به گزارش نمایندگان ما، رحیم زارع عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، با اشاره به طرح دولت در توزیع عالانه یارانهها اظهار کرد: در ایام بودجه که مجلس مشغول بودجهبندی بود، دولت اعلام کرد که سه ماه اول یارانه را به صورت نقدی در حساب سرپرستان خانوارها واریز میکند.
استفاده از کالابرگ مشروط به آماده بودن زیر ساختها است
وی ادامه داد: در ایام بودجه نشستها و جلساتی که با بانک مرکزی داشتیم، مسئولان بانک مرکزی اعلام کردند به دلیل آماده نبودن زیرساختهای لازم برای کالابرگ الکترونیک به احتمال زیاد در سه ماه اول از یارانه نقدی استفاده میکنیم، سپس اگر زیرساختهای لازم آماده شد از روش کالابرگ استفاده خواهیم کرد.
۳۲۵ هزار میلیارد تومان یارانه برای مردم در نظر گرفتیم
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در قانون بودجه طی توافقاتی که با دولت داشتیم همه این اختیارات را به دولت دادهایم، گفت: در همان برهه هم به دولت اعلام کردیم که در صورت لزوم میتواند ارز ترجیحی را ادامه دهد و اگر تمایل به ادامه ارز ترجیحی نداشت، مبلغ ۲۵۰ هزار میلیارد تومان را در تبصره ۱۴ قانون بودجه برای یارانه پیشبینی کردهایم که از محل مابهالتفاوت نرخ ارز است و دولت میتواند از آن استفاده کند و ۷۳ هزار میلیارد تومان هم برای یارانه ۴۵ هزار تومانی و یارانه معیشتی وجود دارد که در مجموع میتوان گفت رقمی حدود ۳۲۵ هزار میلیارد تومان برای یارانه و خرید گندم در اختیار دولت قرار گرفته است.
تورم حاصل از افزایش پایه پولی پوشش داده شود
زارع تأکید کرد: رقمی حدود هفت یا هشت برابر یارانه ۴۵ هزار تومانی در اختیار دولت است و انشاءلله سیاست جبرانی طرح دولت به نحوی باشد که تورم حاصل از افزایش پایه پولی یا افزایش قیمت جهانی گندم پوشش داده شود.
قیمت نان قطعاً جبران میشود/دولت خودش اقدام به واردات دارو میکند
وی درباره برنامه جبرانی دولت برای نان و دارو اظهار کرد: قیمت نان که قطعاً جبران خواهد شد، اما برای دارو به دلیل اینکه دولت میخواهد یارانه را به جامعه هدف برساند، فعلاً واردات آن را انجام میدهد تا روزی که ارز ترجیحی مربوط به دارو حذف شود، اما با وجود همه این مسائل بازار دارو بیتأثیر از طرح دولت برای توزیع عادلانه دارو نبوده است. همانطور که مستحضرید، اقتصاد ما یک اقتصاد استثنا در دنیا است.
هر زمان ساختار اقتصادی کشور متحول میشود با مقاومتهایی روبهرو هستیم
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تأکید کرد: هر زمان که قرار باشد تغییرات گستردهای ایجاد و ساختار اقتصاد متحول شود، قطعاً با یک سری مقاومتهایی روبهرو میشویم، به طور مثال وقتی که تصمیم میگیرد نان را هدفمند کنید و سیاستهای جبرانی هم برای آن داشته باشید کسانی که تاکنون از مابهالتفاوت ارز ۴۲۰۰ تومانی و ۳۰ هزار تومانی بهره میبردند و پس از طرح دولت منافعشان به خطر میافتد، به دولت هجمه وارد میکنند تا از اجرای این طرح خوداری کند.
قیمت گازوئیل در ایران یک بیستم ترکیه است
زارع با بیان اینکه دولت شجاعت خوبی در اصلاح یارانهها به خرج داده است، گفت: ما ۴۳ سال است که میگوییم یارانهها باید هدفمند باشد. در حال حاضر شاهد هستید که مبلغی حدود ۳۰۰ الی ۴۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه بنزین پرداخت میکنیم و توجیهمان هم این است که کشور صاحب انرژی هستیم، بنابراین این مبلغ یارانهای که به بنزین اختصاص میدهیم ایرادی ندارد، این در حالی است قیمت گازوئیل در کشور ما نسبت به ترکیه یک بیستم است.
نان مردم مورد سوءاستفاده و قاچاق قرار میگیرد
وی بار دیگر با اشاره به اینکه ایرادی ندارد یارانه به بنزین و گازوئیل تعلق گیرد، بیان کرد: نان مردم که نسبت به آن سوءاستفادههای زیادی صورت میگیرد و مورد قاچاق است، حداقل باید ۳۰ درصد ضایعاتاش را کاهش دهیم که نفع زیادی هم برای مردم و هم برای دولت دارد.
اقدام دولت در توزیع عادلانه یارانهها را مثبت ارزیابی میکنم
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با مثبت ارزیابی کردن اقدام دولت در توزیع عادلانه یارانهها، گفت: دولت باید نظارتش را بر قیمتها و بازار افزایش دهد و سیاستهای جبرانی خود را برای مردم به طور جد در نظر بگیرد، دولت میخواهد یارانه نقدی را به یارانه بنکالایی تبدیل کند، مشروط بر اینکه زیرساختهای بانک مرکزی برای اینکار تا سه ماه آینده فراهم شود، اما مردم باید مطمئن باشند که در صورت هدفمندی یارانه و توزیع عادلانه آن وابستگی به واردات کالاهای استراتژیک و ضایعات آن کاهش پیدا میکند.
منبع: آنا
انتهای پیام
نظر شما