در فصل سرما با افزایش مصرف خانگی گاز، برای تامین گرمای مورد نیاز منازل مردم، سوخت گاز نیروگاه تبریز قطع شده و از آنجایی که مازوت، سوخت ارزانی محسوب میشود، برای استفاده در نیروگاهها از آن استفاده میشود.
به گزارش نمایندگان، مسئلهی دیگر نیز این است که نیروگاه تبریز با عمر بالای ۵۰ سال مجهز به سیستم فیلتراسیون نبوده و آلایندگی ناشی از مازوت سوزی هوای اطراف نیروگاه و به ویژه کلانشهر تبریز را آلوده میکند.
هفته پیش به دنبال دستور رئیس جمهور مبنی بر توقف مازوت سوزی در سه نیروگاه تهران، اصفهان و کرج؛ داغ دل مردم تبریز تازه شد و موجی از انتقادات فضای مجازی و رسانهای استان را فرا گرفت و این سوال مطرح شد که چرا مردم تبریز باید از این هوای پاکی که خانم شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، در صفحه شخصی خود در فضای مجازی در پی همین دستور ریاست جمهوری، آن را «حق همه مردم» عنوان کرده، محروم بمانند؟ بنظر میرسد هیچ برنامهای برای حل آلایندگی نیروگاه تبریز نه از طرف شرکت گاز و نه از سوی مسئولان کشوری وجود ندارد.
پیگیر احداث نیروگاه جدید تبریز هستیم
علی جعفری آذر نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در گفتوگو با ایسنا در پاسخ به ماجرای مازوت سوزی در نیروگاه تبریز گفت: ما به وزیر نفت و مدیرعامل گاز کشوری و مدیران گاز استانی تاکید کردهایم تا با تامین گاز نیروگاه تبریز از مازوت جلوگیری شود.
وی ادامه داد: راندمان نیروگاه تبریز پایین آمده و تجهیزات آن کهنه شدهاند و از طرف دیگر خود مجموعهی نیروگاه تبریز نیز از وزارت نیرو درخواست کرده است تا زمینی که در جوار این نیروگاه وجود دارد و مالکیت آن در اختیار وزارت نیرو است را در اختیار نیروگاه تبریز برای احداث نیروگاه جدید قرار گیرد.
وی افزود: ما پیگیر این موضوع هستیم تا تمامی ارگانهای مسئول شرایط واگذاری زمین را تامین کرده و نیروگاه دوم را در کنار نیروگاه اصلی با تجهیزات جدید و پیشرفته احداث کنیم.
جعفری آذر با بیان اینکه احداث نیروگاه دوم تبریز ضروری است، عنوان کرد: احداث نیروگاه جدید در تبریز میتواند هم کمکی برای رفع مشکل ناترازی انرژی داشته باشد و تولید برق را افزایش دهد و هم فرصتی برای بهروزرسانی تجهیزات نیروگاه قدیمی ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه مصرف آب در نیروگاه تبریز بالا است، بیان کرد: بیش از ۵۰ سال از عمر این نیروگاه میگذرد و راندمان آن پایین آمده است، ضروری است تا نیروگاه جدیدی در تبریز احداث شود.
نمایندهی مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: امیدواریم که با پیگیریهای ما هر چه زودتر این موضوع اجرا شود چراکه با گذر هرچه بیشتر زمان با مشکلاتی چون آلودگی هوا، مصرف بالای آب و هم در فصلهای سرد سال عدم تامین انرژی برق و گاز روبرو میشویم.
تعجب آذربایجان از دستور جدید رئیسجمهور
علیرضا نوین، رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی نیز در واکنش به دستور رئیس جمهور مبنی بر قطع مازوتسوزی نیروگاههای کرج، اصفهان و اراک و حذف نام نیروگاه تبریز در گفتوگو با خبرنگاران گفت: نیروگاههای تبریز و بناب هر کدام روزانه چهار میلیون لیتر مازوت مصرف میکنند.
وی ادامه داد: بنابر شناختی که ما از رئیس جمهور داریم، قطعا آمار دقیقی به آقای پزشکیان ارائه نشده است.
نوین اظهار کرد: خواهان تشکیل یک میزگرد هستیم تا این مسئله به صورت جدیتری پیگیری شود.
احداث نیروگاه جدید در تبریز ضروری است
نادر صفارزاده، نماینده مالک نیروگاه حرارتی تبریز نیز در گفتوگو با خبرنگاران با تاکید بر اینکه ساخت نیروگاه جدید در تبریز ضروری است، گفت: اگر نیروگاه جدید در تبریز احداث شود ۹۵ درصد از آب تبخیر شده در این نیروگاه صرفه جویی میشود که میتوان از آن در بخشهای صنایع دیگر استان استفاده کرد.
