کد خبر 8035
۲۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۹:۲۴

نیکزاد:

آثار میراث‌فرهنگی و تاریخی ما معناشناسانه و عبرت‌آموز است

آثار میراث‌فرهنگی و تاریخی ما معناشناسانه و عبرت‌آموز است

نایب رییس مجلس در دومین روز از پنجمین همایش سراسری افق تحول گفت: میراث‌فرهنگی شناسنامه هویتی ایران است و از این جهت ما در یک دوراهی قرار داریم، از یک طرف این هویت باید حفظ شود و از طرفی مشکلاتی وجود دارد که کار را سخت می‌کند.

به گزارش نمایندگان ما،علی نیکزاد ثمرین نایب رییس مجلس شورای اسلامی امروز (دوشنبه  ۲۴ مردادماه) در دومین روز از پنجمین همایش سراسری افق تحول که با حضور مدیران پایگاه‌های میراث ملی و جهانی در محل سالن اجتماعات وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برگزار شد، گفت: میراث‌فرهنگی شناسنامه هویتی ایران است و از این جهت ما در یک دوراهی قرار داریم، از یک طرف این هویت باید حفظ شود و از طرفی مشکلاتی وجود دارد که کار را سخت می‌کند.

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: در آیات قرآن به سیر و سفر اشاره شده است، اما این سیر و سفر باید همراه با عبرت گرفتن و هدفمند باشد، سرنوشت افراد و حکومت‌های ظالم را باید ببینیم که ماندگار نیستند بلکه شرافت، جوانمردی و عدالت ماندگار است، میراث فرهنگی فقط بنا نیست بلکه میراث‌فرهنگی بیانگر هنرمندی، طبیعت دوستی، علم و آگاهی ایرانیان است.

وی افزود: بناهای نوین که با علم نوین ساخته شده‌اند در زمین لرزه گاهی از بین می‌روند، اما بسیاری از بناها تا زمانی که ما دخالت غیر مسئولانه نداشتیم ماندگار بودند، ساخت بنای خنک و مطبوع در دل کویر نیز هنر مهندسی ایرانیان است.

نیکزاد گفت: من در دوره‌ای وزیر مسکن و شهرسازی بودم و بناهای زیادی ساختم اما واقعیت این است که ساختمان‌سازی که ما انجام می‌دهیم به تعبیر یکی از دوستان مانند این است که مردم را وارد قفس کردیم، برای همین به دنبال این بودیم که هرجایی که امکان داشت ویلایی می‌ساختیم، اما ما هنوز نتوانستیم شهری مانند شهرهای تاریخی بسازیم که مسجدمحور و محله‌محور باشد، وقتی به شهرهای قدیمی نگاه می‌کنیم شاهد سنت‌ها و رفتارهای بسیار خوبی در بین مردم در آن شهرها هستیم.

نیکزاد ادامه داد: آثار میراث‌فرهنگی و تاریخی ما معناشناسانه و عبرت‌آموز است و این بخش مهمتر از کالبدشناسی آثار است که در کنار هم دارای اهمیت است، این کالبد به علم مهندسی امروز طعنه می‌زند، من با پوست، گوشت و استخوان کارهای مربوط به حوزه میراث‌فرهنگی را دیده‌ام و لمس کرده‌ام.

نایب رییس مجلس خطاب به مدیران پایگاه‌های میراث فرهنگی گفت: برخی‌ها این‌ بناها را خشت و آجر می‌بینند اما شما عمق آثار تاریخی و ارزش آن‌ها را درک می‌کنید و از این رو من به همه شما خدا قوت می‌گویم.

 نائب رئیس مجلس شورای اسلامی به اشیای تاریخی و موزه‌ها اشاره کرد و افزود: وقتی یک شیء از موزه‌های تاریخی ایران به سرقت می‌رود و در کشورهای بیگانه ممکن است نشان داده شود همه ما غصه می‌خوریم، اشیای نفیس در مخزن وجود دارد اما برای نگهداری آنها مشکل داریم، نگهداری آنها نیازمند بودجه است و این موضوع با آگاهی‌سازی امکان‌پذیر است، برای برون رفت از این موضوع دولت باید از بخش خصوصی استفاده کند.

نیکزاد افزود: ما در مجلس در خدمت شما هستیم که پای گردشگران خارجی را به ایران باز کنیم، گردشگری داخلی نیز دارای اهمیت است و باید بسته‌های مناسب برای گردشگران داخلی تهیه شود تا شاهد رونق گردشگری داخلی و آشنایی همه هم‌وطنان با ظرفیت‌های گردشگری باشیم.

وی به موضوع اهمیت صیانت از بافت تاریخی نیز اشاره کرد: این که یک منطقه را مشخص کنیم و دورش را خط بکشیم و بگوییم بافت تاریخی، این درست نیست، پیشنهاد من این است که بافت کهن حفظ شود و بافت‌های غیرکهن بر اساس سیاست‌ها و دستورالعمل‌هایی که تهیه می‌شود، ساخته شود.

نیکزاد خاطرنشان کرد: ما در مجلس شورای اسلامی آماده هرگونه همکاری هستیم و تاکنون نیز اقدامات خوبی در مجلس انجام شده است، در برنامه هفتم توسعه نیز به این حوزه توجه شده است، پیشنهاد من این است که یک کارگروه با هدف تهیه چند حکم با موضوع ماموریت‌های این وزارتخانه تشکیل شود. آقایان ضرغامی و دارابی تجربیات بسیار خوبی دارند و یقین دارم با توجه به تجربه و سابقه مدیریتی این دو مدیر، شاهد اتفاقات خوبی در این وزارتخانه خواهیم بود.

انتهای پیام

کد خبر 8035

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 3 =