به گزارش نمایندگان ما به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، معاونت مطالعات زیربنایی این مرکز در گزارشی به بررسی و ارزیابی ساختار و عملکرد صندوق ملی محیط زیست پرداخت.
در این گزارش آمده است: تخصیص بهینه و نظاممند منابع مالی در راستای برنامه های حفاظت از محیط زیست، امری ضروری به نظر می رسد. صندوق ملی محیط زیست به عنوان ظرفیتی اساسی برای نظاممند کردن و تخصیص بهینه منابع مالی در راستای حفاظت از محیط زیست و توسعه پایدار ایجاد شده است.
در ادامه گزارش تصریح شده است: صندوق ملی محیط زیست یک فرصت مهم برای تأمین مالی و هدایت اقدامات به منظور کاهش انتشار آلاینده های زیست محیطی و جلوگیری از تخریب محیط زیست است. این صندوق در قوانین بالادستی و موضوعه همواره مورد توجه قرار داشته و بسترهای قانونی مناسبی برای واریز اعتبارات و جرایم زیست محیطی برای آن دیده شده است. همچنین این صندوق فرصت قابل توجهی در جذب منابع و کمک ها از منابع حقیقی و حقوقی داخلی و خارجی را داراست.
در این گزارش تصریح شده: در قانون بودجه سال ۱۳۹۹ مصوب شد که بخشی از عوارض زیست محیطی که به موجب قانون مالیات بر ارزش افزوده اخذ می شود، در اختیار صندوق ملی محیط زیست قرار بگیرد. تخصیص این ردیف اعتباری تا پایان فروردین ماه ۱۴۰۰، بیش از ۹ هزار میلیارد ریال بوده است. اما صندوق ملی محیط زیست به علت مشکلات ساختاری و فرایندی، نتوانسته مدیریت مناسبی برای هزینه کرد بهینه این اعتبار داشته باشد.
در این گزارش ضمن بررسی علل عدم توفیق صندوق، پیشنهادهایی برای اصلاح ساختار و رویه های صندوق آورده شده است.
منبع: فارس
انتهای پیام
نظر شما