به گزارش نمایندگان ما، احسان ارکانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: هر سال بودجه مصوب دستگاه ها و استان ها یک رقم مشخصی است. روال بر این بوده که براساس منابع درآمدی سازمان برنامه و بودجه هر ماه درصدی به عنوان تخصیص از بودجه مصوب به دستگاه مربوطه ابلاغ می شود و آنها معادل تخصیص آن را از خزانه دریافت کرده و صرف امورات می کنند.
وی با ارائه مثالی توضیح داد: مثلا اگر بودجه مصوب یک استان ۱۰۰ میلیارد تومان باشد قاعدتا باید پنج دوازدهم آن تا پایان مرداد ماه تخصیص پیدا می کرد که این اتفاق رخ نداد. امسال وضعیت به گونه ای نامطلوب بود که تا چند هفته پیش هیچ رقمی به عنوان تخصیص ابلاغ نشد.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه یادآور شد: معمولا در سالهای اخیر به دلیل کمبود بودجه و منابع درآمدی بین بودجه تخصیص یافته و مصوب فاصله سال به سال بیشتر شده به طوری که در بعضی از سال ها ۲۵ تا ۳۰ درصد بودجه مصوب تخصیص یافته است.
ارکانی ادامه داد: در چنین شرایطی ما در روزهای پایانی فصل تابستان هستیم و عملا شش ماه اول سال یعنی زمانی ساخت و ساز و عملیات عمرانی و کارهای مختلف را بدون تخصیص بودجه از دست دادیم وقتی اعتبار نباشد پیمانکار هم کار نمی کند و کارها تعطیل می شود که این اتفاق نامطلوبی است. ما مصرانه پیگیری کردیم و ظاهرا برای اولین مرتبه تخصیص بودجه ابلاغ شده تا هرچه سریع تر طرح های نیمه تمام کالاهای ۷۰ درصد اجرایی شود.
وی اضافه کرد: کمیسیون برنامه و بودجه با سازمان برنامه در حال پیگیری است که اعتبارات لازم برای اتمام پروژه های عمرانی نیمه تمام بالای ۷۰ درصد تخصیص پیدا کند. بحث اصلی بر سر اعتبارات عمرانی است چون میزان اعتبار تخصیص پیدا کرده به استان ها و دستگاه ها بسیار ناچیز بوده و با این وضعیت پروژه ها و ساخت و سازها و سازندگی در کشور معطل باقی می مانند.
ارکانی در پایان درباره وضعیت تخصیص بودجه دستگاه های اعتباری و عمرانی گفت: ارگانها هم بودجه هزینه ای و عمرانی دارند؛ بودجه هزینه ای همان بخش حقوق است که دولت موظف بوده هر ماه ۱۰۰ درصد آن را واریز کند. درباره بحث بودجه عمرانی دستگاه ها هم شاهد سختگیریهای سازمان برنامه هستیم که دستگاه ها نسبت به آن گلایه دارند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام
نظر شما