کد خبر 3244
۲۳ آبان ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۵

امروز مجلس چه خبر بود؟

عزم مجلس برای برچیدن بساط قمار/ مخالفت مجلس با فوریت لایحه «اصلاح ارز 4200»

عزم مجلس برای برچیدن بساط قمار/ مخالفت مجلس با فوریت لایحه «اصلاح ارز 4200»

جلسه علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز به ریاست محمدباقر قالیباف با حضور 193 نفر از نمایندگان آغاز شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی نمایندگان ما، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز (یکشنبه، 23 آبان ماه) به ریاست محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی ساعت 8 و یک دقیقه و با حضور 193 نفر از نمایندگان آغاز شد.

حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی دستور کار صحن علنی امروز را به شرح زیر قرائت کرد:

ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح دو فوریتی الحاق یک تبصره به ماده(63) قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران

ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد طرح اصلاح مواد (705) تا (711) کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی   

گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز که از سوی شورای نگهبان اعاده شده است.

گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد طرح الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول که از سوی شورای نگهبان اعاده شده است.

گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد طرح حمایت از مالکیت صنعتی

گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد طرح اصلاح قانون تشکیلات وآیین دادرسی دیوان عدالت اداری

گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه پروتکل اصلاحی موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه گذاری بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری کرواسی

بررسی تقاضای عده ای از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مورد رسیدگی به طرح جامع مدیریت شهری و روستایی طبق اصل (85) قانون اساسی

گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد وضعیت شاخص‌های اقتصادی در دولت های یازدهم و دوازدهم

گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از نحوه اجرای طرح چهل و شش هزار هکتاری آبیاری دشت سیستان

بررسی تقاضای دو فوریت در مورد طرح تشکیل آب و فاضلاب روستایی.

 

دستگاه‌های اجرایی به وظایف خود در قبال سیل‌های اخیر گیلان و مازندران عمل کنند

محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی پیش از آغاز صحن علنی صبح امروزمجلس شورای اسلامی گفت: امروز که مصادف با میلاد مسعود یازدهمین اختر تابناک امامت و ولایت امام حسن عسکری(علیه السلام) است را به همه مردم عزیز ایران اسلامی و به تمامی محبین و شیعیان عرض تبریک و تهنیت دارم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه تأکید کرد: با توجه به سیل اخیر و بارش های شدیدی که در غرب استان مازندران و بخشی از استان گیلان اتفاق افتاد، دستگاه های اجرایی توجه لازم را به حوزه خطه شمال داشته باشند و در حوادث غیرمترقبه با سرعت به وظایف خود عمل کنند.

 

مجلس فصل الخطاب نظارت بر انتخابات شوراها

نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه، 23 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح الحاق یک تبصره به ماده 63 قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شورای اسلامی و انتخابات شهرداران، با ماده واحده این طرح با 146 رأی موافق، 75 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 240 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

 

مجازات در انتظار برگزارکنندگان قماربازی، شرط‌بندی و بخت‌آزمایی

نمایندگان  در نشست علنی امروز تعیین کردند که هر شخص، مکان یا هر نوع فضای حقیقی یا مجازی برای قماربازی یا شرط‌بندی یا برگزاری بخت‌آزمایی دایر یا اداره کند، به حبس درجه شش محکوم شود.

براساس ماده2طرح مذکور؛ ماده (706) قانون به شرح زیر اصلاح شد:

ماده ۷۰۶- هر شخص، مکان یا هر نوع فضای حقیقی یا مجازی برای قماربازی یا شرط‌بندی یا برگزاری بخت‌آزمایی دایر یا اداره کند. به حبس درجه شش محکوم می‌شود و چنانچه برای انجام جرائم مذکور یا از طریق ارتکاب آنها وجه، مال، منفعت، خدمت یا امتیاز مالی کسب کرده باشد، علاوه بر حبس درجه پنج، به ضبط مال و جزای نقدی معادل دو تا پنج برابر عواید حاصل از جرم نیز محکوم می‌شود.

تبصره1- چنانچه اقدامات موضوع این ماده تحت پوشش امور خیریه یا خدماتی یا فروش کالا و امثال آن صورت پذیرد، مرتکب به حداکثر مجازات‌های مقرر در این ماده محکوم می‌شود.

تبصره2- مرتکب جرائم موضوع این ماده علاوه بر مجازاتهای فوق برای بار نخست به شش‌ماه تا دو سال و در صورت تکرار به مدت دو تا پنج سال از دریافت یک یا چند خدمت ارتباطی و فناوری اطلاعات، از قبیل أخذ نام دامنه مرتبه بالای کشوری، دریافت خدمات بانکداری الکترونیکی، دریافت خدمات اینترنت، سیم کارت تلفن همراه، داشتن دسته چک یا اصدار اسناد تجارتی محروم می شود.

قاضی اجرای احکام مکلف است مطابق حکم دادگاه فهرست این اشخاص را برای ابلاغ به ارائه دهندگان خدمات مذکور، از قبیل: بانک مرکزی، وزارتخانه‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنعت، معدن و تجارت و مرکز ثبت‌نام دامنه، ارائه کند و دادستان می‌تواند جهت جلوگیری از استمرار جرم، به ارائه دهندگان خدمات، دستور توقف ارائه خدمت مذکور در این ماده را به متهم یا متهمان تا پایان زمان صدور حکم قطعی صادر نماید.  عدم اجرای حکم دادگاه توسط ارئه دهندگان خدمات مذکور، حسب مورد مستوجب مجازات مقرر در مواد (۷۱۰) یا (۵۷۶)  کتاب پنجم این قانون است.

نمایندگان در جریان بررسی طرح اصلاح مواد (705) تا (711) کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی ماده (3) این طرح را با 181 رأی موافق، 2 رأی مخالف و 7 رأی متنع از مجموع 241 نماینده حاضر در صحن تصویب کردند.

به موجب این مصوبه؛ ماده (707) قانون به شرح زیر اصلاح شد: «ماده 707- هر شخص، جرائم موضوع مواد (705 و 706) این قانون را به عنوان حرفه خود یا سردسته یک گروه مجرمانه سازمان‌یافته انجام داده باشد یا ارزش یا اعتبار وجوه، اموال، اسناد، حواله‌جات، قبوض، اوراق بهادار، مفاصاحساب یا وسایل پرداخت مثل چک یا کارت‌های بانکی که در اثر ارتکاب اعمال فوق دریافت یا نگهداری کرده است بیش از ده میلیارد ریال باشد، در صورتی که رفتار او مشمول عنوان افساد فی‌الارض یا اخلال در نظام اقتصادی نباشد، علاوه بر ضبط اموال ناشی از جرم، به حبس درجه چهار و جزای نقدی معادل سه تا شش برابر ارزش اموال مذکور محکوم می‌شود.»

همچنین نمایندگان در جریان بررسی طرح اصلاح مواد (705) تا (711) کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی، ماده (4) این طرح را با 179 رأی موافق، 6 رأی مخالف و 2 رأی متنع از مجموع 233 نماینده حاضر در صحن تصویب کردند.

بر اساس ماده4 این طرح، ماده (708) قانون بدین شرح اصلاح شد: «هر شخص، ابزار مخصوص قماربازی اعم از رایانه ای یا غیررایانه‌ای را تولید، معامله، عرضه، حمل یا نگهداری کند، به جزای نقدی درجه شش یا جزای نقدی یک تا سه برابر ارزش اموال و عواید حاصل از جرم، هر کدام بیشتر باشد محکوم می‌شود.

 

تبصره- ابزارهای مخصوص قماربازی، شرط‌بندی و بخت آزمایی حسب مورد توقیف یا مسدود یا معدوم می‌شود، مگر آنکه منفعت مشروع یا عقلائی داشته باشد که در این صورت ضبط می شود».

 

ارائه دهندگان خدمات ارتباطی مطلع از قمار موظف به ارائه اطلاعات به قوه قضائیه شدند

نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه، 23 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی(تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده)، ماده7 این طرح را با 185 رأی موافق، 3 رأی مخالف و یک رأی ممتنع از مجموع 250 نماینده حاضر در جلسه تصویب کردند.

به موجب این مصوبه؛ ماده (711) قانون به شرح زیر اصلاح شد:

هر یک از ارائه‌دهندگان خدمات ارتباطی یا خدمات پرداخت یا عملیات بانکداری الکترونیکی که از وقوع جرائم موضوع مواد (۷۰۴) تا (۷۰9) این قانون در بستر خدمات ارائه‌شده از سوی خود مطلع شود، مکلف است مراتب را فوراً به مراجع قضائی اطلاع دهد، در غیر این‌صورت به جزای نقدی درجه چهار و در صورت تکرار به تعطیلی از یک تا سه سال محکوم می‌شود.

