کد خبر 10334
۱۸ آذر ۱۴۰۱ - ۱۷:۴۳

محفوظی:

ترک فعل‌های صورت گرفته در وزارت نیرو و سازمان محیط زیست بیش از هر نهادی مشهود است

ترک فعل‌های صورت گرفته در وزارت نیرو و سازمان محیط زیست بیش از هر نهادی مشهود است

عضو هیأت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به نقش ترکِ فعل‌های صورت گرفته در خشکی خوزستان، گفت: ترک فعل‌های صورت گرفته در وزارت نیرو و سازمان محیط زیست بیش از هر نهادی مشهود است بطوری‌که بانی وضع موجود شده‌اند و خسارات جبران ناپذیری را از خود به جای گذاشته است.

به گزارش نمایندگان ما، سید مجتبی محفوظی عضو هیأت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با هشدار به آبگیری سد چم‌شیر و نشتی چاه‌های نفت این منطقه، گفت: هر گونه انتقال آب از سر شاخه‌های کارون به هر عنوانی خلاف قوانین طبیعت و محیط زیست محسوب می‌شود و تبعات گران و گاهی جبران ناپذیر را به دنبال دارد، روزگاری نه چندان دور خوزستان به دلیل حاصل‌خیزی رتبه نخستین کشاورزی کشور را از آن خود کرده بود اما امروز در معرض خشکی مطلق قرار گرفته است.

تخلفی آشکار در حوزه محیط زیست

وی افزود: بسیاری از سدهایی که در خوزستان احداث می‌شوند موافقت محیط زیست را به همراه ندارند و اگر جایی هم محیط زیست با این مسئله موافقت کرده بی‌تردید نتایج خسارت‌باری را به دنبال داشته است، البته در نظر داشته باشیم اگر پروژه‌ای زیست محیطی بدون اجازه محیط زیست راه‌اندازی شود تخلف آشکار است و باید متولیان نسبت به راه‌اندازی آن پاسخگو باشند.

وزارت نیرو و سازمان محیط زیست با ترک فعل‌های صورت گرفته، «بانیانِ وضع موجود» شده‌اند

عضو هیأت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ترکِ فعل‌های صورت گرفته، تصریح کرد: وزارت نیرو و سازمان محیط زیست از جمله نهادهای متولی منابع آبی کشور محسوب می‌شوند، ترک فعل‌های صورت گرفته در وزارت نیرو و سازمان محیط زیست بیش از هر نهادی مشهود است بطوری‌که بانی وضع موجود شده‌اند و خسارات جبران ناپذیری را از خود به جای گذاشته است؛ در این بین احداث سد به شکل غیر کارشناسی شده تبعات گرانی را برای نسل امروز و فردا به دنبال خواهد داشت.

محفوظی، آبگیری سد چم‌شیر را تکرار خاطره تلخ سد گتوند یاد کرد و گفت: آبگیری سد چم شیر یاد و خاطره تلخ سد گتوند را در افکار عمومی مردم خوزستان زنده خواهد کرد؛ فاجعه سد گتوند زمانی رقم خورد که مقامات اول مملکت با سدسازی‌های بزرگ آمریکا آشنا شدند و مدیران وقت علاقه‌مند به کپی‌برداری از دستاورد سد سازی در کشور برآمدند. هزینه احداث سد چم‌شیر چند هزار میلیارد تومان برآورد شده است که با آبگیری آن بدون تردید هزینه سنگین‌تری را باید بپردازیم، ای کاش به جای سد سازی‌های بی مورد مسئولان و متولیان امر به فکر راهکاری سازنده بودند.

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی، در ادامه تاکید کرد: سالانه حجم بسیاری از نمک وارد مخزن سد چم‌شیر می‌شود ورود این نمک‌ها فاجعه‌ای بزرگ در شرق خوزستان را رقم خواهد زد. در نظر داشته باشیم سازمان محیط زیست به طور علنی اعلام کرده است آبگیری سد چم‌شیر تخلف است.

محفوظی با اشاره به سایر تهدیدهای محیط زیستی که با آبگیری سد چم‌شیر رخ می‌دهد، افزود: سد سازی‌های بی‌مورد تنوع زیستی و خارق‌العاده جانوری را به خطر می‌اندازد، سناریوی تلخ ماجرا زمانی خود را نشان می‌دهد که با آبگیری این سد چاه‌های نفت موجود فعال شده و نشتی این چاه‌ها به داخل آب، خسارات جبران ناپذیری به جای خواهد گذاشت.

انتهای پیام

کد خبر 10334

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =