به گزارش خبرنگار نمایندگان ما، در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس نمایندگان کلیات طرح حمایت از کارخانجات و واحدهای صنعتی و تولیدی را تصویب کردند.
در جریان بررسی کلیات، عزتالله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: عدهای از همکاران در مخالفت با این طرح بیان کردند که از سال ۴۳ ما در این خصوص قانون داریم. آیا از آن روز تا به امروز تحولی در کشور ایجاد نشده است؟ این طرح دو محور اساسی دارد یکی اینکه تحت هیچ عنوانی به دنبال بدهی بانکی یا بیمهای یا مالیاتی، کارخانه و واحد تولیدی تعطیل نشود.
وی ادامه داد: البته منظور این نیست که حق سایر دستگاهها نیز ضایع شود بلکه بخشها میتوانند به جای بدهی خود سهام دریافت کنند آیا این بهتر نیست که کارخانه تعطیل نشود. از سوی دیگر فعال اقتصادی نباید زندانی شود بلکه مجازات اقتصادی جایگزین که به نفع منافع کشور است باید بپردازد. آیا این درست است که فردی ۴۰۰ میلیارد سرمایه دارد اما برای سه میلیارد بدهی جلوی خروج از کشور آن برای تامین مواد اولیه گرفته شود.
رئیس کمیسیون صنایع در ادامه گفت: در بررسی این طرح جلسات متعددی برگزار شده و از نظرات کارشناسان استفاده شده است. هر سه قوه با این طرح موافق هستند زمانی که رئیس جمهور در قوه قضاییه بود ما در خصوص این طرح با ایشان مشورت کردیم و ایشان نیز موافقت خود را اعلام کردند. امروز نیز وزیر صنعت، معدن و تجارت را برای دفاع به مجلس شورای اسلامی فرستادند.
سیدرضا فاطمی امین وزیر صنعت معدن و تجارت نیز گفت: نکته حائز اهمیت این است که یک بنگاه، موجود زنده است و ما نباید اجازه دهیم تا خطای مدیران و شرایط اقتصادی کشور به یک کسب و کار آسیب وارد کند. اگر فضای اقتصادی کشور مناسب نیست نباید اجازه دهیم تا بار مشکلات آن به یک بنگاه و کسب و کار تحمیل شود، سوال اساسی این است که ثروت یک کشور چیست؟ ثروت هر سازمان منابع انسانی آن هستند.
وی ادامه داد: هرچقدر یک سازمان از نیروهای توانمندتر و با استعدادتر بهرهمند باشد ثروتمندتر است، اما ثروت یک کشور کسب و کارهای آن هستند و نه افراد آن. اگر ما یک مهندس، یک مدیر موفق و فعال اقتصادی داشته باشیم به تنهایی نمیتوانند نقشآفرین باشند بلکه زمانی که این گروه یک تشکل و کسب و کار را تشکیل میدهند میتوانند تاثیر بسزایی در رشد کشور داشته باشند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه تصریح کرد: ثروت یک کشور منابع انسانی آن نیست، بلکه کسب و کارهایی هستند که در آن حضور دارند، هر چقدر آسیب کمتری به این کسب و کارها وارد شود و ما آنها را از آسیبهای مدیریتی و شرایط اقتصادی حفظ کنیم میتوانند در عرصه رشد و ارتقاء کشور بیشتر نقشآفرین باشند.
فاطمی امین تاکید کرد: طرح حمایت از کارخانجات و واحدهای صنعتی در جلسه هیات دولت نیز مطرح شد و رئیس جمهور از این طرح حمایت کردند. البته انتقاداتی نیز وارد بود اما جمعبندی بر این شد تا با این طرح موافقت شود. ما در مقطعی از تاریخ اقتصادی کشور هستیم که کسب و کارهای زیادی شکل گرفته است، امروز انبوهی از کسب و کارها را داریم که دچار آسیب شده و نیازمند حمایت ویژه هستند.
بعد از تصویب کلیات، جزییات طرح جهت بررسی بیشتر به کمیسیون صنایع و معادن ارجاع شد.
انتهای پیام
نظر شما