بهگونهای که عموم مردم به سهولت بتوانند برای آشنایی با نامزدها و سوابق ایشان به این سامانه مراجعه نمایند.
وزارت کشور محتوای ضروری برای اطلاعرسانی عمومی مانند مقررات، دستورالعملها و اطلاعیهها را نیز از طریق سامانه مذکور در دسترس عموم مردم قرار میدهد. نامزد موظف است که الزامات قانونی را به مسؤولان ستادها و طرفداران خود اطلاعرسانی کند.
تبلیغات مجازی هم بعد از پایان مهلت قانونی ممنوع است
بر مبنای تبصره این قانون، در پایان مهلت قانونی تبلیغات، کلیه ستادهای انتخاباتی اصلی و فرعی تعطیل میشود و فعالیت ستادهای مجازی و درگاههای نشر و همچنین کلیه تبلیغات نامزدها در درگاههای مختلف تا پایان اعلام رسمی نتیجه انتخابات متوقف میشود. تخلف از این ماده مستوجب مجازات درجه شش موضوع ماده (۱۹) قانون مجازات اسلامی است.
بر مبنای تبصره 2، نامزدها و مسؤولان ستادها موظف به نظارت بر ستادهای حقیقی و مجازی بوده و نسبت به اعمال ارتکابی در ستادها دارای مسؤولیت هستند. در صورت ارتکاب جرائم انتخاباتی در ستادها علاوه بر مجازات مرتکب، نامزد نیز برای جرائم انتخاباتی ارتکابی در ستاد اصلی و مجازی و همچنین مسؤول ستاد برای جرائم خاص انتخاباتی ارتکابی در ستادهای فرعی و درگاههای دیگر به مجازات درجه هفت موضوع ماده (۱۹) قانون مجازات اسلامی محکوم میشوند.
بر اساس تبصره 3، هر نامزد میتواند متناظر با ستادهای مصرّح در این ماده، ستاد بانوان نیز ایجاد کند.
انتهای پیام
نظر شما