کد خبر 12594
۲۴ فروردین ۱۴۰۲ - ۲۰:۱۳

عنابستانی:

«خانواده‌محوری» از شاخص‌های مهم لایحه پیشگیری از آسیب‌دیدگی و ارتقاء امنیت زنان است

«خانواده‌محوری» از شاخص‌های مهم لایحه پیشگیری از آسیب‌دیدگی و ارتقاء امنیت زنان است

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: در لایحه پیشگیری از آسیب‌دیدگی و ارتقاء امنیت زنان حمایت خوبی از زنان شده و موقعیت‌های مختلفی که زنان در معرض خشونت بودند و به خوبی در سیستم حمایت نمی‌شدند در اینجا مورد حمایت قرار گرفته‌اند.

به گزارش نمایندگان ما، علی اصغر عنابستانی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در رابطه با لایحه «پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار»، گفت: فرآیند بررسی و تدوین لایحه پیشگیری از آسیب‌دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار از ۱۳۹۰ در دولت دهم آغاز شد و در سال ۱۳۹۱ نسخه اولیه این لایحه تدوین شده و به کمیسیون لوایح فرهنگی و اجتماعی دولت سپرده شد.

نماینده مردم سبزوار، جوین و جغتای در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: با تغییر دولت، بررسی این لایحه همچنان در کمیسیون‌های مذکور تداوم یافت و مدتی به طول انجامید، در نهایت دی ماه سال ۱۳۹۹ این لایحه از سوی دولت دوازدهم به مجلس تقدیم شد.

وی اظهار داشت: به‌نظر می‌رسد در لایحه‌ای که به مجلس آمده بود اشکالات زیادی وجود داشت از جمله اینکه «خانواده‌محور» نبود و در واقع محتوای کلی لایحه بنیان خانواده را فدای دفاع از زن می‌کرد و خانواده در آن در حاشیه قرار گرفته بود و از هم می‌پاشید.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در ادامه عنوان کرد: در کمیسیون اجتماعی و کمیسیون‌های مربوطه شاید ده‌ها جلسه در این رابطه برگزار شد، جلساتی را به صورت متمرکز بخشی از اعضای کمیسیون اجتماعی یعنی کمیته مربوطه به صورت فشرده و اردویی در مشهد برگزار کردند؛ همچنین چندین رفت‌وآمد با مرکز پژوهش‌ها صورت گرفت و سعی شد که نواقص این لایحه بر مبنای نگاه محوریت خانواده در حفظ حقوق زن حذف شود.

وی تصریح کرد: هم‌اکنون بسیاری از نواقص لایحه حذف شده است و آنچه که در لایحه وجود دارد این است که ما از جنس زن به عنوان جنس لطیف و کم دفاع در برابر خشونت‌های جامعه دفاع کنیم، همچنین در حوزه خانواده با حفظ کیان خانوده از حقوق زن دفاع و حمایت صورت گیرد.

عنابستانی خاطرنشان کرد: ما باید بپذیریم که جامعه سالم متشکل از خانواده سالم است و خانواده سالم هم از همه اعضای سالم تشکیل می‌شود، صرف یک نفر به عنوان زن یا مرد نیست. اگر همه این اجزاء بتوانند در کنار هم باشند حتما خانواده سالم می‌شود و پس از آن جامعه سالمی خواهیم داشت.

نماینده مردم سبزوار، جوین و جغتای در مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: اگر قوانینی تصویب کنیم که باعث شود بخشی از خانواده دچار تزلزل شود قطعا ما خودمان ناخواسته به همان «زن» که می‌خواهیم از او دفاع کنیم، لطمه زده‌ایم. این حساسیت در این قانون وجود دارد، صاحبنظران اجتماعی هم که مکرر به ما مراجعه می‌کردند نگران این بخش از مساله بودند که نکند ما در قالب دفاع از حقوق زن و دفاع از کرامت زن اقدامی انجام دهیم که بنیان خانواده سست شود.

عنابستانی بیان کرد: خانواده با قانون کنار هم جمع نمی‌شود چرا که خانواده با مهر و محبت کنار هم جمع می‌شود و نمی‌شود خانواده را در چارچوب خشک و بسته قانون قرار داد بنابراین خانواده باید در چارچوب منعطف محبت‌های انسانی شکل گیرد.

وی تاکید کرد: این نقطه حساس قانون است، اما حمایت‌های بسیار خوبی از زنان شده است، موقعیت‌های مختلفی که زنان در معرض خشونت بودند و در سیستم حمایت خوبی نمی‌شد حمایت شده و یک جاهای مختلفی حقوقی بیش از مردان در دفاع از زنان برایشان در نظر گرفته شده است. بنابراین یکی از قوانینی خواهد بود که باعث افتخار جمهوری اسلامی در حمایت از زنان خواهد شد.

عنابستانی در پایان در رابطه با برخی نگرانی‌ها که پیرامون جزئیات لایحه وجود دارد، تصریح کرد: نگرانی وجود ندارد، چرا که اصلاحات باقی مانده حتما در صحن انجام می‌شود و جاهایی که نیاز به اصلاح داشته باشد در بررسی جزییات لایحه اعمال خواهد شد.

منبع: خانه ملت

انتهای پیام

کد خبر 12594

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 0 =