به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نمایندگان ما، مهدی عسگری رئیس فراکسیون دیپلماسی اقتصادی مجلس که به همراه وزیر صنعت، معدن و تجارت به سوریه سفر کرده بود، درخصوص ارتباط و همکاری بین ایران و سوریه با هدف افزایش رشد اقتصادی دو کشور، گفت: یکی از راههای مقاوم کردن اقتصاد ایران باتوجه به تحریمهای ظالمانه، تمرکز بر دیپلماسی اقتصادی هوشمند بهویژه با همسایگان و کشورهای محور مقاومت است.
برپایی دومین نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در دمشق
نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس، به برپایی دومین نمایشگاه اختصاصی ایران در دمشق که با حضور وزیر صمت افتتاح شد، اشاره کرد و افزود: در این نمایشگاه که به مساحت چهار هزار و 590هزار متر مربع در حال برگزاری است، 164 شرکت از کشورمان توانمندیهای خود را در زمینههای مختلف به نمایش گذاشتند که میتوان برپایی آن را گامی بلند در مسیر شناسایی ظرفیتهای تولیدی ایران و ارتباط با تجار سوری ارزیابی کرد.
سوریه سرشار از فرصتهای اقتصادی است
عسگری ادامه داد: شرکتهایی در زمینه صنعت ساختمان، معماری، کشاورزی، نفت گاز و پتروشیمی، تجهیزات پلیسی و امنیتی، مواد غذایی و آب و برق از کشورمان توانمندیهای خود را در این نمایشگاه عرضه میکنند. صنعت فولاد، انفورماتیک، تجهیزات فروشگاهی، موتورسیکلت و خودرو، نساجی، لوازم خانگی، بانک و بیمه دیگر غرفههای دومین نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در سوریه را تشکیل میدهند.
وی به اهمیت نقش ایران در حوزه اقتصادی سوریه اشاره کرد و گفت: باتوجه به اینکه کشور سوریه دوره بازسازی را میگذراند، نقش ایران در این دوران میتواند مهم و استراتژیک باشد. با این وجود، متاسفانه تاکنون حضور اقتصادی ایران بسیار ضعیف بوده که یکی از دلایل آن به کمکاری مسئولان مربوط میشود، اساسا رویکرد اقتصادی در سفارتخانههای ما مورد غفلت واقع شده که با دیدارها و نشستهای فشردهای که در این سفر با مسئولان دولت، مجلس و بخش خصوصی سوریه انجام شد، در تلاشیم که بسترهای این ارتباط بهبود یابد و موانع برطرف شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن به موانع موجود در این مسیر اشاره کرد و ادامه داد: دو مسأله اصلی در مسیر توسعه روابط اقتصادی بحث حمل و نقل و ترانزیت کالا و دیگری تبادلات مالی است که قرار شد موضوع تأسیس بانک مشترک با جدیت ازسوی دولت پیگیری شود.
عسگری درباره سایر موانع موجود نیز توضیح داد: موانع دیگری هم وجود دارد که به تدبیر و هماهنگی بین مسئولان نیاز دارد مانند موضوع استاندارد مشترک، یا مشکل تجار برای عزیمت به سوریه به دلیل نبودن خط پروازی مشخص و منظم که به یک مانع جدی در مسیر روابط تبدیل شده درحالیکه با تدبیر مسئولان مربوطه قابل حل است.
رئیس فراکسیون دیپلماسی اقتصادی خاطرنشان کرد: طی ماههای گذشته شاهد تحولات و تلاشهای مثبتی در روابط اقتصادی ایران و سوریه هستیم؛ سفر متقابل هیأت دوستی پارلمانی ایران و سوریه، سفر رئیس مجلس همراه با رایزنیهای متنوع و اینک حضور هیأت ایرانی از دولت و مجلس همزمان با برپایی بزرگترین نمایشگاه اختصاصی ایران در سوریه از جمله این اقدامات محسوب میشود.
عسگری ادامه داد: این رویکرد عملیاتی برای گسترش روابط ایران با کشورهای مختلف به ویژه کشورهای همسایه و همسو، اقدامی موثر در مسیر توسعه بازارهای صادراتی و گشایشهای اقتصادی خواهد بود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: در سفر وزیر صمت و هیأت همراه به سوریه چهار سند همکاری از جمله درباره همکاریهای دو کشور در حوزه صنعت، استاندارد و صورتجلسه کمیته تجاری بین ایران و سوریه به امضای طرفین رسید.
منبع: خانه ملت
انتهای پیام
نظر شما