کد خبر 18133
۲۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۸

رئیس ستاد انتخابات استان اصفهان:

در اصفهان انتخابات الکترونیک نداریم

 در اصفهان انتخابات الکترونیک نداریم

رئیس ستاد انتخابات استان اصفهان به اشاره به افزایش تعداد داوطلبان نمایندگی مجلس در این دوره، گفت: تعداد ثبت نام داوطلبان دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان اصفهان هزار و ۷۶۸ نفر بود که از این تعداد صلاحیت ۷۴۳ نفر تایید شد.

به گزارش نمایندگان، محمدرضا جان‌نثاری، امروز دوشنبه، ۲۳ بهمن‌ماه در نشست خبری که در محل استانداری اصفهان برگزار شد، با بیان اینکه افزایش تعداد داوطلبان بیانگر امید داشتن مردم به نظام و آینده کشور است، اظهار کرد: فرایند انتخابات در قانون اساسی و قانون انتخابات پیش بینی شده است. نقطه شروع فرآیند انتخابات از تعیین روز انتخابات آغاز می‌شود و مطابق آن تقویم، زمان بندی اجرایی انتخابات تعیین می‌شود.

وی با بیان اینکه انتخابات توسط وزارت کشور و در چارچوب ساختار منسجم انجام می‌شود، افزود: امسال سه هزار و ۱۶۱ شعب اخذ رأی برای استان اصفهان پیش‌بینی شده که از این تعداد دو هزار و ۷۶۸ شعبه ثابت و ۳۹۳ شعبه سیار است.

رئیس ستاد انتخابات استان اصفهان بیان کرد: امسال اصلاحاتی در قانون انتخابات داشتیم؛ یکی بحث پیش ثبت‌نام بود و دیگری بحث استفاده از امکانات دولتی برای تبلیغات داوطلبان آن به شرط رعایت عدالت بین داوطلبان نمایندگی. 

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در خصوص تعداد افرادی که هر نامزد می‌تواند برای حضور در شعب انتخابیه معرفی کند، اظهار کرد: هر داوطلب نمایندگی می‌تواند به‌طور انفرادی یا مشترک با دیگر نامزدها در شهرستان‌ها، یک نفر به ازای هر شعبه اخذ رای به‌عنوان نماینده کاندیدا به فرمانداری معرفی کند، اما در شهرستان اصفهان هر داوطلب به ازای هر ۵ شعبه، یک نفر می‌تواند به‌عنوان نماینده برای حضور در شعبه به فرمانداری معرفی کند. فرد معرفی شده قبل از پلمپ صندوق‌های اخذ رای تا پایان شمارش آرای صندوق‌های شعبه می‌تواند در شعبه حضور داشته باشد و بر روند رای‌گیری نظارت کند.

جان‌نثاری در خصوص حضور ۲ عضو هیئت اجرایی انتخابات که در برخی از جلسات انتخاباتی شرکت می‌کردند، گفت: تذکرات قانونی داده شد و به این افراد گفته شد یا باید در هیات اجرایی عضویت داشته باشند یا در جلسات انتخابات که در نهایت مشکل برطرف شد.

وی در خصوص داوطلب تأیید صلاحیت شده شهر اصفهان بیان کرد: ۲۹۶ نفر از داوطلبان از حوزه اصفهان و چهار شهرستان شرق اصفهان هستند. ۳هزار و ۱۶۱ شعبه اخذ رای در استان پیش بینی شده است. همچنین ۶۳هزار نفر به‌طور مستقیم در شعب اخذ رای فرآیند رای گیری را انجام خواهند داد.

رئیس ستاد انتخابات استان اصفهان در خصوص الکترونیکی شدن انتخابات نیز گفت: برای استان اصفهان طبق نظر شورای نگهبان و شورای نظارت، انتخابات الکترونیک را نخواهیم داشت.

جان‌نثاری با اشاره به اینکه انتخابات مسیحیان ارمنی جنوب در اصفهان و سه شهر استان و شیراز با هم انجام می‌شود، افزود: کلیمیان و زرتشتیان نیز با محوریت تهران انتخابات آن‌ها برگزار می‌شود.

رشد ۴۲ درصدی داوطلبان انتخابات

دبیر ستاد انتخابات استان اصفهان نیز گفت: میزان ثبت نام داوطلبان دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی دراستان اصفهان هزار و ۷۶۸ نفر بود که در مقایسه با دوره قبلی انتخابات مجلس که تعداد هزار و ۲۴۲ نفر بودند، ۴۲درصد رشد داشته است.

مهدی سلیمانی افزود: تاکنون صلاحیت ۷۴۳نفر از داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی تایید صلاحیت شده است. همچنین ۷نفر از داوطلبان همچنان به نتیجه بررسی صلاحیت خود معترض هستند که وضعیت صلاحیت آنان در مرحله بازنگری شورای نگهبان  است و به‌زودی نتیجه بررسی صلاحیت آنها اعلام می‌شود. 

وی ادامه داد: اسامی نهایی داطلبان مورد تایید مربوط به انتخابات مجلس شورای اسلامی در اول اسفندماه سال جاری  از طریق فرمانداری‌های حوزه‌های انتخابیه اعلام می‌شود.

دبیر ستاد انتخابات استان اصفهان با بیان اینکه از نوزدهم فروردین ماه و قبل از اعلام رسمی وزارت کشور، برنامه ریزی‌هایی برای برگزاری انتخابات در استان اصفهان و در قالب کمیته هماهنگی و آمادگی انتخابات آغاز شد، افزود:  وزیر کشور در تاریخ بیستم اردیبهشت به طور رسمی تشکیل ستاد انتخابات را به استانداری‌ها ابلاغ کرد که پس از دستور وزیر، ستاد انتخابات استان از تاریخ بیست‌ویکم اردیبهشت، به ریاست معاون سیاسی، امنیتی استاندار تشکیل شد.

