به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی نمایندگان ما، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز (سه شنبه، 16 آذرماه) به ریاست دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، رأس ساعت 8 و 55 دقیقه و با حضور 243 نفر از نمایندگان آغاز شد.
حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی دستور کار صحن علنی امروز را به شرح زیر قرائت کرد:
گزارش کمیسیون صنایع و معادن در مورد عملکرد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص تکالیف مقرر در قانون و برنامه های کلان و تعهدات مربوطه
گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از نحوه اجرای طرح چهل و شش هزار هکتاری آبیاری دشت سیستان
گزارش کمیسیون اقتصادی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از شرکت شستا از سال 1392 الی 1399
گزارش کمیسیون عمران مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور
گزارش کمیسیون انرژی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت نفت
گزارش کمیسیون انرژی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران
ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد طرح حمایت از مالکیت صنعتی
گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس در مورد طرح دوفوریتی الحاق یک تبصره به ماده (63) قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران
گزارش کمیسیون عمران در مورد لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری اسلامی افغانستان در خصوص ارتباط بینالمللی راهآهن
بررسی تقاضای یک فوریت در مورد طرح حمایت از شرکتها و موسسات خلاق و تجاری سازی فناوریهای نرم.
نطق پیش از دستور قالیباف به مناسبت فرا رسیدن روز ۱۶ آذر ماه
دکتر محمدباقر قالیباف در نشست علنی امروز (سه شنبه، 16 آذر ماه) مجلس شورای اسلامی، در نطق پیش از دستور، ضمن تبریک به تمامی دانشجویان به مناسبت فرا رسیدن روز دانشجو گفت: یاد و خاطره شهدای گرانقدر حماسه روز 16 آذر ماه سال 1332 که نشان از شجاعت، استکبارستیزی و موقعیتشناسی دانشجویان را داشت، گرامی میدارم.
وی افزود: آنچه ما را از آرمانهای انقلاب اسلامی دور کرده در اصل عملکرد و کارنامه مسئولان در پیگیری مطالبات به حق مردم است. دیدار با دانشجویان مانند همیشه برای ما یادآور زنده بودن آرمانهای امام و مشی و منش انقلابی ایشان در نسلی است که آن بزرگمرد تاریخ را درک نکردند ولی بیشتر از مسئولان دغدغهمند تحقق سیره امام راحل هستند.
رئیس قوه مقننه تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم با تلاش شبانهروزی و در چارچوب وظایف قانونی مجلس، پاسخگوی مطالبات مردم باشیم و از عهده وظیفه دشوار نمایندگی ملت شریف، انقلابی و دوست داشتنی ایران عزیز برآییم. برای همه دانشجویان ثبات قدم در مسیر مطالبهگری و پیشنهاد برای حل مسائل و تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی را از خداوند مسئلت میکنم.
فرصت ۴۸ ساعته برای اعتراض نسبت به رد صلاحیت داوطلبان و یا ابطال انتخابات شوراها
نمایندگان در جلسه علنی امروز (سه شنبه، 16 آذرماه) مجلس شورای اسلامی، جهت تأمین نظر شورای نگهبان، با الحاق یک تبصره به تبصره 6 ماده (63) قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران با 148 رأی موافق، 46 رأی مخالف و 15 رأی ممتنع موافقت کردند.
بر اساس این تبصره الحاقی؛ آرا و تصمیمات هیأت مرکزی نظارت در خصوص تأیید یا رد صلاحیت نامزدها و تأیید یا ابطال انتخابات منحصراً از حیث نقض قوانین و مقررات حداکثر ظرف 48 ساعت پس از اعلام نظر هیئت مرکزی به داوطلب قابل شکایت به دیوان عدالت اداری است. دیوان عدالت اداری نیز موظف است به موضوع خارج از نوبت رسیدگی کند و چنانچه رأی را واجد ایراد موثر تشخیص دهد، شعبه رسیدگی کننده باید با ذکر همه موارد به صورت مستند و مستدل و با تعیین مصادیق موضوع را جهت تصمیم به هیات مرکزی نظارت اعاده کند.
گزارش کمیسیون صنایع در خصوص عملکرد وزارت ارتباطات
روح الله عباس پور سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس در جلسه صحن علنی امروز مجلس شورای اسلامی، گزارش این کمیسیون را در خصوص عملکرد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص تکالیف مقرر در قانون و برنامه های کلان و تعهدات مربوطه را قرائت کرد.
