به گزارش نمایندگان ما، علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در توضیح نشست عصر روز دوشنبه ۷ آذر ماه کمیسیون متبوعش، گفت: اعضای کمیسیون جلسه عصر امروز را با حضور معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو، معاون سازمان برنامه و بودجه، معاون بانک مرکزی، معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت، معاون سازمان تامین اجتماعی، رئیس سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر و تعدادی از مسئولان شرکتهای تولید دارو درخصوص مشکلات اجرایی طرح دارویار تشکیل دادند.
وی افزود: در این نشست مشکلات اجرای طرح دارویار و کمبود دارو مورد بررسی قرار گرفت. البته کمیسیون اصل نود کمبود دارو را از قبل پیشبینی میکرد و هشدارهای لازم را به وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو داده بود. عمده مسائل نشان دهنده ناهماهنگی جدی در اجرای این طرح بود که منجر به فضای نامناسب در کشور شد و با کاهش عرضه و تولید برخی از اقلام دارویی در کشور مواجه شدیم.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نودم قانون اساسی در ادامه یادآور شد: کمیسیون ضمن بررسی ناهماهنگیها جهت اصلاح امور تلاش دارد تا تا بتواند به اجرای طرح سرعت ببخشد و در آینده پیش رو مردم کمتر با مشکل مواجه شوند و بتوانند نیاز دارویی خود را تامین کنند.
خضریان با اشاره به مشکلات ترخیص مواد اولیه تولید دارو در گمرک، گفت: موانع و مشکلات در کمیسیون شناسایی شده و در این جلسه یک بحث مربوط به مشکلاتی بود که تا امروز وجود داشته و بخش دوم مربوط به اقداماتی بود که برای اجرای طرح دارویار باید انجام گیرد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم در توضیح جمعبندی جلسه امروز کمیسیون، تصریح کرد: در نهایت مقرر شد بانک مرکزی تمام ارزهایی که جهت اجرای این طرح اختصاص داده را با ذکر تاریخ و میزان اعلام کند و سازمان غذا و دارو این گزارش بانک مرکزی را بررسی و تایید کند. همچنین قرار شد سازمان غذا و دارو پیش بینیهایی که در خصوص کمبود دارو کرده و اقدامات خود را در این زمینه به کمیسیون اعلام کند و نامه نگاریهایی هم که با دستگاههای مختلف داشته را ارایه کند.
سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس یازدهم افزود: بیمههای خدمات درمانی هم مقرر شد در خصوص نسخه الکترونیک و اشکالاتی که این طرح در اجرا دارد را در قالب گزارش به کمیسیون اعلام کنند. سازمان برنامه و بودجه هم باید مجموعه پرداختی که در طرح دارویار اعم از حوزه بستری و سراپایی کرده را به کمیسیون اعلام کند. همچنین وزارت بهداشت مکلف شد برنامه زمانبندی بازگشت مابه التفاوت افزایش قیمت آن دسته از داروهایی که مواد اولیه آن با ارز ترجیحی تهیه شده است و با نرخهای جدید به فروش رسیده است را تا پایان سال جاری به کمیسیون اعلام کند.
انتهای پیام
نظر شما