به گزارش خبرنگار نمایندگان ما، بعد از قرائت گزارش کمیسیون اصل نود درباره علت قطع برق و خاموشی های مکرر در تابستان اخیر در صحن علنی امروز ( سه شنبه) ، تعدادی از نمایندگان تذکر دادند.
جلیل میرمحمدی نماینده تفت و میبد گفت که اگر به گزارش ارائه شده توسط کمیسیون اصل نودم در خصوص علت قطع برق و خاموشی های مکرر در تابستان دقت کرده باشیم باز هم خطر کمبود برق و خاموشی وجود دارد.
مهرداد ویس کرمی نماینده خرم آباد نیز اظهار کرد: مدیریت منابع آب، توزیع عادلانه آب و تولید و توزیع برق از جمله وظایف وزارت نیرو است.متاسفانه وزارت نیرو در سالیان گذشته در دست جریان خاصی قرار داشته که بدون توجه به مسائل علمی و کارشناسی و براساس دیکتاتوری و سلیقه ای کشور را به سمت تنش آبی و اجتماعی برده است. آنچه در خوزستان، لرستان، اصفهان، کرمان و دیگر مناطق کشور مشاهده می شود، نتیجه سیاست های اشتباه گذشته وزارت نیرو است. متاسفانه هر فردی که با آن ها در استان ها مخالف بوده با بی احترامی برکنار شده است زیرا دنبال افراد حلقه به گوش بوده اند.
وی ادامه داد: آنچه در وزارت نیرو در سالیان گذشته جریان داشته، بیشتر شبیه مافیای آب است که باعث ایجاد مشکل در حیطه آب و برق کشور شده است. متاسفانه هنوز هم همان مدیریت بیمار که از معاونت ها آغاز می شود و تا مدیرکل ها ادامه دارد در وزارت نیرو حضور دارند. لازم است وزیر نیرو نسبت به تغییر افراد مذکور اقدام کند و نسبت به جبران ظلم های گذشته برای استان هایی مانند لرستان اقدام عاجل انجام دهد. متاسفانه توزیع خاموشی ها نیز با عدالت انجام نشده و ظلم علی السویه نیز درجه ای از عدالت است اما متاسفانه همین ظلم نیز عادلانه توزیع نشده و خاموشی ها در برخی جاها بیشتر بوده است.
این نماینده مجلس همچنین گفت که به زودی تحقیق و تفحص از وزارت نیرو در حیطه مدیریت منابع آب از دولت پنجم تا دوازدهم به مجلس ارائه می شود که امیدواریم نمایندگان کمک کنند عوامل این ظلم تاریخی مجازات شوند.
محمد علیپور نماینده ماکو نیز گفت: گزارش کمیسیون با دیدگاه کارشناسی و ارائه راه حل ها بود، اما باید گفت تابستان گذشته روزهای سختی بود.درست است در صنعت برق سرمایه گذاری کمتری داشته ایم، اما در سال خشکسالی در اثر قطعی های مکرر، کشاورزان نیز خسارت دیدند، چرا که از تکنولوژی های مثل آبیاری نوین و قطره ای استفاده کردند و در نهایت محصولشان نارس شد.
وی افزود: کشاورزان ضرر و زیان بسیاری از قطعی برق دیدند که جبران ناپذیر است، مجلس باید تکلیف صنعت برق و مسئولان برق را روشن کند، چرا که تابستان گذشته در جریان قطع و وصل برق کل مردم ایران آسیب دیدند.
کاظم دلخوش نماینده صومعه سرا نیز اظهار کرد: مجلس در قانون برنامه تکلیف وزارت نیرو و کسانی که میخواهند در انرژی پاک و انرژی تجدیدپذیر سرمایهگذاری کنند را مشخص کرده است. متأسفانه سهم انرژیهای پاک و تجدیدپذیر در برق کشور زیر 3 درصد است، باید قانون برنامه درست اجرایی شود، در قانون هدفمندی تلفات برق از 24 درصد باید تلاش میشد ظرف 5 سال به 10 یا 11 درصد برسد اما متأسفانه امروز تلفات نه تنها کاهش پیدا نکرده بلکه افزایش هم داشته است. راندمان برق 38 درصد اعلام شده بود که باید به 45 درصد میرسید که آن هم نرسیده است.
وی ادامه داد: بخش خصوصی با توجه به اینکه در اصل (44) قانون اساسی مجلس پیشبینی شده بود حضور داشته باشد اما بخش خصوصی برق کشور را برعهده نگرفته و ما هر چه جلوتر میرویم، میبینیم که طبق گزارش کمیسیون اصل 90 مجلس بالای 51 هزار بدهکار داریم و این بدهکاری بیشتر هم میشود.
وی همچنین گفت:باید به موضوع پیشگیری از رمزارزها که الان به خلاف میرود باید توجه شود و کارگروهی در این موضوع تشکیل شود.
دلخوش با اشاره به فیش برق مصرفی مردم در ماههای گذشته گفت: بدون اعلام قبلی در ماههای گذشته فیش برق مصرفی مردم به جای اینکه به صورت حرارتی محاسبه شود به صورت برق تجدیدپذیر محاسبه شده است، حرارتی 480 تومان است و برق تجدیدپذیر 820 تومان و این موضوع دست در جیب مردم کردن است.
وی با بیان اینکه فیش مصرفی مردم را بر مبنای برق تجدیدپذیر محاسبه کردهاند، ادامه داد: برق مناطق گرمسیری را درست کارشناس نکردهاند، ما این موضوع را به کمیسیون اصل 90 اعلام کردیم و با وزیر نیرو هم صحبت کردیم و به هیأت رئیسه هم شکایت مردم را اعلام کردهایم، مردم در این موضوع مطالبه دارند.
دلخوش در پایان تأکید کرد: با توجه به این وضعیت کمیسیون انرژی مجلس هم باید پاسخگوی مردم باشد، در سال آینده با این شرایط مشکل خواهیم داشت و وزارت نیرو باید کاری انجام دهد. مجلس باید کارگروهی کارشناسی و تخصصی تشکیل دهد تا مشکل مردم در این خصوص حل شود.
انتهای پیام
نظر شما