وی با بیان اینکه بحث مازوت سوزی در این نیروگاه از گذشته مورد بحث بوده است، ادامه داد: ما از تمامی استانداران آذربایجان شرقی بارها درخواست کردهایم تا نیروگاه حرارتی تبریز بعد از ۵۰ سال توسعه یابد.
وی با اشاره به اینکه عدم توسعهی نیروگاه جدید در تبریز مسائل و چالشهای بسیاری به دنبال دارد، افزود: سالانه بیش از هشت میلیون متر مکعب آب در این نیروگاه برای خنک سازی سیستمهای آن تبخیر میشود و سالانه چهار میلیون مگاوات برق در این نیروگاه تولید میشود، درحالیکه ظرفیت اسمی آن ۸۰۰ مگاوات است، راندمان این نیروگاه ۳۵ درصد است، در حالیکه راندمان نیروگاههای جدید حدود ۵۶ مگاوات است.
صفارزاده عنوان کرد: اگر نیروگاه جدید احداث شود، ۹۵ درصد آب تبخیر شده آن صرفهجویی میشود که میتوان از آن در بخشهای صنایعی دیگر استان استفاده کرد.
وی تاکید کرد: بنابراین اگر سیستم تولیدی تغییر یافته و آب کمتری مصرف شده و از مازوت با کیفیتتری استفاده شود، از سختی کارکنان ما کم شده و آب ذخیره شده در بخشهای صحیحتری مصرف میشود.
نماینده مالک نیروگاه حرارتی تبریز با بیان اینکه گوگرد زدایی باید توسط پالایشگاه انجام گیرد، گفت: اینکار وظیفه نیروگاه نیست.
وی اظهار کرد: آلودگی حاصل از مازوتسوزی در این نیروگاه به مرکز شهر تبریز نمیرسد، اما این آلودگی بر مناطق اطراف نیروگاه تاثیر میگذارد.
وی با اشاره به اینکه گوگرد مازوتی که درکشور استفاده میشود از گوگرد موجود در مازوتهایی که در کشورهای خارجی استفاده میشود بیشتر است، عنوان کرد: از این رو از ما درخواست کردند تا پالایشگاه گوگردزدایی را نیز وارد عملیات تولیدی خود کنیم، ما پالایشگاه میخواهیم تا سوخت مازوت استاندارد تحویل نیروگاه ما دهد.
وی بیان کرد: امروز حتی گازوئیل نیز در آلودگی هوا نقش دارد در حالیکه نقش مازوت در آلودگی هوا بیشتر است.
حداقل مازوت با کیفیتتری در اختیار نیروگاه تبریز قرار دهید
حسن خیری، مدیر نیروگاه حرارتی تبریز نیز در گفتوگو با خبرنگاران با تاکید بر اینکه حداقل مازوت با کیفیتتری در اختیار نیروگاه تبریز قرار دهید، گفت: مازوت مصرفی در نیروگاه تبریز کیفیت پایینی دارد، هر چه کیفیت مازوت بالاتر باشد میزان نقش آن در ایجاد آلودگی هوا نیز کمتر خواهد بود.
وی تاکید کرد: تولید برق مکانیزمهای مختلفی دارد، در ایران نیز مکانیزم اصلی تولید برق به روش حرارتی است، متوسط راندمان نیروگاه تبریز ۳۵ درصد بوده که از متوسط راندمان کشوری بالاتر است.
وی با اشاره به اینکه نیروگاه هریس جزو آخرین نسل نیروگاههای کشوری است که ظرفیت بالایی دارد، ادامه داد: دو مشکل اصلی نیروگاه حرارتی تبریز سوخت مازوت و مصرف آب است، مسئلهی مصرف آب این است که نیروگاههای حرارتی چندین مدل سیستم خنک کننده دارند، برجهای خنک کنندهی خشک بخش عظیمی از آب مصرفی را صرفه جویی میکنند.
مدیر نیروگاه حرارتی تبریز عنوان کرد: برای بروزرسانی تجهیزات نیروگاه حرارتی تبریز و تغییر سیستم خنککنندههای آن برای هر واحد سه هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است.
بر اساس این گزارش؛ با توجه به دستور توقف مازوت سوزی در سه نیروگاه کشور، مردم تبریز انتظار دارند تا این دستور شامل حال نیروگاه تبریز نیز باشد، چراکه هوای پاک حق تمامی مردم کشور است.
نیروگاه تبریز در غرب این کلانشهر واقع شده است.
انتهای پیام
نظر شما