کد خبر 5262
۲۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۵

مرکز پژوهش های مجلس:

ایران از کشورهای شاخص در مهاجرپذیری، مهاجر فرستی و ترانزیت مهاجر در جهان است

بررسی سیاست های جمهوری اسلامی ایران و برخی کشورها در حوزه مهاجرت
 ایران از کشورهای شاخص در مهاجرپذیری، مهاجر فرستی و ترانزیت مهاجر در جهان است

مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی طی گزارشی به بررسی سیاست های جمهوری اسلامی ایران و برخی از کشورهای جهان و منطقه در حوزه مهاجرت پرداخته است.

به گزارش نمایندگان ما، دفتر مطالعات سیاسی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی طی گزارشی به بررسی سیاست‌ های جمهوری اسلامی ایران و برخی از کشورهای جهان و منطقه در حوزه مهاجرت پرداخته است.

در این گزارش آمده: مهاجرت موضوعی است که سابقه تاریخی طولانی دارد و در عصر جدید با توجه به تغییرات گسترده سیاسی، ‌ جغرافیایی، فرهنگی، اجتماعی و ... ازجمله تسهیل فرایندهای مهاجرت و جهانی شدن ارتباطات، تغییرات فناوری‌ و وضعیت نامناسب برخی کشورها، به‌دلیل تنش‌های سیاسی و ناامنی، تغییرات اقلیمی و بحران‌های طبیعی به‌صورت چشمگیری شدت یافته است. به بیان دیگر تسهیل جابجایی‌ و در نهایت شرایط نامساعد سیاسی، اقتصادی و اقلیمی بسیاری از کشورها، موجب افزایش مهاجرت شده است.

علاوه بر این، بسیاری از کشورها در سراسر جهان، با چالش‌های پیری جمعیت و کمبود نیروی کار ماهر در بخش‌ های اقتصادی و مشاغل خاص مواجه‌اند. در همین زمینه تغییرات فناوری و گذار به اقتصادهای دانش‌بنیان، تقاضای نیروی کار کاملاً تخصصی و متنوع را ایجاد کرده که اکثر کشورها نمی‌توانند کل نیروی انسانی متخصص مورد نیاز خود را حداقل در کوتاه‌مدت و در حد نیازشان پرورش و توسعه دهند. این امر موجب شکل‌گیری رقابتی جهانی برای جذب استعدادها و اجرای طیف وسیعی از سیاست‌های ملی و منطقه‌ای در میان کشورهای مختلف شده است. درواقع مکانیسم جذب نیروی انسانی ماهر، در بسیاری از کشورهای دنیا تکمیل‌کننده پازل نوآوری و کارآفرینی در این کشورها است.

در گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس تصریح شده که جمهوری اسلامی ایران از جمله کشورهای شاخص در عرصه‌های مهاجرتی اعم از مهاجرپذیری، مهاجر فرستی و ترانزیت مهاجر در جهان است؛ بر همین اساس در این گزارش، سیاستها و قوانین جمهوری اسلامی ایران در راستای مدیریت مهاجرت مورد بررسی قرار گرفته است و راهکارهایی در این حوزه ارائه شده است.

گزارش دفتر مطالعات سیاسی مرکز پژوهش‌های مجلس با عنوان «آسیب‌ شناسی مدیریت مهاجرت در ایران؛ با نگاهی بر رویکرد کشورهای منتخب» با شماره مسلسل ۱۸۱۰۱ به بررسی ابعاد مختلف این موضوع پرداخته است.

انتهای پیام

کد خبر 5262

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =