کد خبر 4156
۱۲ دی ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۸

یادداشت؛

پاسخ خضریان به گزارش «شرق»

پاسخ خضریان به گزارش «شرق»

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ در یادداشتی تاکید کرد: جای تعحب دارد که روزنامۀ شرق به جهت این که نامۀ جدید مرکز پژوهش‌ها بدون شناسه‌ی پژوهشی و خارج از عرف گزارش‌های پیشین در راستای اهداف سیاسی‌اش است، آن را نامه‌ای کارشناسی می‌داند، در حالی که مدت زمان بررسی مجدد طرح از دورۀ قبل کم‌تر بود!

به گزارش نمایندگان ما، علی خضریان نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی طی یادداشتی به گزارش روزنامه شرق درباره طرح صیانت واکنش نشان داد و نوشت: جای تعحب دارد که روزنامۀ شرق به جهت این که نامۀ جدید مرکز پژوهش‌ها بدون شناسه‌ی پژوهشی و خارج از عرف گزارش‌های پیشین در راستای اهداف سیاسی‌اش است، آن را نامه‌ای کارشناسی می‌داند، در حالی که مدت زمان بررسی مجدد طرح از دورۀ قبل کم‌تر بود.

متن این یادداشت به شرح زیر است:

تیترهای عجیب!

روزنامه شرق از ابتدای مطرح شدن طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی، موسوم به «صیانت» با درج تیترهای دوپهلو و مغرضانه تلاش به تخریب این طرح همچون تمام اقدامات مثبت مجلس شورای اسلامی کرده است که منافع جریان سیاسی حامی روزنامه شرق را تامین نمی کرد! روزنامه ای که تیترهای پروپاگاندایی آن همچون «امضای کری تضمین است» امروز در محافل به عنوان لطیفه های تلخ مطرح می شود، برای تخریب نیروهای انقلاب از جمله جبهه پایداری انقلاب اسلامی بدون فوت وقت پس از تصویب طرح مذکور بارها سعی در ایجاد دو قطبی بین نیروهای انقلاب کرد؛ در حالی که هدف این روزنامه، رسانه های همسو و جریان سیاسی متبوعش در نهایت ناامیدی مردم از جبهه انقلاب است؛ اما متاسفانه در یک بی اخلاقی آشکار هرگاه منافعش اقتضا کند، با هدف رویارویی نیروهای انقلابی با یکدیگر، مطالب جهت داری را منتشر می کند. با این وجود روزنامه شرق و جریان متبوعش نباید فراموش کنند که تضارب آرا امری طبیعی است؛ اما سپهر سیاسی نیروهای انقلاب یک هدف را دنبال می کند که جریان های سیاسی وفادار به آرمان های امامین انقلاب تلاش دارند از مسیرهای مختلف به این هدف که پیروزی مقاومت بر استکبار است، دست پیدا کنند. هدفی متعالی که موانع داخلی و خارجی مانع آن نخواهد شد، البته تفکری که جهان را دهکده و آمریکا را کدخدای آن می داند به طور طبیعی با واژه مقاومت غریبه است.

محدودیت، مسدودسازی، تهدید و تحدید واژه هایی برای انحراف ساماندهی

روزنامه شرق در بخشی دیگر از مطالب خود آورده است که جبهه پایداری برای دستیابی به اهداف خود از رهبر معظم انقلاب هزینه می کند! در زبان فارسی ضرب المثلی وجود دارد که بی خدایان، دیگران را به آیین خود می پندارند، متاسفانه این روزنامه شانی برای مخاطبان خود قائل نیست و تصور می کند که حافظه تاریخی ملت ایران به قدری ضعف دارد که طی مدت کوتاهی فراموش کرده اند که «شرق» و دیگر روزنامه های حامی دولت گذشته و جریان غرب گرا بارها برای رهایی از فشار افکار عمومی در قضایایی مانند افزایش بهای سوخت، برجام و... از اعتبار مقام معظم رهبری هزینه کردند، در حالی که برای مثال در مسئله برجام هیچ یک از شروط ۹ گانه رهبر انقلاب را رعایت نکرده بودند.