بر اساس این گزارش برای افزایش اعتماد عمومی مردم به امنیت اطلاعات خود و حفظ حریم خصوصی شهروندان در فضای مجازی، انتظار میرود تا وزارت ارتباطات فناوری اطلاعات نسبت به فراهم نمودن زیرساختهای لازم در این خصوص اهتمام جدی به کار بسته و ضمن حمایت از تولید محتوای مناسب در فضای مجازی، گزارشی از میزان تحقق تعهدات داده شده در این حوزه مانند: «راهاندازی مرکز ملی پایش امنیت زیرساختهای ارتباطی و اطلاعاتی»، را در مجلس شورای اسلامی ارائه نمایند.
کمیسیون صنایع و معادن در این گزارش تاکید کرد: عدم امنیت زیرساختها و بُروز حملات سایبری از جمله حوزههایی است که طی چندسال اخیر به علت موازیکاریها و عدم وجود متولی مشخص در حوزه امنیت زیرساختی، مشکلاتی را برای کشور پدید آورده است. بنابراین لزوم اتخاذ تمهیدات لازم برای پیشگیری از حملات سایبری و افزایش امنیت، از جمله بخشهای مهمی است که انتظار میرود وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تمهیدات لازم را برای آن بیندیشد.
در ادامه این گزارش آمده است:«تهیه سند ملی توسعه و نقشه راه و نگاشت نهادی اقتصاد دیجیتال» و نیز «تهیه بستههای حمایتی برای رونق کسب و کارها یا (استارتاپها) در حوزۀ فناوری اطلاعات و ارتباطات» از جمله مهمترین اقداماتی است که با هدف افزایش سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی در برنامههای وزارت ارتباطات مورد اشاره قرار گرفته است. در همین راستا با توجه به اهمیت وافر موضوع و تأثیر آن در بهبود فضای کسب و کار، اعضای کمیسیون تخصصی صنایع و معادن بر آن هستند تا اخذ گزارشی از عملکرد وزارتخانه در این حوزه را در دستور کار ماههای آتی کمیسیون قرار دهند.
عزت اله اکبری تالارپشتی در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون صنایع و معادن در خصوص عملکرد وزارت ارتباطات درباره تکلیف مقرر در قانون و برنامه های کلان گفت: دولت گذشته بد عمل کرده است، کل زیر ساخت ها را متلاشی کرده و نخبه ها را در حوزه فضایی و سایر حوزه ها پراکنده کرده است.
نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس بیان کرد: سوال این است که دولت چگونه می خواهد این فاصله را جبران کند، البته مجلس و کمیسیون ها کمک می کنند اما باید برای جذب نخبگان فراخوان بزنیم و از تمام ظرفیت های مردم و بخش خصوصی استفاده کرد.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس تاکید کرد: انتظار می رود که دولت به نابسامانی ها در شأن مجلس و رئیس جمهور انقلابی پاسخگو باشد.
سید کاظم موسوی نماینده مردم اردبیل و نمین و نیر و سرعین، درخصوص گزارش کمیسیون صنایع و معادن در مورد عملکرد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص تکالیف مقرر در قانون و برنامه های کلان و تعهدات مربوطه گفت: در حالی که براساس اسناد بالادستی باید سهم اقتصاد دیجیتال به 10 درصد برسد، ما تنها به 3 درصد از برنامه ها دست یافته ایم و 7 درصد از پیش بینی ها عقب هستیم.
توسعه و حمایت از کسب وکارهای خرد اینترنتی اولویت مجلس است
محمدباقر قالیباف در پایان رسیدگی به گزارش کمیسیون صنایع و معادن در خصوص عملکرد وزارت ارتباطات، پس از اتمام صحبت های وزیر مربوطه، گفت: همان طور که در ابتدای بحث گفتم بحث هوشمندسازی و دولت الکترونیک پایه و اساس تحول حکمرانی است اگر به دنبال عدالت مخصوصا عدالت اجتماعی و اقتصادی هستیم، راه آن توسعه در همین بخش ها است. مبارزه با فساد و شفاف سازی در این جا است.این نکته مهمی است که وزارت و وزیر ارتباطات باید به آن توجه داشته باشد.
وی اظهار داشت: در زیرساخت ها، شبکه ملی اطلاعات مهم ترین موضوع کشور است، آقای وزیر قول داده اند که شبکه ملی اطلاعات را در این دوره تکمیل می کنند و همه ما می دانیم این تکمیل در سال پایانی انجام نمی شود بلکه در برنامه وزیر هر سال باید بخشی از آن تحقق پیدا کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مهم ترین مزیت کشور ما نیروی جوان و دانشمند در عرصه فناوری است، گفت: توجه به این نیروها، ایجاد بازار کار برای آن ها و فراهم کردن بستری برای نیروهای جوان باید در اولویت باشد. آن ها بزرگ ترین سرمایه کشور هستند که نباید از دست شان بدهیم.
رئیس مجلس ادامه داد: علیه مجلس جوسازی شد که در طرح حمایت از کاربران به دنبال تعطیلی پلتفرم ها هستند که این حرف بیخودی است، مجلس از قضا به دنبال توسعه و حمایت از مشاغل مخصوصا مشاغل خرد در حوزه اینترنت بوده که امروز زندگی و آسایش و کسب وکار مردم آن جا است، این نکات در اقتصاد کلان نیز وجود دارد.
موافقت مجلس با یک فوریت طرح حمایت از موسسات خلاق در حوزه فناوریهای نرم
نمایندگان در جریان بررسی طرح حمایت از شرکتها و موسسات خلاق و تجاری سازی فناوریهای نرم، با بررسی یک فوریتی این طرح با 136 رأی موافق، 42 رأی مخالف و 16 رأی ممتنع از مجموع 219 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند. نصراله پژمان فر به عنوان نماینده درخواست کننده فوریت بررسی طرح مذکور گفت: مقام معظم رهبری بارها در این رابطه دغدغههای خودشان را مطرح کردند، استکبار تمام همت خودش را به کار گرفته تا مقدسات دینی و ارزشهای اسلامیمان را هدف قرار دهد. در این رابطه مقام معظم رهبری در سال 1379 مسئله نهضت تولید علم و جنبش نرمافزاری و همچنین بعد از آن موضوع حرکت آتش به اختیار را در این عرصه مطرح کرده است.
وی ادامه داد: امروز مهمترین زیرساخت در عرصه فرهنگی ایجاد گفتمان علمی و فناوری در سطح کشور به ویژه در عرصه فرهنگی است که باید به آن توجه شود. همچنین مقام معظم رهبری در شورای انقلاب فرهنگی نیز تأکید کردند که ارتقاء کمی و کیفی مصرف و تولید محصولات و کالاهای فرهنگی جز با سیاستگذاریهای درست و اقدام پیگیر و مستمر و به صحنه آوردن همهی ظرفیتهای ملی این عرصه، ممکن نخواهد شد.
پژمانفر با بیان اینکه امروز دنیا تشنه محصولات عرصه فرهنگی است، گفت: دشمن تلاش کرده تا محصولات نامناسبی را در حوزه فرهنگی به کشورهای جهان عرضه کند و این محصولات در میان جوانان کشور رسوخ پیدا کرده لذا ما نیز باید عرضه محصولات فرهنگی را توسعه دهیم. در طرح مذکور زیرساختهای قانون در جهت یکپارچه سازی فعالیتها و جلوگیری از موازیکاری دستگاههای اجرایی جهت حمایت از شرکتها و موسسات خلاق و تجاری سازی فناوریهای نرم پیشبینی شده است. همچنین ایجاد ستادی در ذیل معاونت علمی و فناوری جهت رهبری مسائل فرهنگی کشور در طرح مذکور پیشبینی شده است.
انتقاد از ضعف مدیریت در عملکرد برخی وزارتخانه ها
غلامعلی کوهساری نماینده مردم رامیان و آزادشهر در نطق میان دستور با اشاره به سفر هیات دولت به استان گلستان گفت: در این سفر انتظار این است که دستگاه های اجرایی با نگاه به حل مشکلات استان اولویت های هر حوزه و هر منطقه را احصا و جمع بندی کند، رئیس جمهور و وزرای دولت در راستای تکمیل زیر ساخت ها، معیشت و اشتغال در حوزه های مختلف اعم از زیربنایی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و ورزشی با تخصیص اعتبارات لازم در راستای حل مشکلات مردم گام بردارند.
این نمایند مجلس مطرح کرد: ضعف مدیریت در عملکرد برخی وزارتخانه ها مشهود است، انتصابات افراد خارج از بدنه وزارتخانه ها، عدم تغییر برخی مدیران که مشکلات قبلی حاصل عملکرد ضعیف آنان تا کنون بوده است، انتصاب افراد کم تجربه در بدنه دولت، هیچکدام با برنامه های ریاست جمهوری سنخیت ندارد که باید این موارد از سوی وزرا و روسای سازمان های کشوری با دقت مورد توجه قرار گیرد.
