کد خبر 18658
۲۵ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۸

متکی:

مجلس نباید «ریاست‌محور» اداره شود

مجلس نباید «ریاست‌محور» اداره شود

منتخب مجلس دوازدهم شورای اسلامی گفت: جایگاه رئیس مجلس باید در حوزه نقش‌آفرینی محتوایی افزایش یابد که بدون تغییر سازوکارها ممکن نیست و ریاست‌محور شدن مجلس هم به معنای خارج شدن آن از صحن‌محوری است.

به گزارش نمایندگان، منوچهر متکی در نشست شورای وحدت اصولگرایان با منتخبان مجلس دوازدهم، اظهار کرد: مقبولیت رمز تداوم کار یک دولت و حکومت است. اینکه آیا مجلس از مقبولیت در جامعه برخوردار است یک پرسش جدی است. نمایندگانی با مردم در ارتباط هستند و سخنان آنان را می‌شنوند، اما ارزیابی در افواه عمومی جامعه نشان می‌دهد مقبولیت لازم در مجلس وجود ندارد و باید تحولی در شکل و محتوای کار مجلس ایجاد شود.

وی افزود: پاسخ دادن به این پرسش درباره مجلس در دیگر قوا هم لازم است. در دوره‌های اخیر آیین‌نامه مجلس دائم تغییر کرده و حجیم شده، اما محوری که بر آن تاکید شده، «ریاست‌محورتر» شدن مجلس است.

متکی یادآور شد: جایگاه رئیس در حوزه نقش‌آفرینی محتوایی او باید افزایش یابد و این بدون تغییر سازوکارها ممکن نیست. شأن رئیس مجلس، اداره آن است. ریاست‌محورشدن مجلس یعنی خارج شدن مجلس از صحن‌محور بودن.

منتخب مجلس دوازدهم ادامه داد: رئیس مجلس می‌تواند در موضوعات تخصصی مجلس ورود محتوایی داشته باشد. جز این جایگاه رئیس مجلس به عنوان عضو موثر در شورای عالی امنیت ملی و به ویژه شورای هماهنگی سران سه قوه اگر براساس مشاوره متخصصان یک حوزه اظهار نظر کند، کارآیی بیشتری دارد.

وی تاکید کرد: اگر وزیری در مجلس استیضاح و برکنار شود به نظرم آن کمیسیون مربوطه هم باید پاسخگو باشد، چون باید یک روند مستمر نظارت را در این زمینه پیگیری می‌کرده است. وقتی این اتفاق رخ ندهد نمایندگان موضوعات و موارد دیگری را دنبال می‌کنند که می‌تواند در کارآمدی مجلس موثر باشد.

متکی گفت: باید سالی یک بار در آیینه نگاه مردم خود را بسنجیم و ببینیم در کجا ایستاده‌ایم؟ نظرسنجی‌ها به شناخت این بخش کمک می‌کند. اینکه ببینیم مجلس در دید مردم در رأس امور است یا مقبولیت دارد؟ این اقدام را باید سالیانه انجام دهیم و مطابق با نتایج آن اقدامات لازم را در نظر بگیریم.

منتخب تهران در مجلس دوازدهم با بیان اینکه مهمترین رسالت مجلس آینده تصویر جدیدی مبتنی بر امید و استوار بر راهکارهای اجرایی است، گفت: کارکرد کمیسیون‌ها و مجلس پرهیز از انباشت طرح‌ها ‌و مطالبات است. اگر به کارهای اساسی در مجلس نپردازیم درگیر حاشیه می‌شویم. در صورتی که دستگاه اجرایی جایگاه لازم را در اجرا نداشته باشد، باید عملکرد کمیسیون‌های مجلس را بررسی کرد. رئیس مجلس باید از نخبگان و متخصصان کمیسیون‌ها استفاده کند تا تحول‌آفرین باشد.

وی با بیان اینکه اقدامات فراکسیونی در مجلس اهمیت ویژه‌ای دارد، ادامه داد: خرد و مشارکت جمعی در اقدامات فراکسیونی مهم است و در صورت استقبال، فراکسیون وحدت را با هدف بررسی، رأی به طرح‌ها و ‌نظارت بر عملکردها در مجلس تشکیل دهیم.

انتهای پیام

کد خبر 18658

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 12 =