به گزارش نمایندگان ما، اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس در ادامه بازدیدهای نظارتی خود از استان آذربایجان شرقی، پس از حضور در بخشهای مختلف دانشگاه تبریز، نشست مشترکی با وزیر علوم، استاندار آذربایجان شرقی و رؤسای دانشگاههای استان آذربایجان شرقی داشتند.
وزیر علوم در این نشست با اشاره به مطالبات دانشگاهیان به ویژه اعضای هیأت علمی، خواستار پیگیری این مطالبات به ویژه در زمینه سقف حقوق اساتید برای تکریم و جلوگیری از مهاجرت آنها شد.
این عضو کابینه سیزدهم ضمن تقدیر از سفرهای استانی اعضای کمیسیون آموزش این اقدام را موجب درک بهتر مسائل حوزه آموزش عالی برشمرد و خواستار تداوم این سفرهای استانی در سایر استان های کشور شد.
وی همچنین با اشاره به برگزاری همایش رؤسای دانشگاهها در شیراز، عنوان کرد: در این اجلاسیه که اولین دوره آن در تبریز برگزار شد، با حضور رؤسای دانشگاههای سراسر کشور از اساتید و دانشگاههای برتر تقدیر به عمل میآید.
عابدین رضوی خرم، استاندار آذربایجان شرقی نیز در این جلسه ضمن تقدیر از اقدام کمیسیون آموزش از حضور در استانها، با تأکید بر اینکه کمیسیون آموزش و تحقیقات نقش خودش را در برنامه هفتم توسعه در اعتلای آموزش عالی مشخص کند، خواستار پررنگ شدن حوزه آموزش عالی در برنامه هفتم شد.
وی، مأموریت محور کردن آموزش عالی، در برنامه هفتم را یکی دیگر از لازمههای برنامه توسعه برشمرد و افزود: باید مشخص شود هر دانشگاه و پردیس موظف است در چه راستایی حرکت کند و وظایف مشخص باشد.
وی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب، مبنی بر ارتقای رتبه و جایگاه علمی ایران در منطقه، گفت: لازم است در این زمینه نیز تدابیر لازم در برنامه هفتم دیده شود.
باقری، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، مغز دانش بنیانها را اساتید و نخبگان کشور دانست و گفت: با همت وزیر علوم این بنیاد راه اندازی شده و مسیر حمایتی از نخبگان باید از طریق کمیسیون پیگیری شود.
وی با یادآوری حمایت کمیسیون آموزش از نخبگان، گفت: حرکت خوبی آغاز شده و بورسیه شغلی نخبگان و طرحهای دانش محور از جمله اقدامات مثبت صورت گرفته است.
علیرضا منادی سفیدان، رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس نیز با اشاره به اینکه کمیسیون آموزش مجلس ۱۲ درصد از بودجه دولت را با مصوبات خود صرف رتبهبندی معلمان و همسان سازی حقوق اساتید و دانشگاهها و همچنین دانش بنیانها شده است.
رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس ادامه داد: کمیسیون آموزش با هدف آشنایی از نزدیک با مسائل استانها سفرهای استانی دارد و در این سفرها تصمیمات مثبتی برای حوزه آموزش عالی و آموزش و پرورش اتخاذ میشود.
متفکر آزاد نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر و رئیس فراکسیون دانشگاهیان مجلس نیز گفت: کمیسیون در طول ۳ سال گذشته کارهای ارزشمندی مثل تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان داشته که در ماده ۱۳ و ماده ۱۱ این قانون ارتباط ببن صنعت و دانشگاه بهره مند شود.
وی افزود: کمیسیون آموزش در یک کار عالمانه ریل گذاری کرده و حکمرانی علم را مقرون به صرفه کرده که این اقدام کار بزرگی است که دانش بنیانها میتوانند از آن بهره ببرند.
اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس پیش از این نشست از پارک علم و فناوری دانشگاه تبریز بازدید به عمل آوردند.
منبع: خانه ملت
انتهای پیام
نظر شما