به گزارش نمایندگان، سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری با خبرنگاران درخصوص آخرین وضعیت بررسی طرحها و لوایح، گفت: لایحه برنامه هفتم توسعه یک لایحه بسیار مهم، مفصل و اثرگذاری برای ۵ سال آینده کشور است که در حدود ۲۸۰ صفحه به نگارش در آمده که تقریبا ۱۰۰ صفحه بیشتر از برنامه ششم توسعه است. ما در شورا برای برر سی این لایحه جلسات متعدی را در شورای نگهبان در این زمینه تشکیل دادیم.
وی ادامه داد: کارهای کارشناسی فراوانی نسبت به این لایحه در شورای نگهبان صورت گرفت، جلسات و دیدارهای متعددی با برخی مسئولان از جمله رئیس جمهور و تعدادی از وزرا و معاونین و همچنین رئیس مجلس و اعضای کمیسیون تلفیق و نیز مسئولان عالی قضایی در صحن شورای نگهبان درباره برنامه هفتم توسعه برگزار شد.
عضو حقوقدان شورای نگهبان ابراز داشت: نظر نهایی شورا درباره برنامه هفتم به مجلس اعلام شد؛ در مواردی شورای نگهبان با اصل لایحه مشکلی نداشت اما نسبت به اجرا، قیودی باید ذکر میشد لذا با تاکید بر پذیرش اصل بسیاری از احکام، نسبت به برخی اجزا ابهاماتی مطرح شد.
وی افزود: در فصل دوم لایحه برنامه که مربوط به اصلاح نظام بانکی است، ابهاماتی درباره برخی احکام مربوط به اصلاح ساختار بودجه وجود داشت که به مجلس اعلام شد. همچنین درباره برخی احکام مربوط به مولد سازی داراییهای دولت نیز ابهاماتی از سوی شورای نگهبان مطرح شده است.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: در فصل مربوط به نظام مدیریت یکپارچه منابع آب، درباره برخی احکام مربوط به محصولات صادراتی پر آببر ابهاماتی وجود داشت که به مجلس اعلام شد. در فصل چهاردهم مربوط به ارتقای نظام سلامت موضوع افزایش ظرفیت پزشکی تخصصی مطرح بود که نسبت به اصل آن ایرادی نبود اما نسبت به متن آن ابهاماتی وارد بود. همچنین حکم مربوط به الزام دولت به تغذیه شیر رایگان در مدارس مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت.
وی گفت: بند الحاقی ماده ۱۱۴ که مربوط به انتقال سازمان ثبت به وزارت دادگستری بود، مغایر اصل ۱۶۰ قانون اساسی شناخته شد.
وی با اشاره به وضعیت بررسی لایحه عفاف و حجاب گفت: لایحه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب نیز پیشتر با ایرادات و ابهاماتی از سوی اعضای شورای نگهبان واقع شد که در صورت رفع آنها از سوی مجلس، مجددا توسط شورای نگهبان مورد بررسی قرار میگیرد.
سخنگوی شورای نگهبان درخصوص کاهش مصوبات سربازی و افزایش سن بازنشستگی، گفت: درخصوص متناسب سازی حقوق بازنشستگان با ترتیباتی که در این قانون پیشبینی شده و بررسی هایی که داشتیم خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته شد و بر این اساس ظرف سه سال بازنشستگان باید ۹۰ درصد حقوق شاغلین را دریافت کنند.
وی ادامه داد: درخصوص مصوبه کاهش مدت سربازی با توجه به ابهاماتی که داشت برای رفع ابهام به مجلس برگشت داده شد.
طحان نظیف در پاسخ به سوالی درخصوص درخواست وزیر کشور از شورای نگهبان مبنی بر مجوز برگزاری انتخابات در برخی حوزههای انتخابیه به صورت الکترونیک، از موافقت شورای نگهبان با برگزاری انتخابات الکترونیک خبر داد.
انتهای پیام
نظر شما