اما باز هم داعیه داشتند که مطابق مشی ایشان حرکت می کنند! رهبر معظم انقلاب در سخنان نوروزی خود از یله و رها بودن فضای مجازی به صراحت انتقاد می کنند؛ اما روزنامه شرق، رسانه های همسو و جریان سیاسی حامی آنها به محض طرح مسئله ساماندهی فضای مجازی با استفاده از عبارات عجیبی چون؛ طرح ضد اینترنت، مسدودسازی اینترنت، فیلترینگ، تهدید اینترنت، تحدید اینترنت و... به مجلس انقلابی و نمایندگان شجاع ملت عزیز از طیف های مختلف سیاسی حمله می کنند و حتی تمام سعی خود را به کار می برند تا ضمن استفاده از کانال ها و صفحات مجازی زرد بر دستگاه تصمیم گیری نمایندگان ملت اثر بگذارند، پرسشی که در این مقطع قابل تامل به نظر می رسد؛ میزان منافع رسانه هایی مانند شرق و جریان حامی آن از رها بودن فضای مجازی است که حاضر می شوند با استفاده از تمام ابزارهای مشروع و غیر مشروع به مصاف آن بیایند تا حاکمیت سایبری جمهوری اسلامی به فضای سایبر تسری پیدا نکند! این رسانه و جریان حامی آن قائل به این هستند که ایران اسلامی در مسائل سیاسی و اقتصادی باید دهکده جهانی را بپذیرد و مانند کشورهایی چون ترکیه حق آمریکا برای ریاست آن را به رسمیت بشناسد یا اگر منافع شان اقتضا کند، از لزوم الگو گرفتن از شرق صحبت می کنند اگر هم لازم باشد می گویند الگو برداری کار نادرستی است، ما باید مدل حکمرانی مختص به خود را داشته باشیم؛ اما در فضای مجازی قائل به هیچ یک از این موارد نیستند!

کشور آمریکا ده ها قانون جامع و سخت گیرانه درباره فضای مجازی دارد و آژانس امنیت سایبری این کشور (NSA) وظیفه مدیریت اینترنت را بر عهده دارد، کشورهای اروپایی با قانون GDPR به مصاف ولنگاری با فضای سایبر رفته اند، شرقی ها مانع فعالیت بی ضابطه شرکت های چندملیتی در کشور خود می شوند، اما روزنامه «شرق»، رسانه های همسو و جریان حامی آن به طور تلویحی از دستگاه اجرائی و تقنینی کشور می خواهند که شرکت های چندملیتی بدون مجوز در کشور فعالیت کنند، در حالی که رقبای ایرانی قواعد حضور در زیست بوم اقتصاد دیجیتال کشور را پذیرفته اند، پلتفرم های خارجی هیچ مالیاتی به دولت ایران پرداخت نکنند اما شرکت های رقیب ایرانی مقید به نظام مالیاتی کشور باشند، سالانه هزاران ترابایت داده از مردم ایران را بدون هیچ تعهدی برای دیتاماینینگ از کشور خارج کنند اما به هیچ نهادی پاسخ گو نباشند، ۱۳ میلیون محتوای تولیدشده با برچسب HERO را بدون هیچ توضیحی از پلتفرم خود حذف کنند، اما آموزش ساخت مواد منفجره، فروشگاه های مواد مخدر، اسلحه، داروهای غیرمجاز، محتوای غیراخلاقی و مغایر با فرهنگ اسلامی و انسانی، تراوشات ذهن جریان نفاق، سلطنت طلب و... به طور گسترده در اختیار مردم قرار بگیرد، گویی این روزنامه فراموش کرده است که یک پلتفرم آمریکایی بر خلاف معاهدات حقوق کودک و نوجوان، حتی برخلاف قوانین ایالات متحده بدون هیچ تعهدی اسباب وایرال شدن موزیک ویدئوی یک خواننده لس آنجلسی را به وسیله هوش مصنوعی فراهم آورد، همه اینها در حالی است که کشوری مانند ترکیه با وجود عدم رویارویی با ایالات متحده اما پلتفرم های آمریکایی را مجبور به پذیرش قوانین داخلی این کشور کرد. کسی با فعالیت شرکت های خارجی و رقابت در اقتصاد دیجیتال مخالف نیست اما عقل معاش حکم می کند که حمایت حاکمیت از توانمندی بومی باشد. پلتفرم های خارجی با کدام توجیه باید با هزینه عمومی مردم ایران رشد کنند!؟ با این وجود «شرق» و رسانه هایی مانند آن ادعا می کنند که حامی زیست بوم دیجیتال کشور هستند، در حالی که پاسخ گوی هیچ نهاد قانونی نیستند؛ همان طور که نشان های خارجی در صنایع مختلف مانند تلفن همراه، رایانه، اتومبیل و... در ایران حاضر هستند، کسی هم متعرض آنها نیست، پلتفرم های اقتصادی غیرایرانی هم می توانند در کشور فعالیت کنند، آنچه مغایر با عقل حکمرانی است، قاچاق اطلاعات، پهنای باند، عدم پرداخت مالیات، پاسخ گو نبودن به دولت ایران و... است. این شرکت ها اگر با فضای رقابتی روبه رو شوند و رسانه هایی همچون «شرق» نیز به تریبون داخلی آنها بدل نشوند، برای حفظ بازار خود در کشور، قواعد ایران را خواهند پذیرفت.

