پایگاه خبری تحلیلی نمایندگان ما: طرح شفافیت آرای نمایندگان از ابتدای سال ۱۴۰۰در مجلس مورد بحث قرار گرفت و در پاییز به صورت جدی تر در مجلس بیان شد.
کلیات این طرح بعد از چند ماه بررسی در مرکز پژوهشها و کمیسیون آییننامه داخلی مجلس نخستین بار، بهمن ماه سال گذشته به صحن علنی مجلس آمد.
در نشست علنی آن روز مجلس، کلیات طرح شفافیت آراء نمایندگان با وجود ۱۵۳ رای موافق متاسفانه تصویب نشد.
پس از رد این طرح به همراه ۵۰ نماینده مجلس در پاییز ۱۴۰۰، از سوی نمایندگان مجلس طی مکاتبهای با هیات رئیسه مجلس درخواست بررسی مجدد طرح شفافیت آراء نمایندگان را ارائه شد.
طبق آییننامه داخلی مجلس اگر طرحی مورد تصویب مجلس واقع نشد، ۵۰ نفر از نمایندگان میتوانند درخواست بررسی مجدد آن را مطرح کنند.
با تصویب این طرح، شفافیت در سه بخش اصلی مجلس یعنی صحن علنی، کمیسیونهای تخصصی و هیات رئیسه، جاری میشود و تمام روندها و فرآیندها، جلسات و برنامههای مجلس به صورت شفاف در منظر عموم مردم قرار میگرفت و برخی از نمایندگان مخالف این موضوع بودند.
در بهمن ماه ۱۴۰۰، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، طی نامهای از محمدباقر قالیباف رییس مجلس خواستند ضمن تسریع در روند تصویب علنی طرح «شفافیت آرای نمایندگان»، نسبت به اجرای داوطلبانه مفاد طرح از سوی نمایندگان در صحن و هیات رئیسه اقدام کند.
احسان ارکانی نماینده مردم نیشابور، فیروزه و زبرخان در مجلس شورای اسلامی، که با این طرح موافق بود می گوید: درخواست کردم تا تصویب نهایی طرح شفافیت آرا، تمام آرا و رایهایم به صورت داوطلبانه منتشر شود.
این طرح هم اکنون با موافقت اعضای هیات رییسه مجلس در حال بررسی است و باید دید که آیا در آینده به تصویب خواهد رسید یا نه.
انتهای پیام
نظر شما