به گزارش نمایندگان، انتخابات دور دوم دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی فردا ۲۱ اردیبهشت در ۲۲ حوزه، ۱۵ استان، ۴۷ فرمانداری و ۸۱ بخشداری برگزار میشود و ۹۰ نامزد برای ۴۵ کرسی باقی مانده مجلس با یکدیگر رقابت میکنند.
محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات با بیان این که اقدامات لازم برای برگزاری انتخابات الکترونیک و غیر الکترونیک انجام شده است گفت: انتخابات در ۸ حوزه از ۲۲ حوزه انتخابیه، الکترونیکی برگزار خواهد شد.
پایان مهلت تبلیغات
از ساعت ۸ امروز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ فرصت تبلیغات داوطلبان دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی به پایان رسید و هرگونه فعالیت تبلیغاتی پس از آن ممنوع است.فرصت تبلیغات از روز ۱۳ اردیبهشت آغاز شده بود.
با توجه به به ماده (۷۰) قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی کلیه نامزدها، احزاب، گروه های سیاسی، هواداران و عموم مردم باید پس از پایان مهلت زمان تبلیغات، از انجام هرگونه فعالیت تبلیغی له یا علیه نامزدها پرهیز کنند و در روز اخذ رای نیز از به همراه داشتن هرگونه اقلام یا نماد تبلیغاتی(نظیر: عکس و...) خودداری کنند.
چه کسانی میتوانند در مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم رای دهند؟
براساس تبصره ۴ ماده۱۰ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، «کلیه رأیدهندگان مرحله دوم منحصراً در حوزه انتخابیهای که در مرحله اول انتخابات رأی دادهاند شرکت خواهند نمود و کسانی که در مرحله اول در هیچ یک از حوزههای انتخابیه رأی نداده باشند در مرحله دوم انتخابات میتوانند شرکت کنند.»
آغاز فرایند انتخابات از نیمه مرداد ۱۴۰۲
تقویم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از نیمه مرداد ماه ۱۴۰۲ با دستور وزیر کشور برای شروع فرایند انتخاباتی کشور آغاز و پیش ثبت نام انتخابات مجلس شورای اسلامی از شانزدهم مرداد شروع و انتخابات مجلس شورای اسلامی همزمان با ششمین انتخابات مجلس خبرگان رهبری روز یازدهم اسفند ماه سال گذشته برگزار شد؛ انتخاباتی که در آن نزدیک به ۲۵ میلیون نفر شرکت کردند و آمار مشارکت به حدود ۴۱ درصد رسید.
پس از تأیید صحت انتخابات در شورای نگهبان، تعیین تکلیف ۴۵ کرسی مجلس دوازدهم به دور دوم انتخابات کشید و حالا قرار است ۹۰ کاندیدا فردا با هم به رقابت بپردازند.
از ۲۲ حوزه انتخابیهای که به دور دوم رفتهاند، حوزه انتخابیه ورامین و پیشوا به علت رد صلاحیت تنها منتخب آن، به دور دوم رفت و در حوزههای انتخابیه دیگر هم، نامزدها نتوانستند حدنصاب قانونی آراء را کسب کنند.
«تبریز، آذرشهر و اسکو»، «شبستر»، «میانه»، «پارس آباد، بیلهسوار و اصلاندوز مغان»، «سمیرم»، «لنجان»، «کرج، اشتهارد و فردیس»، «تهران، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس»، «بیرجند، درمیان و خوسف»، «مشهد و کلات»، «آبادان»، «رامهرمز و رامشیر»، «خدا بنده»، «زنجان و طارم»، «شیراز و زرقان»، «مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد»، «کرمانشاه»، «گنبد کاووس»، «خرمآباد و چگنی»، «قائم شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی»، «ملایر»، «ورامین و پیشوا» ۲۲ حوزه انتخابیهای هستند که فردا ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ انتخابات مرحله دوم را برگزار میکنند.
انتخابات یازدهم اسفند که در ۴ حوزه انتخابیه آبادان، رشت، قم و ملایر تمام الکترونیکی بود، در دور دوم هم با پیشنهاد وزارت کشور و موافقت شورای نگهبان، در ۸ حوزه کاملا الکترونیکی است. وزارت کشور اعلام کرده «آبادان، تبریز، تهران، خرمآباد، شیراز، قائمشهر، کرمانشاه و ملایر» انتخابات الکترونیکی دارند.
انتهای پیام
نظر شما