به گزارش نمایندگان ما، دفتر مطالعات زیربنایی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی گزارش پژوهشی تحت عنوان چالش های سرمایه گذاری در بخش مسکن و شهرسازی با نگاه به تدوین برنامه هفتم منتشر کرد.
در این گزارش سرمایه گذاری به عنوان عاملی کلیدی در توسعه و پیشرفت کشورها عنوان شد که می تواند تأثیر مثبت بر رشد اقتصادی، افزایش تولید ناخالص ملی، درآمد سرانه، اشتغال، ارزش پول ملی و کاهش تورم و به طورکلی بهبود مؤلفه های مختلف اقتصاد کلان نقش مؤثری ایفا کند، ازاین رو مورد توجه کشورهای مختلف بوده است.
گزارش مرکز پژوهشهای مجلس با بیان اینکه مسکن دارای ویژگی خاص و متفاوت با سایر کالاها و خدمات است، تصریح کرده که این کالا به دلیل با دوام بودن، یک کالای سرمایه ای است و به دلیل امنیت نسبت به سایر کالاهای سرمایه ای دارای مزیت نسبی است، لذا سرمایه گذاران مایل به سرمایه گذاری در این بخش هستند. تأمین مسکن، یکی از موضوع های اصلی رفاه افراد یک جامعه است که دولت ها توجه ویژه ای به این بخش دارند. به طوری که تأمین مسکن افراد کم درآمد نقش بارزی در تأمین عدالت در جامعه ایفا می کند.
در ادامه این گزارش آمده است که در سمت دیگر نگاه متفاوت بسیاری از کشورهای در حال توسعه، امر سرمایه گذاری در مسکن را به عنوان بستری جذاب برای ورود سرمایه به کشور در برنامه های خود لحاظ کرده اند و با استفاده از پتانسیل های طبیعی جغرافیایی به جذب منابع و پیشرفت و توسعه، از طریق ایجاد نواحی شهری و شهرکی با این رویکرد می پردازند.
در گزارش مذکور به این نکته اشاره شد که ساختمان های مسکونی و کل حوزه مسکن تأثیر اساسی بر استانداردهای زندگی شهروندان، قدرت اقتصادی و توسعه کشورها دارد. در بسیاری از کشورها، مسکن بزرگ ترین سهم از ثروت و همچنین سرمایه گذاری را دارد. از همین روی در این گزارش ابتدا ضمن تبیین جایگاه و اهمیت سرمایه گذاری در بخش مسکن و شهرسازی، به بررسی وضعیت شاخص های سرمایه گذاری در این بخش به خصوص در سال های اخیر پرداخته می شود و درنهایت با تحلیل چالش ها، پیشنهادهای مدنظر ارائه شده است.
متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.
انتهای پیام
نظر شما