کشور باید توانمندی های خود در زمینه زیست بوم دیجیتال را به حدی تقویت کند که اگر روزی پلتفرم های آمریکایی به همان سادگی که ۱۳ میلیون محتوای حاوی برچسب HERO را حذف کردند، تمام صفحات کاربران ایرانی با کاربری فروش خدمات یا کالا را برای فشار به ایران اسلامی مسدود کرد، کشور با بحران امنیتی مواجه نشود. متاسفانه روزنامه «شرق» در حالی به نمایندگان مجلس و جبهه پایداری اتهام سانسورچی بودن می زند که پلتفرم های کدخدای دهکده جهانی پذیرفته شده توسط جریان فکری حامی این روزنامه بزرگ ترین سانسورچی ها و مسدودکننده های تاریخ هستند.

جای نامه اداری، کارتابل نمایندگان است

متاسفانه انتشار اسناد دارای طبقه بندی در هر سه قوه به چالشی نوین برای کشور بدل شده است. البته مقصود از سند محرمانه، فیش های حقوقی نجومی نیستند که برای فرار از قانون ممهور به مهر «محرمانه» می شوند؛ مقصود مکاتبات اداری هستند که آرامش روانی جامعه را تحت تاثیر قرار می دهند. انتشار اسناد محرمانه و اداری به خصوص در سال جاری و عدم وجود سازوکاری مناسب برای مواجهه با چنین اتفاقاتی سبب می شود تا افراد با تلقی نادرست برای افزایش فشار افکار عمومی به دستگاه مورد نظر خود، مکاتبات اداری را به صورت عمومی پیش از رسیدگی مقتضی در رسانه های عمومی منتشر کنند. بدیهی ترین اصل فعالیت در نظام اداری این است که مکاتبات اداری باید از طریق کارتابل به اطلاع مخاطبین رسانده شود. باب شدن این روش با اهداف نامعلوم به نفع کشور نیست. در ضمن نباید فراموش کرد که اساسا شان مرکز پژوهش های مجلس مشورتی است؛ این مرکز در جایگاهی قرار ندارد که بخواهد در خصوص مغایرت یا عدم مغایرت قانون یا لایحه ای با قانون اساسی اظهارنظر نهایی کند، آن هم طرحی که این مرکز مدت زیادی برای تدوینش زمان گذاشته بود. جای تعجب دارد که روزنامه «شرق» به جهت اینکه نامه جدید مرکز پژوهش ها بدون شناسه پژوهشی و خارج از عرف گزارش های پیشین در راستای اهداف سیاسی اش است، آن را نامه ای کارشناسی می داند، در حالی که مدت زمان بررسی مجدد طرح از دوره قبل کمتر بود! مسئله بعدی این است که اساسا تصویب بررسی این طرح در قالب اصل ۸۵ قانون اساسی به این دلیل بود که بررسی های تخصصی تری در باب نقاط ضعف و قوت آن انجام شود، پیچیدگی های فضای مجازی به حدی است که هیچ یک از نمایندگان محترم مردم مخالف ارتقاء کیفی طرح نبوده اند، در عین حال بدنه مجلس با توجه به اعتماد موجود به دولت انقلابی آیت الله رئیسی از همان ابتدا اعلام کرده بود که برای تصویب نهایی این طرح از نظرات کارشناسی بدنه دولت نیز به طور شایسته استفاده خواهد شد، کما اینکه نظرات وزیر محترم ارتباطات و دستگاه های دولتی مسئول برای ارتقای طرح ساماندهی فضای مجازی دریافت شده و بدون توجه به شانتاژهای رسانه ای مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

