کد خبر 3832
۲۳ آذر ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۰

امروز مجلس چه خبر بود؟

خودروسازی در انحصار مافیا/ مذاکره کنندگان به غربی‌ها اعتماد نکنند

خودروسازی در انحصار مافیا/ مذاکره کنندگان به غربی‌ها اعتماد نکنند

جلسه علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز به ریاست دکتر محمدباقر قالیباف و با حضور 198 نفر از نمایندگان آغاز شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی نمایندگان ما، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز (سه‌شنبه 23 آذرماه) به ریاست دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی ساعت 8 و 4 دقیقه و با حضور 198 نفر از نمایندگان آغاز شد.

حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی دستور کار صحن علنی امروز را به شرح زیر قرائت کرد:

گزارش کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات درباره عملکرد بودجه سال 1399 و عملکرد 6 ماهه سال جاری و پیشنهادی سال  1401

شرکت های دولتی، بانک ها، و موسسات انتفاعی وابسته به دولت

گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از نحوه اجرای طرح چهل و شش هزار هکتاری آبیاری دشت سیستان

گزارش کمیسیون اقتصادی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از شرکت شستا از سال 1392 الی 1399

گزارش کمیسیون عمران مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور .

گزارش کمیسیون انرژی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت نفت.

گزارش کمیسیون انرژی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران.

گزارش کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد شهرداری آبادان و اروندکنار از سال 1385 تاکنون

گزارش کمیسیون عمران در مورد لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری اسلامی افغانستان در خصوص ارتباط بین‌المللی راه‌آهن

ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل(44) قانون اساسی در موردطرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار

ادامه رسیدگی به گزارش شور دوم کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد لایحه نظام رتبه‌بندی معلمان(ارجاعی از جلسه علنی)

گزارش شوردوم کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد طرح جهش تولید دانش بنیان.

بررسی تقاضای دو فوریت در مورد طرح اصلاح ماده 182 قانون آئین نامه داخلی مجلس

بررسی تقاضای یک فوریت طرح استفساریه ماده 48 قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت 1

رایزنی ها در مورد گزارش کمیسیون برنامه درباره عملکرد بودجه سال 1399 و عملکرد شش ماهه سال جاری و پیشنهادی سال 1401

رضوانی رئیس کمیته بررسی لایحه بودجه شرکت‌های دولتی نیز، گزارش کمیسیون برنامه و بودجه درباره عملکرد بودجه سال ۱۳۹۹، عملکرد شش ماهه سالجاری و پیشنهادی سال ۱۴۰۱ شرکتهای دولتی، بانکها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت را قرائت کرد. زارع عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: شرکت های زیان ده چرا هر ساله از بودجه استفاده می کنند و بهره وری برای کشور ندارند، این شرکت ها را باید به بخش خصوصی واگذار و در صورت نیاز حذف یا ادغام کرد. قادری عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: ما در پرداخت های سال های گذشته شاهد این بودیم که شرکت های دولتی مسیر جدیدی از دولت طی کرده اند و پرداخت و پاداش های آن ها در کشور بحران ساز شده است، امروز بسیاری از این اعتراضات که در جامعه وجود دارد ناشی از بی در و پیکری شرکت های دولتی است.

در همین رابطه حسینی کیا نماینده مردم سنقر اظهار داشت: حذف ۱۴۰ هزار میلیارد تومان مبتنی بر ارز ۴۲۰۰ تومانی فشار جدیدی به مردم وارد می‌کند. موسوی لارگانی نماینده مردم فلاورجان در مجلس از عدم تعیین بودجه در لایحه بودجه ۱۴۰۱ برای احیای رودخانه زاینده رود انتقاد کرد. محفوظی نماینده مردم آبادان در مجلس با انتقاد از عدم تحول و اصلاح در ساختار بودجه گفت: بودجه شرکت‌های دولتی طبق قانون تنظیم مقررات مالی دولت قابل تغییر است لذا هیچ گردشی در خزانه ندارد. حاجی بابایی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه نیز از ایجاد کمیته ای در این کمیسیون جهت شفاف سازی بودجه شرکت های نفتی در بودجه ۱۴۰۱ خبر داد.  در ادامه زنگنه رئیس کمیته اصلاح ساختار بودجه مجلس تاثیر اصلاح سازوکار بررسی لایحه بودجه در مجلس را تشریح کرد. رئیس مجلس نیز با اشاره به گزارش عملکرد بودجه شرکت های دولتی در سال گذشته و جاری، گفت: بودجه شرکت های زیان ده و شرکت هایی که خلاف قانون عمل کرده اند از لایحه بودجه سال آینده باید حذف شود و گروه کاری ویژه ای در مجلس عملکرد این شرکت ها را برای بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۱ بررسی خواهند کرد. طاهری نماینده مردم زنجان در مجلس با اشاره به لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ و پیش‌بینی افزایش پلکانی حقوق‌ها از طرف دولت گفت: توجه به شاخص عدالت‌محوری برای پرداخت حقوق‌های سال آینده ضروری است، عدالت‌خواهان و رسانه‌ها نیز این موضوع را پیگیری کنند.  نهایتا خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه ۵ اشتباه و آسیب در بودجه شرکت‌های عمومی وجود دارد که باید اصلاح شود، افزود: بودجه شرکت‌های دولتی ماهیتاً با ارقام بودجه عمومی دولت متفاوت است. پورمحمدی معاون امور اقتصادی سازمان برنامه و بودجه نیز  گفت: در لایحه بودجه ۱۴۰۱ ، بودجه وزارت نفت از شرکت نفت منفک شد تا وزارت نفت کار سیاستگذاری و نظارت خود را انجام دهد و شرکت نفت در حوزه اجرا فعالیت کند. در نهایت نمایندگان مردم در خانه ملت مقرر کردند تا طرح اصلاح سازوکار بررسی لایحه بودجه سالانه کشور به صورت دوفوریتی بررسی شود.