وی با بیان اینکه ریاست ستاد انتخابات بر اساس قانون به عهده استاندار است که وی این مسئولیت را به معاون سیاسی استاندار تفویض اختیار نموده است، تصریح کرد: تاکنون ۳۵ جلسه ستاد انتخابات به‌صورت هفتگی در روزهای یکشنبه برگزار شده و هماهنگی‌ها و اقدامات لازم بر اساس تقویم اجرایی در ستاد انتخابات استان و شهرستان‌ها انجام شده است. 

دبیر ستاد انتخابات استان اصفهان به تعداد حوزه‌های انتخابیه در استان اشاره کرد وافزود: ۱۶ حوزه انتخابیه در استان و در ۱۵ حوزه جغرافیایی داریم؛ تنها حوزه انتخابیه اصفهان پنج نماینده دارد و شانزدهمین حوزه انتخابیه اصفهان که در مرکز فرمانداری اصفهان است، مربوط به حوزه مسیحیان ارامنه جنوب ایران است که یک حوزه فرعی هم در شیراز دارند.

استفاده از امکانات دولتی برای تبلیغات داوطلبان مجاز است

سلیمانی به تغییرات صورت گرفته این دوره انتخابات در مقایسه با دوره‌های گذشته اشاره کرد و گفت: در دوره جدید استفاده از امکانات دولتی برای تبلیغات به شرط برقراری عدالت بین داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی مجاز است. همچنین به شهرداری‌ها و دهیاری‌ها اعلام شده است مکان‌های روباز و سالن‌های اجتماعات به‌صورت مساوی در اختیار داوطلبان انتخابات مجلس قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه فعالیت رسمی تبلیغات داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی از سوم اسفند آغاز خواهد شد، افزود: در هر حوزه انتخابیه داوطلبان انتخابات می‌توانند یک ستاد اصلی و علاوه برآن در هر شهر، روستا یا منطقه شهرداری یک ستاد فرعی برای آقایان و یک ستاد فرعی برای بانوان تشکیل دهند، داوطلبان باید آدرس و موقعیت این مکان‌ها را حتماً به فرمانداری اعلام کنند. همچنین هر داوطلب انتخابات مجلس شورای اسلامی می‌تواند یک ستاد مجازی و تارنمای اینترنتی داشته باشد تا از طریق شبکه‌های اجتماعی به معرفی برنامه‌های خود  بپردازد.

وی از اجرای قانون شفافیت تامین مالی و هزینه‌های نامزدهای انتخابات خبر داد و گفت: هزینه‌های تبلیغاتی برای انتخابات مجلس با توجه به جمعیت و گستردگی جغرافیایی حوزه‌های انتخابیه، محدودیت و یک سقف حداکثری دارد و نباید بیشتر از میزان تعیین شده باشد. همچنین حداکثر اندازه مجاز برگه‌های تبلیغاتی داوطلبان انتخابات مجلس نیز نباید از ۷۰ در ۱۰۰سانتی متر بیشتر باشد.

دبیر ستاد انتخابات استان اصفهان به امکاناتی که برای تبلیغات داوطلبان پیش‌بینی شده اشاره و تصریح کرد: برای تبلیغات داوطلبان مجلس، ۱۵ کانال تلویزیونی راه‌اندازی شده است که به‌طور ۲۴ساعته برنامه تبلیغاتی کاندیداهای متقاضی در قالب برنامه‌های ۲۰ دقیقه‌ای که از قبل آماده شده در چند نوبت پخش می‌شود. همچنین مناظره میان نامزدهای انتخاباتی در کانال‌های تلویزیونی استان پیش‌بینی شده است که تاکنون ۳۰۰ نفر برای شرکت در مناظره ثبت‌نام کرده‌اند.

وی افزود: احزاب سیاسی به‌عنوان شخصیت حقوقی می‌توانند به نامزدها کمک کنند. اما کمک بنگاه‌های اقتصادی خصوصی و شرکت‌ها بر اساس قانون جدید انتخابات ممنوع است. همچنین افراد حقیقی و حقوقی نیز نمی‌توانند بیش از ۲۰ درصد هزینه‌های نامزدی را پرداخت کنند.

سلیمانی تصریح کرد: نامزدها باید حساب غیرتجاری معرفی کنند که این شماره از آنان اخذ شده است. سامانه‌ای نیز برای نظارت بر این موضوع توسط وزارت کشور طراحی شده است که بزودی رونمایی می‌شود. همچنین داوطلبان انتخابات مجلس نمی‌توانند از افراد غیرایرانی و یا افراد دارای سابقه محکومیت به جرایم اقتصادی برای تبلیغات انتخاباتی کمک مالی دریافت کنند و هرگونه هزینه‌کردی باید به اجازه نامزد انجام شود.

وی در مورد انتخابات مجلس خبرگان نیز گفت: برای انتخابات مجلس خبرگان ۳۷ نفر در استان اصفهان ثبت‌نام کرده‌اند که صلاحیت ۱۳ نفر آنان به تایید شورای نگهبان رسید که از این تعداد دو نفر داوطلبان حوزه انتخابیه خود را تغییر دادند.

سلیمانی افزود: با توجه به مبانی قانونی از ساعت ابتدایی روز چهارشنبه شروع تبلیغات نامزدهای خبرگان رهبری را داریم، ۱۵ روز مهلت قانونی تبلیغات آن‌هاست که تا هشت صبح روز دهم اسفندماه آخرین مهلت تبلیغات آن‌ها خواهد بود.

انتهای پیام

کد خبر 18133

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =