همایون سامهیح نجفآبادی در گفتوگو با نمایندگان با اشاره به افزایش قیمت دارو، گفت: با توجه به اینکه ارز ۴۲۰۰ تومانی باعث فساد میشد، دولت مجبور بود با وجود افزایش مشکلات اقتصادی، در قیمت ارز تجدید نظر کند.
وی ادامه داد: دولت تصمیم به حذف ارز ترجیحی و تبدیل ارز ۴۲۰۰ تومانی به ۲۸۵۰۰ تومان در راستای مبارزه با فساد و قاچاق دارو گرفت لذا نتظار همه ما گران شدن دارو بود و این موضوعی بود که نمیتوانستیم آن را انکار کنیم و دارو نیز به اجبار گران شد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: بیمهها باید به تعهدی که نسبت به جبران این افزایش قیمت دارند، عمل کنند و قیمتهای جدید مورد پذیرش بیمهها قرار بگیرد تا مشکلی برای مردم پیش نیاید.
سامهیح نجفآبادی یادآور شد: البته قبل از این گرانی هم، آن چیزی که خود بیمار پرداخت میکرد، درصد خیلی زیادی بود و درحالی که گفته میشد ۹۰ درصد را بیمه پرداخت میکرد و ۱۰ درصد را بیمار. در واقع بیمار، ۶۰ تا ۷۰ درصد مبلغ نسخه را به صورت متوسط پرداخت میکرد.
وی اظهار داشت: فشاری که بابت گرانی دارو بر مردم وارد میشود، فشار غیرقابل انکاری است. از طرف دیگر هم باید در نظر داشت که افزایش قیمت اجناس در کشور ظرف یک یا دو ماه، موضوع واضحی است. قیمت دارو هم جدا از این مسائل نیست.
نماینده کلیمیان در مجلس افزود: وقتی که بودجه ۱۴۰۴ را با ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی یا حتی بیشتر ببندند که تنها مربوط به واردات ماده اصلی داروهاست و واردات بقیه اجزای جانبی دارو از جمله بستهبندی، مواد همراهی که با دارو استفاده میشود و شکر برای برخی داروها با قیمت ارز آزاد انجام میشود، افزایش قیمت دارو، موضوع دور از ذهنی نیست.
وی با اشاره به داروهای بیماریهای خاص گفت: داروهای برخی از این بیماریها مانند هموفیلی و برخی دیگر، تعرفه صفر دارد و هرچقدر که دارو گران شود، به عهده دولت است که هزینههای آن را پرداخت کند.
سامهیح نجفآبادی ادامه داد: داروهای بیماریهای خاص که قبل از طرح دارویار جزو بیمه بودند، هر قیمتی که این داروها داشته باشد، بیمه موظف است تعرفه آن را که برای برخی داروها صفر و برای برخی ۱۰ درصد است را پرداخت کند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: تنها امیدواری ما این است که آقای پزشکیان بتواند به قولهای خود عمل کند. امیدواریم بتواند به هر نحوی که شده تحریمها را برطرف کند و ثبات اقتصادی در کشور ایجاد شود.
انتهای پیام
نظر شما