به گزارش خبرنگار نمایندگان ما، احمد راستینه نماینده مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز سهشنبه ۷ تیر مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از نحوه عملکرد وزارت نیرو در خصوص انتقال آب بین حوضهای در اظهاراتی به عنوان درخواست دهنده این طرح اظهار کرد: از آنجا که این تحقیق و تفحص به ترک فعل ها و اقدامات خلاف منافع و مصالح ملی در دولت های گذشته که سبب شکل گیری آسیب های فراوانی برای امروز و آینده نسل کشور شده است، می پردازد، فرصت ارزشمندی است تا بدنه مدیریتی و سیاستگذاری بدانند که باید پاسخگوی تصمیمات خلاف مصالح ملی باشد.
وی گفت: اگر این تحقیق و تفحص با رای قاطع نمایندگان تصویب شود سرآغاز آن خواهد شد تا نگاه ملی در حفظ و صیانت از سرمایه ارزشمند آب و خاک تقویت گردد و اهمیت و اولویت حراست از محیط زیست بیش از پیش آشکار شود. مقام معظم رهبری بارها تاکید فرمودند که مسئله محیط زیست مسئلهای تزیینی و تشریفاتی نیست بلکه مسئله آب و خاک از کارهای جدی حفاظت از محیط زیست است؛ خیلی ها غافل از اینکه آب و خاک دو ثروت عظیم ملی و دو ذخیره حیاتی همه ملت ها است غافل هستند.
نماینده مردم شهرکرد در مجلس خاطرنشان کرد: آنچه به عنوان محورهای اصلی این تحقیق و تفحص اعلام شده عدم رعایت ملاحظات شش گانه طرح های انتقال آب بین حوضه است که متاسفانه در برخی از این انتقال ها این ملاحظات رعایت نشده است آسیب های جبران ناپذیر زیست محیطی و تهدیدهای اجتماعی و امنیتی را به وجود آورده است. تحقیق و تفحص سبب خواهد شد تا با حذف نقش کانون های قدرت در لابی های سیاسی فشار را از وزارت نیرو و سازمان محیط زیست برداشته تا این دو نهاد بتواند بر اساس صرفاً مطالعات علمی و بررسی های دقیق کارشناسی و پرهیز از نگاه های منطقه ای برای نیازهای نسل امروز و آینده برنامه ریزی نمایند.
راستینه افزود: عدم رعایت ملاحظات ششگانه انتقال آب بین حوضه ای سبب تحمیل هزینه های گزاف بر بیت المال و فساد اقتصادی پنهان در میان شبکه های مشاور و کارفرمایان گردیده است. همچنین شبکه پر قدرت مافیای سودجو، توسعه متوازن مناطق مختلف کشور را برهم زدهاند و با تاثیر مستقیم یا غیر مستقیم نقش جدی در تصویب برخی از طرحهای انتقال آب داشته اند.
وی طرح تونل انتقال آب بهشت آباد و طرح کوهرنگ ۳ را از جمله مصادیق عدم رعایت ملاحظات انتقال آب عنوان کرد و گفت: حراست و صیانت از آب وظیفه ملی است و طراحان این تحقیق و تفحص نگاهشان منطقه ای نیست بلکه هدف از این تحقیق و تفحص رسیدن به یک اجماع ملی در صیانت از آب است.
نماینده شهرکرد در مجلس در ادامه به بیان دلایل خود جهت طرح موضوع تحقیق و تفحص پرداخت و عدم توجه به حقوق قطعی و قانونی ساکنین مبدأ در پروژه های انتقال آب بین حوضه ای، عدم رعایت حقابه های محیط زیست در تالابها و دریاچهها رودخانهها و به مخاطره انداختن محیط زیست کشور با فداکردن مصالح ملی به پای منافع سیاسی و عدم رعایت سند آمایش استان ها در حوزه توسعه و همچنین عدم تطابق و تناسب تخصیص های وزارت نیرو با ظرفیت ها و واقعیت های منابع آبی موجود در بسیاری از مناطق آبی کشور را از جمله این دلایل برشمرد.
راستینه عدم رعایت پیوست عدالت و شفافیت در اختصاص حقابه های استان های مختلف، عدم اهتمام وزارت نیرو در سالهای گذشته در پیاده سازی مدیریت بهینه مصرف و اصلاح سرانه های مصرف و شروع پروژه های انتقال آب بدون تکمیل فرایندهای اخذ مجوز های زیست محیطی را از جمله دیگر دلایل خود برای درخواست تحقیق و تفحص از وزارت نیرو در باره انتقال آب بین حوضهای عنوان کرد.
انتهای پیام
نظر شما