فعالیت مافیایی برخی سازمانها و بانک ها
حسن لطفی عضو کمیسیون اجتماعی در نطق میان دستور خود خواستار رسیدگی و نظارت دولت بر سازمان تأمین اجتماعی، بانک رفاه کارگران و صندوقهای بازنشستگی و شرکتهای تابعه که حاصل دسترنج کارگران و بازنشستگان هستند، شد.
لطفی در این باره گفت: امروز دولتی فربه تر از دولت شکل گرفته که به هیچ عهدالناسی پاسخگو نیستند و مجلس نیز متأسفانه هیچ ابزار نظارتی برای آنها نداشته و ندارد. دانشگاه آزاد اسلامی، سازمان تأمین اجتماعی و شرکت های تابعه، شهرداری کلانشهرها و شرکت های تابعه، بانک های خصوصی و دولتی و هلدینگ های تابعه و شرکت های دولتی، بنیادها و شرکت های تابعه که عمده اقتصاد کشور را در اختیار دارند، به هیچ کس پاسخگو نبوده و نیستند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم در ادامه با تأکید بر اینکه از هیأت رئیسه مجلس و همکاران استدعا دارم هرچه سریع تر تدابیری برای نظارت و پیشگیری از فساد موجود در آنها بیاندیشند، اظهار داشت: سازمان تأمین اجتماعی، بانک رفاه کارگران و صندوق های بازنشستگی و شرکت های تابعه که حاصل دسترنج کارگران و بازنشستگان هستند، به نام کارگران و به کام مافیای موجود در آنها فعالیت می کنند و هیچ کدام از کارگران و بازنشستگان عضو هیأت مدیره صندوق ها، بانک ها و شرکت های تابعه آنها نیستند.
لطفی خطاب به وزیر تعاون تذکر داد: نسبت به تعیین تکلیف سهام کارگران و بازنشستگان در سازمان های خودشان اقدام کرده و به داد کارگران و بازنشستگان شهرستان های رزن و درگزین و کل کشور که هر روز سفره آنها کوچک تر می شود، برسید.
عدم توجه به محورهای اصلاح ساختار بودجه در لایحه ۱۴۰۱
محمدرضا پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در نطق میان دستور خود با انتقاد از دولت برای عدم توجه به محورهای مهم اصلاح ساختار بودجه در لایحه سال ۱۴۰۱، گفت: شفافسازی شرکتهای دولتی و بانکها، مولد سازی داراییهای دولت و تحول نظام مالیات از محورهای مهم اصلاح ساختار بودجه است که در لایحه دولت به صورت جامع دیده نشده است.
وی درادامه اظهار کرد: مولد سازی داراییهای دولت، اساسی ترین محور اصلاح ساختار بودجه است که باید در لایحه 1401 دیده شود اما بر اساس اطلاعات غیررسمی، کمترین توجه به این موضوع شده است. تحول در نظام مالیاتی کشور ازجهت قوانین موجود که اجرای آنها باید عملیاتی شود و همچنین از جهت ایجاد پایههای جدید مالیاتی در نظام اقتصادی حائز اهمیت است اما بر اساس اطلاعات غیررسمی، در لایحه 1401 به صورت جامع به آن توجه نشده است.
حمایت مجلس از اجرای مصوبه افزایش ظرفیت رشته های پزشکی
سید محسن دهنوی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، بیانیه 165 نفر از نمایندگان مجلس خطاب به رئیس جمهور درخصوص موضوع افزایش ظرفیت رشته های پزشکی را قرائت کرد.
دولت باید یارانه سه دهک درآمدی بالا جامعه را با شجاعت حذف کند
احمد راستینه هفشجانی نماینده مردم شهرکرد، بن و سامان، در نطق میان دستور خود گفت: باید فعالیتهای اقتصادی را شفاف و چرخش ارز و پول را در کشور از پیچیدگی های رانتی نجات دهیم، جهت بودجه باید به سمت تمرکززدایی و افزایش اختیارات و استانداران باشد، اختیارات را بدهید و رفع مشکلات و ایجاد اشتغال را از استانداران مطالبه کنید، استاندارها را باید از بوروکراسی نجات داد تا ملت نجات یابد، یارانه سه دهک درآمدی بالا جامعه را با شجاعت حذف کنید و منابع را در جهت همسان سازی حقوق بازنشستگان عزیز قرار دهید و رضایت مستضعفین و کوخ نشینان را بر لبخند مرفهین ترجیح دهید.
وی ادامه داد: با شفاف سازی سامانه حقوق شرکتهای دولتی و یکپارچه سازی سامانه فروشگاهی، با حذف حقوق های نجومی و جلوگیری از فرار مالیاتی منابع حاصل از آن را جهت اجرای کامل رتبه بندی معلمان به عنوان فرهیختگان جامعه لحاظ نمایند، با اصلاح سیاستهای تعرفه ای و اعتماد بخشی به تجارت بین المللی و شکستن انحصار های وارداتی و صادراتی ظرفیتهای تجارت و بازرگانی را باید افزایش دهیم تا پدیده می شویم برای قاچاق کالا و امضاهای طلایی متوقف شود.
وی ادامه تاکید کرد: سخنی با رئیس محترم مجلس، رئیس محترم جمهور و همکاران عزیزم دارم انتقال های آب بین حوزه ای به غیر از تامین آب شرب جفای در حق بیت المال، حقوق مردم و آیندگان است.توسعه منابع آب بر و کشاورزی در فلات خشک مرکزی از محل انتقال های آب بین حوزه ای خیانت به تمدن سازی آینده است.طرح های توسعه مسکن و استقرار پیک جمعیتی در حاشیه شهرها در فلات مرکزی قدر شناسی فرصت های خدادادی در سواحل دریا است.آب سرمایه ملی است، تصمیم گیری برای آن نیازمند هوشمندی، شجاعت و با تکیه بر نگاه کارشناسی و علمی است و تجمعات سازمان یافته بدعت های خطرناکی است که باید متوقف شود.
تذکرات شفاهی نمایندگان مجلس به مسئولان اجرایی کشور
دشتی اردکانی نماینده مردم اردکان در مجلس نسبت به عدم پرداخت حقوق معلمان خرید خدمات آموزشی انتقاد کرد و خواستار رسیدگی فوری وزارت آموزش و پرورش به این موضوع شد.
نماینده مردم اهواز در مجلس با بیان اینکه نبود اعتبارات کافی و لازم برای پروژه های آبرسانی و طرح های جامع فاضلاب استان خوزستان باعث شده که اتمام پروژه ها و سرعت کار آنها با مشکل مواجه شود، گفت: برطرف کردن مشکلات استان خوزستان نیاز به رویکرد انقلابی و برنامه محور دارد.
مبلغی نماینده مردم کوهدشت و رومشکان در مجلس با بیان اینکه وزارت نیرو نباید سیاست های غلط گذشته را ادامه دهد، گفت: با توجه به اهمیت احداث سد معشوره لازم است رئیس جمهور و یا وزیر نیرو از محل احداث این سد بازدید کنند.
موسوی لارگانی نماینده مردم فلاورجان در مجلس خواهان توزیع حقابه مردم، کشاورزان و محیط زیست به صورت قانونی و شرعی شد. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: به وزیر نیرو و دولت سربسته میگویم مراقبت باشید تصمیمگیری غلط در استان اصفهان نداشته باشند، دعوای منطقهای به راه نیندازند چرا که مردم به حقشان واقف هستند و نمایندگان از حقوق ملت کوتاه نمیآیند.
قاضی محله نماینده مردم لنگرود در مجلس از گزارش وزرا به صحن علنی مجلس انتقاد کرد و خواستار ارائه راهبرد از سوی وزارتخانهها برای حل مشکلات کشور شد.
سعادتی نماینده مردم بابل در مجلس طی تذکری به وزیر اقتصاد و امور دارایی تاکید کرد: اصل ۴۴ قانون اساسی باید ضمن مراقبت از دخالت نفوذی ها اجرایی شود.
پاشایی نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: فرسودگی کامیون های بین شهری و ناوگان حمل و نقل تجاری نتیجه انحصاری است که کارخانجات خودروساز داخلی با بدعهدی ها و عدم عمل به تعهدات خود ایجاد کرده اند.
موحد نماینده مردم کهگیلویه در مجلس با اشاره به سانحه دلخراش تصادف اتوبوس دهدشت به تهران و کشته شدن تعدادی از هموطنان در این سانحه، از وزیر بهداشت و درمان خواست تا دستورات لازم جهت رسیدگی به وضعیت مجروحان را صادر کند.
در انتهای جلسه عبدالرضا مصری نایب رئیس مجلس شورای اسلامی زنگ پایان نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی را ساعت 12 به صدا درآورد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: نشست بعدی (چهارشنبه، 17 آذرماه) ساعت 7 و 45 دقیقه صبح با ادامه دستور کار هفتگی مجلس برگزار می شود.
انتهای پیام
نظر شما