کد خبر 23349
۳۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۳

صحن مجلس؛

قوامی: مالیات بر عایدی سرمایه، دولت را به درآمدهای بادآورده عادت می‌دهد

قوامی: مالیات بر عایدی سرمایه، دولت را به درآمدهای بادآورده عادت می‌دهد

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات نیست بلکه ابزار گرفتن مالیات از مردم است، افزود: این قانون دولت را به درآمدهای بادآورده عادت می‌دهد و انگیزه اصلاح فضای تولید را از بین می‌برد.

به گزارش خبرنگار نمایندگان، هادی قوامی، نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات در جلسه علنی امروز (یکشنبه 31 فروردین 14004) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با تصویب طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی، گفت: من امضای ۴۰ نفر از نمایندگان را نیز برای این موضوع گرفتم. قانون اساسی تصریح دارد که «هیچ مالیاتی وضع نمی‌شود مگر به موجب قانون» و ما تنها از مسیر قانون می‌توانیم مالیات وضع کنیم.

وی افزود: مالیات بر عایدی سرمایه که اکنون تحت عنوان CGT مطرح شده، در واقع مالیات نیست، بلکه ابزار گرفتن مالیات از مردم است، نه ابزاری بازدارنده برای فعالیت‌های سوداگرانه. اگر کسی از محل خرید و فروش دارایی، مثلاً از رشد ۱۰۰ درصدی قیمت ملک خود سودی به دست آورد، در این قانون آمده است که ۳۵ درصد آن را مالیات بدهد و ۶۵ درصد برای خودش باقی بماند. این کجای آن بازدارنده است؟

قوامی ادامه داد: هدف این قانون باید جلوگیری از سوداگری باشد، نه ایجاد منبع درآمدی برای دولت از محل درآمدهای بادآورده. ما باید کاری کنیم که افراد از ورود به این فعالیت‌های سوداگرانه امتناع کنند، نه اینکه با خیال راحت وارد این بازی‌ها شوند و تنها بخشی از سود را به عنوان مالیات بپردازند.

وی تصریح کرد: اگر بخواهیم واقعاً با سوداگری مقابله کنیم، باید مثلاً بگوییم خرید و فروش ملک یا خودرو برای پنج سال ممنوع است، نه اینکه اگر کسی عایدی داشت، بیاییم از آن مالیات بگیریم. این مسیر خزانه را به درآمدهای ناپایدار و بادآورده عادت می‌دهد و دولت دیگر برای اصلاح فضای کسب‌وکار و رونق تولید تلاشی نخواهد کرد.

نماینده اسفراین تأکید کرد: مالیات باید از محل تولید ناب به دست آید؛ مالیات باید از درآمدهای استحقاقی باشد. وقتی ما به چنین درآمدهایی وابسته شویم، دیگر انگیزه‌ای برای بهبود اقتصاد مولد نخواهد ماند.

وی در ادامه گفت: نامه‌ای در این خصوص به رئیس جلسه داده‌ام اما هنوز به آن رسیدگی نشده است. بر اساس ماده ۱۹۳ آیین‌نامه، پیشنهاد مسکوت ماندن طرح را دارم، چرا که اگر این قانون به همین شکل تصویب شود، در واقع به‌جای مقابله با سوداگری، آن را به منبع درآمدی برای دولت و رانت‌گیرندگان تبدیل خواهیم کرد.

قوامی در پایان اظهار داشت: اگر کسی از محل افزایش قیمت ناشی از تورم، مثلاً دو برابر شدن زمین یا ساختمانش، سود برد، باید طبق این قانون مالیات بدهد. ما گفتیم ۳۵ درصد مالیات بده و ۶۵ درصد سود برای خودش؛ اما نرخ بازده تولید در اقتصاد ما حتی به ۱۰ درصد هم نمی‌رسد. در حالی‌که معجزه نظام خلقت در تولید است و ما باید برای گسترش تولید تلاش کنیم، نه آنکه راه سود آسان از سوداگری را هموار سازیم.

انتهای پیام

کد خبر 23349

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 6 =