پایگاه خبری تحلیلی نمایندگان ما: در تاریخ ۸ مهر ماه مقام معظم رهبری در نامهای واردات لوازم خانگی کرهای به کشور را ممنوع اعلام کرد.
در پی صدور این دستور، سید ابراهیم رییسی، رییس جمهوری ایران در نامهای به وزرای اقتصاد و صمت ابلاغ کرده از واردات کالای نهایی لوازم خانگی به ایران جلوگیری شود.
با این حال برخی جریانها پس از اعلام ممنوعیت واردات محصولات کرهای قصد داشتند آن را یک تصمیم اشتباه بدانند که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان این مسئله تنها در حد یک فرافکنی بود.
با این حال این ممنوعیت در شرایطی انجام شد که سه سال است کرهایها از ترس تحریم امریکا حاضر به همکاری تجاری با جمهوری اسلامی ایران نیستند و حالا قصد داشتند با سوءاستفاده از شرایط کشور و تحریمها، بخشی از پول بلوکه شده ایران در بانکهای کره را با ارسال محصولات خود آزاد کنند!
در ادامه کرهایها پیشنهاد عجیبی به ایران ارائه داد که بر اساس آن، بخشی از این پول در قبال صادرات محصولات سامسونگ و ال. جی تسویه میشود.
این در حالی است که لوازم خانگی تولید داخل در سالهای اخیر افزایش کیفی قابل قبولی یافته و منتظر قطع واردات نماندهاند.
حجتالله فیروزی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در همین زمینه به خبرنگار نمایندگان ما، گفت: یکی از تاثیرات بسیار مهم ممنوعیت واردات کالا از کره جنوبی، حمایت از تولید داخلی است. بسیاری از تولیدکنندگان داخلی ما از زمانی که کره ایها ایران را ترک کردند، خط تولید را راه انداختند و به آن سرعت دادند و الان هم باید مورد حمایت اساسی قرار گیرند.
وی این را هم گفت که؛ تولید کنندگان داخلی در دوران جنگ اقتصادی جهاد کردند و میزان تولیدات کشور را افزایش دادند و اجازه ندادند که مشکلی در تامین کالاهای اساسی برای مردم ایجاد شود. البته تولید کنندگان داخلی باید کیفیت کالاهای خود را افزایش دهند و در یک فضای رقابتی فعالیت کنند. از سوی دیگر ممنوعیت واردات کالا از کره جنوبی از این جهت حائز اهمیت است که آنان در اوج تحریم کشور ما را ترک کردند و الان باید تنبیه شوند و پاسخگوی رفتار اشتباه خود باشند.
با این حال و به اعتقاد بسیاری از کارشناسان دولت باید برای تولیدکننده داخلی چند شرط را هم لحاظ کند. اول اینکه تولید داخل را به نرخ دلار گره نزند. دوم اینکه تولیدکننده داخلی همانطور که به صورت ضمنی متقاضی مسدودشدن واردات محصولات خارجی است، باید با صادرات محصولات خود نشان دهد که جنس با کیفیت و قابل عرضه در بازار جهانی تولید میکند.
با همه این تفاسیر باید منتظر ماند و دید تولیدکنندگان لوازم خانگی به چه نحوی قرار است از موقعیت و شرایط پیش آمده به نحوه احسن استفاده کرده و بیش از پیش اعتماد عمومی را به بازار لوازم خانگی ارتقا دهد.
انتهای پیام
نظر شما