عدم برخورد قضایی با منتقدین واکسیناسیون اجباری

ایزدخواه نماینده مردم تهران با اشاره به جمعیت منتقد واکسیناسیون اجباری از جوانان که اغلب حزب اللهی و ولایتمدار هستند، گفت: برخورد چکشی و قضایی با این افراد درست نیست، شوراها یا ستاد کرونا بدون توجه به قانون نمی تواند آزادی های مشروع را از مردم کم کند.

فقدان قانون عامل انتصابات رفاقتی و فامیلی در دولت

ارکانی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تاکید کرد: این ایام در فضای رسانه ای مسائلی در خصوص انتصابات رفاقتی یا فامیلی و آقازادگی و دامادسالاری سیاسی مطرح می شود، فارغ از قضاوت در مورد صحت و قسم این موضوع آنچه را که علت چنین پدیده ای می دانم عدم وجود قانون و دستورالعمل تعیین شرایط انتصاب مدیران ارشد است.

لزوم حمایت  مجلس و وزارت راه از حقوق رانندگان

سیدمرتضی حسینی نماینده مردم میانه  با یادآوری 26 آذر ماه به عنوان روز حمل و نقل رانندگان گفت: رانندگان قشر مظلوم و زحمتکشی هستند که بار اصلی اقتصاد کشور و گردش کالا و حمل و نقل بر دوش آنها است و شاید تنها صنف مردمی و غیرنظامی باشند که بیشترین کمک را به رزمندگان اسلام کرده و با تقدیم جان، مال و دارایی خود در صحنه های خطر حضور یافتند کما اینکه همه کسانی که توفیق حضور در جبهه‌ها را داشتند شاهد این قضیه بودند.

وی در ادامه از نمایندگان مجلس و وزارت راه و شهرسازی خواست تا به این قشر توجه بیشتری داشته و اجازه ندهند حق و حقوقشان توسط شرکت‌های حمل و نقل پایمال شود چرا که معتقد است این شرکت‌ها در حق آنها ظلم کرده و بیش از حق قانونی از دسترنج آنها برمی‌دارند.

بیداد انحصار و مافیا در خودروسازی

ملکان نماینده مردم ملکان در مجلس با بیان اینکه خودروسازان افزایش قیمت را بر ملت مظلوم ایران تحمیل کردند، گفت: انحصار و مافیا در خودروسازی بیداد می کند. در همین زمینه سلیمی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، گفت: مبنای افزایش قیمت خودرو برای مجلس روشن نیست و نسبت به آن معترض هستیم باید در این خصوص افکار عمومی را قانع کنند. صباغیان بافقی نماینده مردم مهریز و بافق در مجلس نیز با انتقاد از افزایش ۱۸ درصدی قیمت خودرو گفت: آیا کیفیت خودروها بهتر شده که قیمت آنها اینگونه افزایش پیدا کرده است؟

عدم اعتماد مذاکره‌کنندگان به هیچ وجه به دشمن بزرگ

رضوانی نماینده مردم تهران در مجلس گفت: مذاکره‌کنندگان باید مراقبت کنند به هیچ وجه به دشمن بزرگ اعتماد نکنند و به یاوه‌گویی یاران داخلی شیطان و غربزدگان بی‌اعتنا باشند و باصلابت به وظایف خود در دفاع از منافع ملی عمل کنند. وی در ادامه بیان کرد تلاش برای رفع تحریم‌های ظالمانه و اصرار بر تبیین حداکثری منافع ملی ضروری است. همچنین باید توافق حاصله از صفر تا صد درصد، فقط و فقط گام به گام در مسیر اجرا قرار گیرد و به هیچ وجه وعده نسیه شیطان بزرگ را ترتیب اثر قرار ندهید و اینگونه نباشد که ما باز هم پشیمان شویم.

تدبیر برای برای رفع تورم، فقر مطلق و بیکاری در کشور

بابایی کارنامی نماینده مردم ساری و میان‌دورود در مجلس گفت: تورم، فقر مطلق و بیکاری در کشور از مشکلات و چالش هایی است که برای آن هنوز فکری نشده لذا باید با دقت بیشتری به بودجه سال ۱۴۰۱ نگاه شود و آن را قضاوت کرد. وی در ادامه خطاب به نمایندگان، اظهار کرد: 5 میلیون و 400 هزار کارمند در دستگاه های دولتی بلاتکلیف هستند که رسیدگی به این امر از جمله مطالبات جدی مردم محسوب می شود. سازمان امور استخدامی باید با همکاری مجلس و دیگر دستگاه های مرتبط به این موضوع رسیدگی کند.

نهایتا علی نیک زادثمرین زنگ پایان نشست علنی امروز (سه‌شنبه 23 آذرماه) مجلس شورای اسلامی را راس ساعت 12 و 03 دقیقه به صدا درآورد. نایب رییس مجلس شورای اسلامی، افزود: نشست آتی صحن روز چهارشنبه 24 آذرماه ساعت 7 و 45 دقیقه با ادامه دستور کار هفتگی مجلس برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

کد خبر 3832

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 10 =