 

مخالفت مجلس با بررسی فوریت دار لایحه تامین کالاهای اساسی، نهاده های دامی و دارو

نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی با تقاضای بررسی دو فوریتی و یک فوریتی لایحه تأمین مطمئن کالای اساسی، نهاده‌های دامی، دارو و تجهیزات پزشکی و سیاست‌های جبرانی برای حمایت اقشار آسیب‌پذیر» مخالفت کردند که براساس آئین نامه داخلی مجلس، لایحه مذکور به صورت عادی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

لازم به ذکر است که نمایندگان با 99 رأی موافق، 127 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 249 نماینده حاضر در صحن، با تقاضای بررسی دو فوریتی این لایحه مخالفت کردند، همچنین تقاضای بررسی یک فوریتی این لایحه با 102 رأی موافق، 119 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع از مجموع 250 نماینده حاضر در صحن به تصویب نمایندگان نرسید.

سید مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان تقاضای بررسی دو فوریت لایحه تأمین مطمئن کالاهای اساسی، نهاده‌های دامی، دارو و تجهیزات پزشکی و سیاست‌های جبرانی برای حمایت از معیشت اقشار آسیب‌پذیر با اشاره به مشکلاتی که زمان تحویل دولت داشته‌اند، گفت: خشکسالی باعث شد میزان برداشت کالاهای اساسی مثل گندم و دانه‌های روغنی و همچنین نهاده‌های دامی مانند جو، ذرت و ... به شدت کاهش یابد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه با بیان اینکه نیاز به واردات بیشتری نسبت به آنچه در بودجه آمده بود داریم، عنوان کرد: قرار بود 11.5 میلیون تن گندم از داخل خریداری شود اما از این میزان تنها 4 میلیون و 600 هزار تن تأمین شد و لازم است 8 میلیون تن دیگر وارد شود تا در پایان سال با ذخیره احتیاطی به سال 1401 منتقل شویم.

وی در ادامه با اشاره به افزایش قیمت جهانی در این محصولات و کسری مضاعف در این حوزه، به برخی از این افزایش قیمت‌ها اشاره و عنوان کرد: دانه‌های روغنی در سال 99، 432 دلار در تن بود که در سال جاری به 697 دلار در تن رسیده است، همچنین قیمت کنجاله از 371 دلار در تن به 535 دلار رسیده، همچنین روغن خام از 746 دلار در تن به 1450 دلار و قیمت ذرت از 220 دلار در تن به 350 دلار، قیمت جو از 217 دلار در تن به 330 دلار و نیز قیمت گندم از 206 دلار در تن به 340 دلار در تن رسیده است.

میرکاظمی با اشاره به برآوردی که برای وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی، بهداشت و صمت صورت گرفته بود، نیاز به 18 میلیارد دلار داریم، اظهار داشت: اگر بخواهیم مأموریتی که در بودجه به میزان 8 میلیارد دلار دیده شده را انجام دهیم، به حدود 18 میلیارد دلار ارز نیاز داریم که برای دولت امکان‌پذیر نبوده است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه با اشاره به پیشنهاد دولت برای حل این مشکل گفت: ما از مجلس اجازه می‌خواهیم میزان یارانه از حالتی که در حال حاضر به آن واقف هستید و بی‌اثر است به گونه‌ای باشد که به صورت مستقیم به مردم پرداخت شود چرا که با مشاهده قیمت کالاها متوجه می‌شویم، کالاهایی که ارز ترجیحی دریافت کرده‌اند، مثل لبنیات، مرغ و تخم‌مرغ در مهر ماه امسال نسبت به سال گذشته بیش از 150 درصد رشد داشته است یعنی اثربخشی این موضوع در زندگی مردم دیده نشده و کمرنگ‌تر نیز شده است.

