کد خبر 22832
۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۵

صحن مجلس؛

موافقت مجلس با کلیات لایحه عضویت ایران در اتحادیه بین‌المللی انرژی خورشیدی

موافقت مجلس با کلیات لایحه عضویت ایران در اتحادیه بین‌المللی انرژی خورشیدی

نمایندگان مجلس با کلیات لایحه عضویت ایران در اتحادیه بین‌المللی انرژی خورشیدی موافقت کردند.

به گزارش خبرنگار نمایندگان، با تصویب نمایندگان ماده واحد به دولت اجازه داده است در اتحادیه بین المللی انرژی خورشیدی به شهر موافقتنامه چهارچوب تاسیس اتحادیه یاد شده پیوست عضو شود و اقدام به پرداخت کمک‌های داوطلبانه تا سقفی که به تصویب هیئت وزیران می‌رسد کند.

تعیین و تغییر دستگاه اجرایی طرف عضویت به عهده دولت است.

تبصره ۱- رعایت اصل هفتاد و هفتم در خصوص ماده ۱۱ موافقتنامه و اصول ۱۲۰ و پنجم و ۱۳۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در اجرای موافقتنامه الزامی است.

تبصره ۲- کارگروهی متشکل از نمایندگان وزارت نیرو وزارت امور خارجه توسط دستگاه اجرایی مسئول از طرف جمهوری اسلامی ایران نظارت خواهد کرد.

جلیل مختار سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در خصوص این لایحه گفت: لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه بین‌المللی انرژی خورشیدی که برای بررسی به این کمیسیون به عنوان اصلی ارجاع شده بود با حضور مسئولان دستگاه‌های اجرایی زیربط و کارشناسان مرکزی پژوهش‌های مجلس مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و در جلسه مورخ ۲ دی ماه ۱۴۰۳ با اصلاحاتی در ماده واحده به شرح زیر به تصویب رسید. اینک گزارش آن در اجرای ماده ۱۴۳ قانون آیین‌نامه داخلی تقدیم مجلس شورای اسلامی می‌شود.

علیرضا سلیمی در مخالفت با کلیات این لایحه گفت: در این لایحه به بحث توافق نامه پاریس اشاره شده است، چرا ما می‌خواهیم کشور را در اسارت این توافقنامه قرار دهیم در حالی که هرچه مصیبت در کشور در حوزه انرژی دارد بابت توافقنامه پاریس است. لذا با توجه به مصائبی که این توافقنامه برای بخش انرژی کشور ایجاد کرده است به این موضوع خوشبین نبوده و باید با آن مخالفت کرد.

حسینعلی حاجی دلیگانی نیز در مخالفت با کلیات این لایحه گفت: شاید این توافقنامه منافعی برای کشور داشته باشد اما به طور قطع، ضرر آن بیشتر است، از طرفی نیز در این موافقتنامه به معاهده پاریس اشاره شده است که این موضوع نیز دارای اشکال است، همچنین این موضوع در ابتدا جنبه داوطلبانه دارد که بعد از گذشت چند سال الزام‌آور می‌شود و با توجه به اینکه کشور ما در حال توسعه است می‌تواند در تولید انرژی و برق ایجاد مشکل کند، بنابراین ما نباید در این خصوص مشکلی را برای کشور ایجاد کنیم. لذا باید با آن مخالفت صورت گیرد.

مالک شریعتی نیاسر نیز در موافقت با کلیات این لایحه گفت: موضوعاتی که توسط مخالفین مطرح شد به طور مفصل در کمیسیون مورد بحث قرار گرفت و به طور قطع می‌توانم بگویم که این موضوع به نفع کشور خواهد بود، همچنین دغدغه نمایندگان در خصوص معاهده پاریس نیز در جلسه کمیسیون مورد بحث‌های مفصلی قرار گرفت. البته نباید کشور را در شرایطی قرار داد که از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌هایی که داریم محروم کنیم. لذا این معاهده می‌تواند بسیاری از مشکلات ما را در حوزه انرژی برطرف کند.

روح الله عباسپور نیز در موافقت با کلیات این لایحه گفت: با توجه به اینکه قدرت‌های بزرگ در صدد هستند در حوزه‌های مختلف برای کشورمان محدودیت ایجاد کنند، پیوستن ایران به این موافقتنامه فرصت‌های بسیار خوبی را در جهت تامین منافع ملی و تحقق هرچه بیشتر همگرایی منطقه‌ای و بین‌المللی در راستای اصول و اهداف راهبردی سیاست خارجی برای کشور در جهت تامین منابع انرژی خورشیدی فراهم می‌کند، لذا مخالفت با عضویت در سازمان‌های بین‌المللی نوعی خود تحریمی است و نباید ما چنین فرصت‌هایی را از دست بدهیم، لذا با توجه به عقب ماندگی‌هایی که در این حوزه داریم می‌توانیم از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های کارشناسی و علمی این موافقتنامه‌ها در جهت استفاده از انرژی خورشیدی و تجدید پذیر استفاده کنیم./

انتهای پیام

کد خبر 22832

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 0 =