محمدصالح جوکار در گفتوگو با خبرنگار نمایندگان با اشاره به تصویب برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا به صورت تناسبی در تهران، گفت: بحث انتخابات تناسبی، از انتخابات مجلس شورای اسلامی آغاز شد. الان نظام انتخاباتی ما، نظام انتخاباتی حداکثری است و هرکسی که بیشترین رأی را بیاورد، وارد مجلس یا شورا خواهد شد و یا رئیس جمهور میشود.
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها اضافه کرد: در نظام انتخابات تناسبی، گروهها، احزاب وجبهههای سیاسی، فهرست و لیستهایی ارائه میکنند، براساس میزان رأیی که لیست مربوطه و یا لیست افراد میآورند، نسبت کل آرای مأخوذه، درصدی به دست خواهد آمد که این درصد، وزن آن فهرست در شورای آینده خواهد شد.
وی ادامه داد: در انتخابات شوراها، مثلا اگر ۳ یا ۴ لیست در انتخابات شرکت کنند و هریک از این لیستها یک درصدی رأی بیاورند، برابر همان درصد رأیی که از مردم کسب کردند، میتوانند در شورا عضو یا نماینده داشته باشند. برای مثال اگر یک لیستی ۲۰ درصد رأی آورد، به همان میزان ۲۰ درصد عضو در شورا خواهد داشت. این نظام، نظام انتخابات تناسبی است.
جوکار افزود: نحوه محاسبه آرا در مصوبه به طور دقیق و روشن ارائه شده است. درصد جمع آرای لیست و فهرستهایی که از سوی احزاب و گروههای ارائه میشود، به نسبت آرای کل، محاسبه و در شورای آینده تعیین خواهد کرد.
نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در مورد کسانی که به صورت انفرادی در انتخابات شرکت میکنند نیز، درصد آرای منفردین نسبت به آرای کل مشخص خواهد شد. براساس آنچه در صحن مجلس تصویب شد، انتخابات تناسبی میتواند در شهرهایی با جمعیت ۵۰۰هزار نفر به بالا برگزار شود. اما در دوره هفتم تنها برای تهران اجرا خواهد شد و از انتخابات هشتم به بعد میتواند در جاهای دیگر طبق قانون اعمال شود.
رئیس کمیسیون شوراهای مجلس در ادامه از بررسی جزئیات مصوبه فوق در جلسه علنی روز چهارشنبهی مجلس شورای اسلامی خبر داد.
انتهای پیام
نظر شما