وی افزود: زمانی که این موضوع طولانی می‌شود دچار مشکلات سیستمی به لحاظ مفسده نیز می‌شویم  چرا که امروز اتحادیه‌ها اعلام کرده‌اند این ارز به آنها نمی‌رسد و به دلیل اینکه یارانه داده شده دولت مجبور شده برای زنجیره مرغ و تخم‌مرغ قرارگاه بزند در صورتی که ضرورتی ندارد که دولت‌ها وارد این موضوع شوند و اتحادیه‌ها به تنهایی می‌توانند قضیه را مدیریت کنند.

 

میرکاظمی در ادامه با اشاره به این موضوع که ارز 4200 تومانی به نهاده‌ها، گندم و دارو تخصیص می‌یابد، ابراز داشت: از مجلس این اجازه را می‌خواهم تا ارز ترجیحی صرفا برای دارو، تجهیزات پزشکی و گندم تا پایان سال قرار داده شود اما درباره نهاده‌های دامی میزان یارانه‌های پرداختی را مستقیماً صرف حمایت از محرومان کنیم و به 4 دهک عدد بیشتری تا سقف 60 میلیون ریال پرداخت کنیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در پایان با بیان اینکه میزان یارانه پرداختی نیز با توجه به اجازه مجلس خواهد بود، تأکید کرد: برای امسال 270 هزار میلیارد ریال اجازه می‌خواهیم که از مابه‌التفاوت صرفه‌جویی مستقیما به مردم پرداخت شود تا بتوانیم پرداخت ارز 4200 تومانی را برای موضوعات مد نظر خود داشته باشیم.

فرهنگی نماینده مردم تبریز در مخالفت با بررسی دوفوریتی لایحه تامین مطمئن کالای اساسی، نهاده های دامی، دارو و تجهیزات پزشکی و سیاست های جبرانی برای حمایت اقشار آسیب پذیر اظهار داشت: از اسفند ۹۶ تا تیر ۱۴۰۰ کالاهای مشمول ارز ۴۲۰۰ تومانی تورم ۱۹۰ درصدی را تجربه کرد، اما در مقابل و در همین بازه تورم اقلامی که مشمول این ارز نبودند، ۴۳۳ درصد افزایش یافت.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس ادامه داد: اگر ما روش های جایگزین برای همه افرادی که یارانه دریافت می کنند، داشته باشیم که اقلام پروتئینی، نیازهای اساسی، حبوبات مورد نیاز مردم و سایر مایحتاج را به صورت کالا در اختیارشان قراردهیم، این حرف منطقی است و شاید مجلس با آن موافقت می کرد، اما در حالی می شنویم منظور این است که آن 45 هزار تومان را برای جمعیتی از کشور درصدی افزایش دهیم و قیمت ها برود به سمت آزاد، این شوک هایی به جامعه وارد می کند که قابل جبران نیست.

محمدتقی نقدعلی نیز در موافقت با تقاضای دو فوریت برای بررسی لایحه تأمین مطمئن کالاهای اساسی، نهاده‌های دامی، دارو و تجهیزات پزشکی و سیاست‌های جبرانی برای حمایت از معیشت اقشار آسیب‌پذیر گفت: در حال حاضر بحث فوریت و اولویت این طرح مطرح است و تمامی مردم از مجلس تقاضا دارند به موضوع قیمت 35 هزار تومانی مرغ و 130 هزار تومانی گوشت و دیگر اقلام ورود کند؛ رأی ما به دو فوریت این لایحه است و دست ما برای بررسی جزئیات باز است.

نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر فوریتی بالاتر از بحث معیشت نیست، گفت: در این لایحه پیش‌بینی شده در صورتی که ارز ترجیحی کفاف تأمین کالاهای اساسی را ندهد به اجبار نسبت به جابه‌جایی ردیف جداول اقدام کند و به گونه‌ای از مسیرهای دیگر برای تأمین معیشت مردم استفاده کند.

وی یادآور شد: فوریت این لایحه قطعی است؛ این که آیا زنجیره‌های میانی واردکنندگان نهاده‌ها و کالاها یا به زنجیره آخر یعنی مصرف‌کننده اختصاص داده شود را باید مد نظر قرار داد  اما در حال حاضر اولویت افزایش حمایت از کالاهای اساسی و ارز ترجیحی برای نهادهای دامی است زیرا به دلیل افزایش قیمت جهانی دولت مجبور شده نسبت به انجام این کار اقدام کند. نقدعلی ادامه داد: اغلب کارشناسان معتقدند ارز ترجیحی تاکنون تأثیری در کاهش قیمت‌ها نداشته بنابراین باید این مسیر غلط را مدیریت کرد. حسینی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس نیز در مخالفت با تقاضای دو فوریت لایحه تامین کالاهای اساسی گفت: براساس قانون بودجه سال ۱۴۰۰ دولت برای تعیین تکلیف ارز ۴۲۰۰ تومانی اختیار دارد و اکنون نیازی به قانون جدید وجود ندارد.

