پایگاه خبری تحلیلی نمایندگان ما: لایحه بودجه ۱۴۰۱، یکشنبه یکم اسفند ماه در مجلس شورای اسلامی با حضور جمعی از نمایندگان، مسئول اطلاعات سپاه و برخی مسئولان دولتی مورد بررسی قرار گرفت.
نظام الدین موسوی سخنگوی هیات رئیسه مجلس، می گوید: از این پس مجلس شورای اسلامی جلسه غیرعلنی درباره بودجه و ارز ترجیحی خواهد داشت در این باره پنج نفر از روسای کمیسیونهای اقتصادی، بودجه، کشاورزی، جهش تولید و انرژی صحبت میکنند و تعدادی از نمایندگان هم به قید قرعه به بیان نظراتشان میپردازند.
پس از تصویب کلیات بودجه ۱۴۰۱، حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به طور جدی مطرح شد و به دنبال خود واکنشهای فراوانی را هم داشت، به طوری که با وجود موافقت اغلب مسئولان و کارشناسان با حذف آن، بر ضرورت جایگزینی جبرانکننده هم تأکید میشد.
نکته قابل توجه دیگر در اینجا این است که کشور از لحاظ اقتصادی در شرایط نرمال و ثابتی قرار ندارد و نمیتوان صرفاً از لحاظ علمی بررسی کنیم و بگوییم دو نرخی بودن ارز آسیب دارد یا ندارد. اینک کشور به علت جنگ اقتصادی و همچنین تحریمها در شرایطی نامناسب قرار دارد.
با این شرایط کمیسیون تلفیق درباره حذف یکباره ارز ترجیحی قانع نشد که شرایط کشور به گونهای باشد که بتواند سال بعد وارد چنین اقدام غیر قابل پیش بینی در حوزه اقتصادی شود.
جعفر قادری عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱، می گوید: به نظر بنده باید با حذف ارز ترجیحی یارانه ای برای قشرهای کم درآمد در نظر گرفت تا بخشی از کاهش قدرت خرید را جبران کرد. برای بقیه کالاها هم ارز ترجیحی به مرور حذف شود. بدان معنا که ارز ۴۲۰۰ تومانی اختصاص پیدا نکرده و در عین حال ارز ۲۳ هزار تومانی هم داده نشود بلکه عدد بینابینی در نظر گرفته که بخشی از مشکل را حل کند.
برخی از نمایندگان مجلس براین باورند که حذف ارز ترجیحی می تواند وضعیت کشور را سامان دهد ولی در مقابل برخی دیگر از نمایندگان مجلس خلاف این موضوع فکر می کنند، باید دید که مجلس برای حل این مشکلات چه پیش بینی خواهد کرد.
انتهای پیام
نظر شما