ایرادات بنی اسرائیلی به طرح ساماندهی فضای مجازی

بخش آخر مطلب مندرج در روزنامه شرق مربوط به ایرادات قانون اساسی طرح می شود، در این میان نکته جالب توجه این است که این رسانه هرگاه منفعتش اقتضاء کند، بارها به قانون اساسی حمله می کند (ماجرای رد صلاحیت برخی توسط شورای نگهبان که بر اساس قانون اساسی صلاحیت بررسی شرایط کاندیداها را دارد) اما هرگاه سودش در استناد به قانون اساسی باشد، دادگاه قانون اساسی در جریده خود راه می اندازد! درباره برخی ایرادات مانند اصل ۱۳۸ یا ۵۷ و ۶۰ که مطرح شده است، باید ذکر شود که تمهیداتی وجود دارد که خدشه ای به قانون اساسی وارد نشود، برای مثال می توان ابلاغ مصوبات این کمیسیون را منوط به امضای ریاست محترم جمهور کرد، درخصوص مواد ۵۷ و ۶۰ پیش تر نیز یک بار در برنامه ششم توسعه یک مرتبه تصمیم مشابهی اتخاذ شده بود همچنین تصمیم مجلس در صورتی با مصوبات شورای عالی مجازی مغایرت داشت که تصمیم نمایندگان بر تقلیل یا سلب شمولیت مصوبه شورا دلالت داشت اما این طرح کمیسیون را بر اساس اختیار مجلس توسعه داده و اختیاری از شورا سلب نگردیده است، کمیسیونی که تشکیل آن در جلسه هشتم شورای عالی فضای مجازی تصویب شده بود و مجلس شورای اسلامی با طرح خود فقط به توسعه شمولیت این نهاد پرداخت، درباره عدم اختیار مجلس برای ورود به حیطه وظایف نیروهای مسلح نیز باید این نکته را ذکر کرد که بر اساس قوانین موجود، صلاحیت تقنین قوانین برای نیروهای مسلح توسط مجلس وجود دارد؛ همان طور که اساسنامه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مصوب مجلس است اما برای قانون گذاری در حیطه نیروهای مسلح، تدابیر مقام معظم رهبری و نظرات مشورتی ستادکل نیروهای مسلح باید مورد توجه قرار بگیرد که نمایندگان به این مسئله آگاه هستند و به طور قطع در فرایند تصویب طرح در کمیسیون مشترک از این قاعده تخطی نخواهد شد. همچنین درباره مغایرت طرح حمایت که نسخه ویرایش شده آن با کسب نظر مشورتی دولت محترم در حال بررسی در کمیسیون مشترک است با اصل ۷۵ قانون اساسی باید به این نکته اشاره کنم که منابع مالی مورد نظر برای اجرای طرح در مفاد آن وجود دارد (درآمد حاصل از فروش پهنای باند و جرائم ریالی دریافتی بابت تخلف های احتمالی در زیست بوم دیجیتال)؛ بنابراین بار هزینه ای جدیدی به دولت تحمیل نمی شود و این قانون مغایر با اصل ۷۵ نیست. امیدواریم روزنامه شرق و رسانه های همسو به طور حقیقی نگران منافع ملی کشور باشند، حاکمیت سایبری کشور را نباید فدای اغراض سیاسی جریان خود کنید، همان طور که مرزهای جغرافیای سیاسی کشور نیاز به مراقبت و ساماندهی دارد، جغرافیای سایبری ایران هم باید ساماندهی شود، به شیوه ای که شرق و غرب مرز مجازی خود را مدیریت می کنند، زمانی که خانم کلینتون از مصوبه دولت آمریکا برای تعویق به روزرسانی پلتفرم آمریکایی به جهت مدیریت اغتشاشات در ایران صحبت می کند، کنشگران مستقل و با شرافت باید ضرورت ساماندهی این فضا و قانونمندکردن پلتفرم های مختلف برای زیست در جغرافیای سایبری ایران را درک کنند و واژه مدیریت به هیچ وجه معنای تهدید اینترنت یا مخالفت با اصل آن نیست، هدف صرفا پاسخ به مطالبه به حق رهبر معظم انقلاب است؛ چر اکه اگر شیوه باب میل روزنامه شرق و امثال آن به صلاح کشور بود، ایشان در نوروز ۱۴۰۰ به مدیریت فضای مجازی اعتراض نمی کردند، آن هم در شرایطی که ۸ سال از مدیریت جریان مورد وثوق رسانه «شرق» بر فضای سایبر می گذشت اما این فضا به حدی ولنگار بود که ایشان از واژه «یله و رها» استفاده کردند، امیدواریم این عبارت را فراموش نکنیم که اگر دیر به خود بیاییم، با لگد دشمن از خواب خوش خود بر خواهیم خاست.

والسلام علیکم علی خضریان

انتهای پیام

کد خبر 4156

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =