کد خبر 16401
۲۴ مهر ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۴

نمایندگان گزارش می‌دهد؛

نقشه راه فضای مجازی کشور در برنامه هفتم/ از رشد اقتصاد فضایی ۸ درصد تا تربیت ۵۰۰ هزار متخصص اقتصاد دیجیتال

نقشه راه فضای مجازی کشور در برنامه هفتم/ از رشد اقتصاد فضایی ۸ درصد تا تربیت ۵۰۰ هزار متخصص اقتصاد دیجیتال

رشد اقتصاد فضایی ۸ درصد و افزایش سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص داخلی به ۱۵ درصد در کنار تربیت ۵۰۰ هزار نیروی متخصص اقتصاد دیجیتال و فضای مجازی از جمله اهدافی است که بنابر مصوبات مجلس باید در پایان برنامه هفتم به آن دست پیدا کنیم.

به گزارش نمایندگان، وکلای ملت در ادامه رسیدگی به جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه اهداف کمّی سنجه‌های عملکردی رقومی(دیجیتال) را تعیین کردند. 

بر اساس جدولی که به تصویب نمایندگان رسید اهداف سند راهبردی ایران در فضای مجازی تا پایان برنامه باید ۶۰ درصد محقق شود و میزان تحقق اهداف سند طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات نیز ۹۹ درصد تعیین شده است.

اتصال صد در صدی روستاها به شبکه ملی اطلاعات

اتصال ۲۰ میلیون نقطه از اماکن اداری، تجاری و مسکونی به فیبر نوری، اتصال صد درصدی روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات، تعیین سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخاصل ملی به ۱۵ درصد، تکمیل ۶۰ درصدی پایگاه ملی پرتاب فضا 

پیشرفت صد درصدی دستیابی به مدارهای عملیاتی، راه اندازی مرکز تجمیع و آزمون ملی سامانه های ماهواره ای بیمه سنگین به صورت صد در صدی، 

تامین و ساخت ۳۰ ماهواره تحقیقاتی و عملیاتی با محوریت شکل گیری منظومه‌‎های ماهواره ای، ایجاد بستر ارائه خدمات کاردبردی فضا پایه با ارزش افزوده با ۲۵ کاربرد نیز از دیگر اهداف کمی تعیین شده برای تحقق در پایان برنامه در این بخش است. 

نقشه راه فضای مجازی کشور در برنامه هفتم/ از رشد اقتصاد فضایی ۸ درصد تا تربیت ۵۰۰ هزار متخصص اقتصاد دیجیتال

رشد ۸ درصدی اقتصاد فضایی و ارتقا ۱۶ پله ای رتبه ایران در توسعه دولت الکترونیک

رشد سالانه ۸ درصدی اقتصاد فضایی کشور، انجام صد در صدی معاملات و خدمات الکترونیکی، توسعه استعلامات الکترونیکی و فراگیر شدن پرداخت الکترونیکی به حساب های دولتی به صورت کامل از دیگر مواردی است که قرار است در صورت اجرای برنامه هفتم توسعه در سال پایان این برنامه محقق شود. 

پوشش ۵۰ درصدی دریافت خدمات دولت بدون مراجعه حضوری بدون ارسال مدارک و بدون مداخله انسانی، دستیابی به رتبه ۷۵ کشور در شاخص توسعه دولت الکترونیک و تربیت ۵۰۰ هزار نیروی انسانی ماهر و متخصص برای توسعه اقتصاد دیجیتال و فضای مجازی کشور  از دیگر اهدافی است که برای تحقق در ۵ ساله برنامه هفتم تعیین شد. رتبه ۷۵ پیش بینی شده، ۱۶ پله از آخرین رتبه جهانی ایران در این شاخص بالاتر است. 

گفتنی است گروه امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد هر دوسال یک‌بار گزارش شاخص توسعه دولت الکترونیکی سازمان ملل متحد (UN E-Government Survey) را منتشر می‌کند. این گزارش‌ها که از سال ۲۰۰۱ به ارزیابی وضعیت توسعه دولت الکترونیکی در ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل متحد می‌پردازد تا سال ۲۰۲۲، ۱۲ گزارش به‌صورت دوسالانه منتشر کرده است. این گزارش، طی سال‌های گذشته همواره به عنوان ابزاری برای دولتمردان و سیاستگذاران برای سنجه فعالیت خود در زمینه برنامه‌ریزی برای توسعه دولت الکترونیکی مورد کاربرد قرار گرفته است. براساس نتایج گزارش ۲۰۲۲ شاخص توسعه دولت الکترونیکی سازمان ملل متحد، ایران در بین ۱۹۳ کشور جهان، رتبه ۹۱ جهان را کسب کرده بود. 

سند راهبردی جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی تدوین می‌شود

نمایندگان همچنین در یکی از مصوبات خود مرکز ملی فضای مجازی را موظف کردند تا با همکاری سایر دستگاه‌های مرتبط «سند راهبردی جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی» را ظرف چهار ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون، تدوین و به تصویب شورای عالی فضای مجازی برساند.

این مصوبه شورای عالی فضای مجازی را به عنوان نقطه کانونی سیاست‌گذاری، تصمیم‌گیری و هماهنگی در موضوعات مربوط به فضای مجازی تعیین کرد که مصوبات آن برای کلیه دستگاه‌های اجرائی لازم‌الاجرا است.

بر این اساس همچنین مرکز ملی فضای مجازی موظف است با استناد به سند راهبردی جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی نسبت به بازنگری، تکمیل و روزآمدسازی سند طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات اقدام کند. 

در همین حال وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف شد با استفاده از ظرفیت سرمایه گذاری و مشارکت بخش خصوصی، تعاونی و نهادهای عمومی و با ارتقای مدل اقتصادی و تعدیل تعرفه خدمات ارتباطی کشور، امکان اتصال اماکن اداری، تجاری و مسکونی شهرهای هر استان به شبکه ملی اطلاعات را از طریق شبکه دسترسی مبتنی بر تار (فیبر) نوری و دسترسی پر سرعت روستاهای بالای بیست خانوار فراهم کند.

انتهای پیام

کد خبر 16401

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 8 =