 

موافقت مجلس با اصلاح لایحه قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

نمایندگان در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به ایرادات لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز که از سوی شورای نگهبان اعاده شده بود، ماده 17 آن را با 189 رأی موافق، 2 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 244 نماینده حاضر در جلسه اصلاح کردند.

 

حضور رئیس جمهور در مراسم رأی اعتماد وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش

سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور در حاشیه نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران از حضور رئیس جمهور در مراسم رأی اعتماد وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در روز سه شنبه 25 آبان ماه جاری در صحن علنی خبر داد و گفت: فیاضی سه شنبه گذشته به مجلس معرفی شد که این موضوع واکنش های متعدد، مخالفت ها و موافقت هایی در پی داشت.

معاون پارلمانی رئیس جمهور ادامه داد: وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در جلسه کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس حضور پیدا کرده و به ابهامات و پرسش ها، پاسخ داده و قرار است امروز و فردا نیز در جلسات کمیسیون های مختلف و فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس حضور یافته و به سوالات پاسخ دهد.

وی ادامه داد: حجت الاسلام رئیسی نیز روز سه شنبه برای معرفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش و تشریح دلایل انتخاب وی برای این وزارتخانه و برنامه 4 ساله فیاضی در صحن علنی حاضر خواهد شد و امیدواریم نمایندگان طرح ها، ایده ها و راهکارهای ارائه شده برای عبور از مشکلات معیشتی معلمان را به درستی شنیده و در این خصوص تصمیم گیری کنند تا وزارت آموزش و پرورش از حالت اداره توسط سرپرست خارج شود.

 

اهتمام جدی مجلس برای مدیریت گرانی‌ها و حل مشکلات معیشتی مردم

محمدحسین فرهنگی نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، گفت: باید اذعان کرد مجلس بجای اهتمام به اشتغال، تولید، مدیریت گرانی ها، حل مشکلات معیشتی مردم و غیره به مسائل حاشیه ای زیادی گرفتار است لذا باید سعی کنیم بر آلام، فشار و مشکلات مردم اضافه نکنیم و رو به جلو حرکت کنیم و معلمان نیز بر میزانی که دولت در نظر گرفته اکتفا کنند تا گامی رو به جلو برداشته شود و زمینه برای تحولات آتی در آینده فراهم شود.

 

دولت راهبرد خود را در خصوص قیمت گذاری خودرو مشخص کند

زنگنه نماینده مردم تربت حیدریه طی تذکری در مجلس گفت: دوگانه اقتصاد رقابتی و قیمت‌گذاری دستوری دوگانه صحیح نیست، حرف زدن از آزاد کردن قیمت و پرهیز از قیمت‌گذاری دستوری در حالی که بازار خودرو در انحصار دو خودروساز قرار دارد یک تناقض است، دولت باید راهبرد خود را مشخص کرده و نباید حمایت از سهامداران شرکت‌های خودرویی باعث افزایش قیمت خودرو در بازار شود و از سوی دیگر نباید سیاست‌های اشتباه، سهام شرکت‌های خودرویی و مردم سهامدار را دچار مشکل کند. همچنین گودرزوند چگینی نماینده مردم رودبار در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود، گفت: متاسفانه دو شرکت ایرانی ایران خودرو و سایپا از تمامی رانت‌های کشور استفاده کرده اند اما نتوانسته اند حداقل انتظارات مردم را برآورده کنند.

 

شایسته سالاری مهمتر از نسبت های فامیلی و خانوادگی

عبدالحسین روح الامینی نجف آبادی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خود خطاب به مسئولان اجرایی کشور اظهار داشت: بهتر است ما مسئولان در شرایط کنونی کشور در رفتار و گفتار، دقت دوچندانی داشته باشیم و بهتر است بیشتر خودمان را امر به معروف و نهی از منکر کنیم تا مردم را.

نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس افزود: بهتر است به جای نمک به زخم مردم پاشیدن از طریق حرف ها ، با آنها همدردی کنیم و بهتر است تریبون های مهمی مثل نماز جمعه و رسانه ملی، پناهگاه مردم و محل وحدت مردم و مسئولان باشد. ما وکیل ملت هستیم و همه مسئولان قوا در یک کشتی نشسته ایم و بی شک افراط و تفریط در ارتباط دولت و مجلس شایسته نیست.

وی ادامه داد: نه رأی همگانی به همه کابینه و نه رد دوفوریت لایحه درخواستی امروز دولت، هیچکدام طبیعی نیست. شرایط حمایتی آحاد نظام از دولت را دولت باید ارج بنهد و از آن استفاده کند و وزرا توجه کنند اثر وضعی سایه های بر سر بعضی از وزرا و وزارتخانه ها، دولت محترم و رئیس جمهور انقلابی باید کم کند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با تاکید بر اینکه شایسته سالاری متفاوت است از نسبت های نصبی و سببی گفت: بی شک توجه به شایستگی افراد با نسبت های سببی، نصبی، باندی و گروهی تفاوت دارد و باید توجه کرد جوانان انقلابی را باید امیدوار کرد و به انقلابیون در جای جای کشور بیشتر باید ارج و قرب نهاد و نگذاریم آنها به گوشه ای بی تفاوتی بروند و به مردم بازگشت کنیم و شرایط بهتری برای مردم رقم بزنیم.

 

تقدیر بیش از ۲۰۰ نماینده از تلاش های ارتش در برگزاری رزمایش بزرگ ذوالفقار ۱۴۰۰

در نشست علنی امروز بیش از ۲۰۰ نفر از نمایندگان مجلس در بیانیه ای از تلاش های بی وقفه فرماندهان، افسران، درجه داران و سربازان و کارکنان نیروهای چهارگانه ارتش به ویژه امیر سرلشگر سیدعبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی در برگزاری رزمایش بزرگ ذوالفقار ۱۴۰۰ تقدیر و تشکر کردند.

 

تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور

روح اله متفکرآزاد عضو هیأت رئیسه مجلس، تذکرات کتبی نمایندگان خطاب به مسئولان اجرایی کشور را به شرح زیر قرائت کرد:

تذکر محمدحسن آصفری نماینده اراک به همراه 34 نفر از نمایندگان به رئیس جمهور درخصوص ضرورت جلوگیری از انتصابات فامیلی و بی توجهی به شایسته سالاری در دستگاه های دولتی، تذکر وی به همراه 28 نفر از نمایندگان به وزیر علوم درباره لزوم اقدامات لازم جهت برگزاری کلاس های حضوری دانشجویان، تذکر وی به همراه 22 نفر از نمایندگان به وزیر بهداشت و درمان درباره جلوگیری از برگزاری کلاس های مجازی دانشجویان رشته های پزشکی و پیراپزشکی و ضرورت تشکیل کلاس ها به صورت حضوری.

تذکر حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر به همراه 31 نماینده دیگر به وزیر تعاون درباره لزوم ممانعت از به کارگیری اتباع بیگانه غیرمجاز در فروشگاه ها و کارگاه ها و تذکر دیگری به همراه 16 نماینده به وزیر کشور درباره ضرورت نظارت بر حضور و تعدد اتباع بیگانه در شهرها به خصوص دولت آباد و اصفهان و تذکری به همراه 50 نماینده دیگر به وزیر ارتباطات درباره ضرورت تغییر وضعیت استخدامی ایثارگران و مشمولان بند (د) تبصره (20) قانون بودجه 1400 توسط شرکت مخابرات ایران و تذکر دیگری به همراه 50 تن از نمایندگان به رئیس جمهور درباره لزوم تسریع در پرداخت پاداش پایان خدمت فرهنگیان.

تذکر سیدالبرز حسینی نماینده خدابنده به همراه 19 نماینده دیگر به وزیر راه درباره ضرورت تأمین زمین قانون جهش تولید مسکن در شهر قیدار و ایجاد دسترسی ثبت نام برای متقاضیان در سامانه سمن.

تذکر بهروز محبی نجم آبادی نماینده سبزوار به همراه 27 نماینده دیگر به وزیر راه درباره لزوم بازسازی و بهسازی روکش آسفالت جاده پرتردد سبزوار-نیشابور و تذکر دیگری به همراه 28 نماینده دیگر به وزیر تعاون درباره ضرورت ساماندهی حوزه اشتغال و تسهیل امور اشتغال فارغ التحصیلان شهرستان ها.

تذکر قاسم ساعدی نماینده دشت آزادگان و 26 نماینده دیگر به وزیر کشور در خصوص علت عدم رسیدگی به وضعیت شهرداری های دشت آزادگان و هویزه و مشکلات به وجود آمده از جمله عدم پرداخت حقوق پرسنل و کارگران و تحصن ناشی از آن و تذکر دیگری به همراه 46 نماینده دیگر به وزرای نفت و نیرو درباره علت عدم اجرای قانون حمایت از ایثارگران درباره تغییر وضعیت کاری طبق قانون مجلس.

تذکر زهره الهیان نماینده تهران به همراه 54 نماینده دیگر به وزیر بهداشت درباره علت عدم تخصیص اعتبار بیمه درمان ناباروری مصوب قانون بودجه 1400.

تذکر سیدسلمان ذاکر نماینده ارومیه به وزیر فرهنگ درباره لزوم افزایش مبلغ 200 هزارتومانی مستمری هنرمندان و ضرورت پیگیری مصوبه تخصیص نیم درصد بودجه جاری به فرهنگ و هنر و ضرورت جلوگیری از تخصیص بودجه فرهنگ و هنری به کارهایی غیر از آن و لزوم تخصیص بودجه مشخص برای برگزاری جشنواره موسیقی سالانه صفی الدین.

تذکر رسول فرخی میکال نماینده لاهیجان به همراه 16 نماینده دیگر به وزیر کشور درباره لزوم تسریع در پرداخت معوقات و مزایای کارگران شهرداری سیاهکل.

تذکر مهدی شریفیان نماینده تهران به همراه 20 نماینده دیگر به وزیر علوم درباره لزوم تسریع در تکمیل ساختمان دانشگاه پیام نور اسلامشهر به عنوان تنها دانشگاه دولتی این شهر.

تذکر جعفر قادری نماینده شیراز و 45 نماینده دیگر به وزیر ارتباطات درباره لزوم حل مشکل ارتباطی خطوط تلفن همراه در مناطق مختلف کشور و تذکر دیگری به همراه 50 تن از نمایندگان به وزیر اقتصاد درباره ضرورت جلوگیری از فروش بی رویه اسناد خزانه در بورس و جمع آوری نقدینگی و کاهش ارزش شاخص ارزش سهام.

تذکر سیدمحمدرضا میرتاج الدینی نماینده تبریز به همراه 54 نماینده دیگر به رئیس جمهور و وزرای راه و نفت درباره علت عدم توزیع قیر مصوب در قانون بودجه با گذشت 8 ماه از سال.

تذکر مجتبی بخشی پور نماینده اسلام آباد غرب به وزیر فرهنگ درباره ضرورت تسریع در حل مشکلات زمین مسجد جامع اسلام آباد غرب.

تذکر احسان ارکانی نماینده نیشابور به وزرای اقتصاد و تعاون درباره علت عدم تعیین تکلیف در زمان مقرر قانونی و توقیف طولانی مدت کالاها در انبارهای سازمان اموال تملیکی و گمرکات کشور که باعث فاسد شدن و نابودی این اموال و کالاها که بعضا با ارز دولتی وارد شده اند چیست و علت عدم اقدام سازمان تأمین اجتماعی در ایفای تکلیف مندرج در حکم جزء (1) بند (ه) تبصره (2) قانون بودجه مبنی بر ثبت و به روزرسانی اطلاعات موضوع این جزء شامل صورت های مالی بودجه و عملکرد نیروی انسانی مربوط به خود و شرکت ها و مؤسسات تابعه وابسته در سامانه یکپارچه اطلاعات شرکت ها و نهادهای عمومی غیردولتی مستقر در وزارت امور اقتصادی و دارایی چیست.

 

در انتهای جلسه، علی نیکزاد ثمرین، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی زنگ پایان نشست علنی امروز (یکشنبه، 23 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی را ساعت 11 و 47 دقیقه به صدا درآورد.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: نشست بعدی (سه شنبه، 25 آبان ماه) ساعت  7:45 صبح با ادامه دستور کار هفتگی مجلس برگزار می شود.

انتهای پیام/

کد خبر 3244

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 8 =