کد خبر 1935
۱۰ مهر ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۴

اعظمی ساردوئی:

چرا دولت به تعهدات خود در زمینه لایروبی اسکله کاوه عمل نمی کند

چرا دولت به تعهدات خود در زمینه لایروبی اسکله کاوه عمل نمی کند

عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، گفت: دولت متعهد شده بود لنگرگاه کشتی‌ها در اسکله کاوه آستارا را با عمق ۶ متر تحویل دهد اما درحال حاضر این عمق ۴ متر و ۲۰ سانتی متر است که حداقل باید به ۵ و نیم متر برسد.

به گزارش نمایندگان ما، ذبیح الله اعظمی ساردوئی عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، در تشریح نظارت میدانی از شهرستان آستارا ، گفت: در ادامه نظارت میدانی از شهرستان آستارا از اسکله شرکت بنادر و دریانوردی کاوه بازدید کردیم. بر اساس اصل 44  قانون اساسی و در راستای خصوصی‌سازی بخشی از بندر آستارا در اختیار این شرکت قرار گرفته شده است.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه شرکت بنادر و دریانوردی کاوه در مدت زمان فعالیت خود تجهیزات مناسبی از قبیل جرثقیل‌ صد تنی، مکنده، چهار سوله‌ذخیره نهاده‌های دامی و نوار نقاله برای تخلیه محموله‌ نصب و احداث کرده است، ادامه داد: در این اسکله مواد پتروشیمی و مصالح ساختمانی صادر و نهاده‌های دامی وارد می‌شود اما دولت تعهدات خود را خصوصا در زمینه لایروبی این اسکله انجام نداده است.

وی با تاکید بر اینکه دولت متعهد شده بود عمق لنگرگاه کشتی‌ها در اسکله کاوه آستارا را 6 متر تحویل دهد اما درحال حاضر این عمق 4 متر و 20 سانتی متر است که حداقل باید به 5 و نیم متر برسد، عنوان کرد: هزینه لایروبی این بندرگاه حدود یک صد میلیارد تومان است که شرکت بنادر و دریانوردی کاوه اقدام به خرید دستگاه لایروبی کرده و توان عملیات لایروبی را دارد.

اعظمی با بیان اینکه به دلیل عدم لاروبی، اسکله شرکت کاوه امکان پهلوگیری کشتی‌ها 6 هزار تنی را ندارد و تنها کشتی‌های 3 هزار و 500 تنی می‌توانند پهلو بگیرند که موجب کاهش بهره‌وری این بندر شده است، تصریح کرد: درصورت لایروبی مناسب کشتی‌های بیشتری می‌توانند در اسکله کاوه پهلو بگیرند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه با انجام لایروبی کشتی‌های رورو می‌توانند پهلوگیری و حدود 50 کامیون حامل اقلام صادراتی را حمل کنند، ادامه داد: استفاده از کشتی‌های رورو برای جابجایی کامیون‌های می‌تواند موانع ایجاد شده و زیادی‌خواهی برخی کشورهای همسایه را از مسیر صادرات و واردات کالاها حذف کند.اسکله کاوه صادرات محصولات کشاورزی را رونق بخشیده است و لازم است که دولت و وزارت راه و شهرسازی عملیات لایروبی آن را آغاز کند.

وی در ادامه با اشاره به بازدید از پایانه ریلی آستارا، افزود: طبق قراردادی بین ایران و آذربایجان این کشور در خاک ایران پایانه ریلی را احداث کرده است که البته در روند در آن بی‌نظمی وجود دارد و مسائل قرنطینه‌ای برای صادرات محصولات کشاورزی به خوبی رعایت نمی‌شود به صورت مثال سیب زمینی در گونی‌های 30 الی 40 کیلوگرمی به واگن‌ها منتقل می‌شوند.لازم است در این پایانه اصول صادرات اجرا شود. به مدت 15 سال تمامی درآمد پایانه راه‌آهن آستارا - آستارا متعلق به کشور آذربایجان است و در 15 سال دوم به صورت اشتراکی بهره بردای می‌شود و بعد از اتمام 15 سال دوم در اختیار ایران قرار می‌گیرد.

عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با توجه به اهمیت حمل و نقل ریلی در دنیا، تاکنون نتوانسته‌ایم از این ظرفیت که بعد از حمل و نقل دریایی ارزان‌ترین شیوه جابجایی کالا است استفاده کنیم، گفت: فاصله شهر رشت تا آستار 160 کیلومتر است اما متاسفانه پس از گذشت 20 سال خط ریلی بین این دو شهر متصل نشده؛ امیدواریم وزارت راه و شهرسازی نسبت به تکمیل این خط راه‌آهن اقدام کند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، افزود: متاسفانه به دلیل عدم اتصال خط ریلی دو شهر آستارا و رشت محموله‌ها از طریق راه‌آهن به رشت و از رشت با استفاده از کامیون به آستارا منتقل می‌شوند که هزینه را افزایش می‌دهد و جاده‌ها را از بین می‌برد.

منبع: خانه ملت

انتهای پیام

کد خبر 1935

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 4 =