کد خبر 13762
۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۲

شیخی:

تاکید نمایندگان بر توجه جدی به کاهش پرداختی از جیب مردم در برنامه هفتم است

تاکید نمایندگان بر توجه جدی به کاهش پرداختی از جیب مردم در برنامه هفتم است

سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، از تاکید اعضای این کمیسیون بر ضرورت توجه جدی به اعمال مالیات بر کالاهای آسیب‌رسان به سلامت، موضوع جمعیت، کاهش پرداختی از جیب مردم و... خبر داد.

به گزارش نمایندگان ما، زهرا شیخی سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، در تشریح نشست امروز (یکشنبه، 7 خردادماه) کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از بررسی برنامه هفتم توسعه با حضور مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان های برنامه و بودجه و سازمان نظام پزشکی، فرهنگستان علوم پزشکی و کارشناسان مرکز پژوهش های مجلس خبر داد و گفت: بر اساس اظهارات مسئولان سازمان برنامه و بودجه در این نشست، مسائلی از جمله استقرار خدمات راهنمای بالینی، تقویت طب سنتی و ادغام آن در طب نوین، اصلاح نظام بیمه و پوشش کامل بیمه سلامت، اجرای نظام سطح بندی تا پایان برنامه، کاهش پرداختی از جیب مردم، اتمام استقرار پرونده الکترونیک سلامت تا پایان سال1406، تمدید پروانه مسئول فنی، توسعه، ساخت و تجهیز درمانگاه و مراکز درمانی براساس نظام سطح بندی، نظام رتبه بندی و جبران خدمت، تضمین کیفیت خدمات سلامت، نظارت بر حسن اجرای سند امنیت غذا و تغذیه و... در برنامه هفتم توسعه دیده شده است.

وی افزود: نماینده فرهنگستان علوم پزشکی هم در ادامه این نشست مطرح کرد که باید مواردی را در برنامه هفتم توسعه پیش بینی کرد که محقق شوند و متاسفانه به امنیت غذایی و بحث تامین غذای سالم و کافی به درستی توجه نشده و همچنین واریز پول دانشگاه ها به بانک مرکزی هم شفاف نیست.

نماینده مردم اصفهان در مجلس یازدهم ادامه داد: همچنین رئیس زاده رئیس سازمان نظام پزشکی از بی توجهی به موضوع نیروی انسانی و وضعیت معیشتی آنها در برنامه هفتم توسعه انتقاد و تاکید کرد که سیاست های ابلاغی کمرنگ دیده شده و به سلامت الکترونیک هم به خوبی توجه نشده و ضروری است بحث پلتفرم ها نیز مدنظر قرار گیرد.

شیخی ادامه داد: بر اساس اظهارات ایشان باید نسبت پزشک، ماما و پرستار را در نظر گرفت و افزایش ظرفیت بر اساس میزان نیاز کشور و به شرط تأمین زیرساخت‌ها باشد همچنین می‌طلبد شورای عالی بیمه سلامت تعیین تکلیف شود؛ فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت نیز بر ضرورت تقویت نیروی انسانی و توجه به مراقبان سلامت و ارتقای سواد سلامت که موجب رفع بسیاری از مشکلات این حوزه می‌شود تأکید کرد.

کبیر عضو فرهنگستان علوم پزشکی هم در ادامه نشست مطرح کرد که برنامه هفتم توسعه آخرین بخش از سند چشم‌انداز است و اگر قرار باشد این برنامه را به شکل قبلی ادامه دهیم درست نیست و باید همسویی ایجاد کرد؛ سیاق برنامه بر سطوح ارتباطات اجزای برنامه از انسجام برخوردار نیست و واژه‌پردازی آن باید اصلاح شود و ضروری است کارگروه‌هایی در حوزه بهداشت، آموزش، منابع و درمان و سایر موارد شکل بگیرد و میزان انطباق برنامه‌های گذشته با برنامه هفتم را مدنظر قرار داد.

رئیس فراکسیون دیپلماسی سلامت و سبک زندگی سالم مجلس شورای اسلامی، افزود: کارشناسان مرکز پژوهش‌ها نیز مطرح کردند محتوا و حجم برنامه هفتم نسبت به برنامه‌های قبل بیشتر شده و باید مواردی که می‌توان عملیاتی کرد را مدنظر قرار داد و در این رابطه سلامت الکترونیک باید به قانون جداگانه‌ای تبدیل شود و در برنامه هفتم به مباحثی مانند بهداشت، جمعیت و آموزش به درستی توجه نشده و همچنین بحث توانبخشی نیز مغفول مانده و پیش‌نویس مملو از ابهامات بوده و هدف‌گذاری غیرمنطقی دارد و ضروری است به جای تقویت بیمه تکمیلی، بیمه پایه تقویت شود.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یادآور شد: بر اساس اظهارات ایروان مسعودی معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان بازرسی برنامه هفتم مسئله‌محور است در حالی که با وجود 302 ماده در تضاد با این موضوع است و افراط و تفریط در این برنامه موج می‌زند و در واقع ساختار آن مشابه برنامه‌های پنجم و ششم است و نمی‌تواند ما را به رویکرد درست در حوزه سلامت برساند و برخی احکام نیز ضمانت اجرایی ندارد.

 همچنین کریمی معاون درمان تأکید کرد که این برنامه در دولت مراحل نهایی خود را طی می‌کند و می‌طلبد مجلس اصلاحات لازم را در آن اعمال کند و به موضوع نیروی انسانی و احکام سلامت خانواده و نظام ارجاع توجه کند.

انتهای پیام

کد خبر 13762

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =