به گزارش نمایندگان، حسین نوش آبادی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر رئیس جمهور کشورمان به چهار کشور آفریقایی و امضای ۲۱ سند همکاری، گفت: رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی خود بر تحرک مضاعف در سیاست خارجی کشور به ویژه در حوزه آفریقا و آمریکای لاتین تاکید کردند، سفرهای اخیر رئیس جمهور و وزیر خارجه نیز در راستای تامین منافع ایران در کشورهایی است که تاکنون نسبت به آنها کم توجهی شده است. ما نیز بارها تاکید کردیم که وزارت خارجه نباید تنها به یک بخش خاص بپردازد و لازم است با کشورها مختلف به ویژه کشورهایی که مزیت نسبی برای وضعیت اقتصادی و تجاری ما دارند، روابط خود را توسعه دهد.
وی افزود: آفریقا یکی از قارههایی است که میتواند بخشی از منافع ما را تامین و برخی از پروژههای ما را فعال کند، این سفر قطعا فواید و نتایج مثبتی را به همراه دارد، این سفر همچنین در توسعه دیپلماسی اقتصادی که تا پیش از این ضعفهایی در این حوزه داشتیم، موثر است. امضای تفاهم نامه های همکاری در این سفرها مقدمات توسعه روابط را فراهم خواهد کرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه یادآور شد: ما از ظرفیت کمیسیون مشترک اقتصادی تا به حال استفاده نکردهایم، هر وزیر رئیس کمیسیون مشترک با تعدادی از کشورها است و کمیسیونهای مشترک اقتصادی تاکنون فعال نبودهاند، این سفر رئیس جمهور میتواند بستر لازم برای توسعه روابط و فعال سازی کمیسیونهای مشترک را فراهم کنم، وزارتخانههای ذی ربط نیز میتوانند تفاهم نامههای مرتبط با خود را با همکاری وزارت امور خارجه عملیاتی و اجرا کنند.
نماینده مردم ورامین، پیشوا و قرچک در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تحرک جدید در وزارت خارجه و ارتباط با کشورهای آفریقایی را به فال نیک میگیریم زیرا زمینه ساز توسعه روابط خواهد بود اما تحول بعد از این سفرها صورت میگیرد، با این سفرها قابلیتها و ظرفیتها شناسایی میشود و روابط بین شرکتهای دولتی و بخش خصوصی شکل میگیرد و نهایتا فضا به سمت تامین منافع میرود.
نوش آبادی همچنین گفت: دریافت نتیجه و ایجاد تحول نیازمند جدیت و عزم و اراده دو طرف برای تحکیم همکاریهای اقتصادی است. زیرساختهای لازم برای توسعه روابط و ایجاد تحول هم فراهم است و زیرساختهایی هم باید ایجاد کرد اما تا مادامی که ارتباط توسعه پیدا نکند، زیرساختها شکل نمیگیرد. ما به بهانه نقص زیرساخت نباید فرصت توسعه همکاریهای اقتصادی و تجاری با کشورهایی آفریقایی را از دست دهیم.
وی افزود: ما با زیرساختهای محدود باید وارد این بستر شویم و تبادلات تجاری و اقتصادی را کلید بزنیم و در میانه راه ضعف هایی که بروز پیدا میکند را برطرف کنیم.
منبع: خانه ملت
انتهای پیام
نظر شما