کد خبر 23090
۱۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۰

در نطق پیش از دستور:

قالیباف: برخورد جزیره‌ای با سرمایه‌گذاری برای تولید، ما را به اهداف نمی‌رساند

قالیباف: برخورد جزیره‌ای با سرمایه‌گذاری برای تولید، ما را به اهداف نمی‌رساند

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اگر با موضوع سرمایه‌گذاری برای تولید هم جزیره‌ای برخورد شود، هرگز به اهداف مورد نظر دست نمی‌یابیم؛ اقتصاد مجموعه‌ای از حوزه‌های مرتبط با یکدیگر است.

به گزارش خبرنگار نمایندگان، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) با تبریک فرارسیدن سال نو به ملت شریف ایران، اظهار داشت: امیدوارم طاعات و عبادات ملت شریف ایران و همه مسلمانان جهان در ماه مبارک رمضان، مورد قبول درگاه خداوند مهربان قرار گیرد. رمضان، ماه وحدت دل‌های مسلمین است و روز قدس، تجلی پرنور این وحدت الهی به شمار می‌رود.

وی با اشاره به اهمیت روز جهانی قدس خاطرنشان کرد: روز قدس، این میراث نورانی حضرت امام خمینی (ره)، امسال نه‌تنها نماد وحدت امت اسلامی، بلکه نشانه انسجام همه آزادگان جهان علیه جنایات رژیم کودک‌کش و غاصب صهیونیستی بود. گرچه در این ماه عزیز درهای رحمت خداوند گشوده و شیاطین در زنجیرند، اما پنجه‌های سگ هار منطقه همچنان چهره کودکان معصوم و زنان مظلوم فلسطینی را می‌خراشند و جان‌های بی‌گناه را می‌گیرند.

وی ادامه داد: هر انسان آزاده‌ای که چشمی برای دیدن و گوشی برای شنیدن داشته باشد، جنایات بی‌پایان این رژیم سفاک را محکوم می‌کند، اما متأسفانه چشم حامیان غربی این رژیم کور و گوششان کر است. ادعای دروغین حقوق بشر از سوی آنان، بیش از پیش، چهره‌ حقیقی‌شان را نزد افکار عمومی جهانیان رسوا کرده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود به انتخاب شعار سال از سوی رهبر معظم انقلاب پرداخت و گفت: ضروری می‌دانم به نکاتی درباره شعار سال با محوریت “سرمایه‌گذاری برای تولید” اشاره کنم. بدتر از برخورد شعاری و تشریفاتی با شعار سال، مواجهه جزیره‌ای و ناهماهنگ با آن در سطوح سیاست‌گذاری و اجراست. اقتصاد، نظامی به‌هم‌پیوسته است و هر تصمیم در یک حوزه، اثرات خود را در سایر حوزه‌ها نیز خواهد داشت.

قالیباف تصریح کرد: در صورتی‌که دستگاه‌ها بدون هماهنگی عمل کنند، سیاست‌های اصلاحی نیز ممکن است نتیجه معکوس دهند. تجربه تلخ رویکردهای جزیره‌ای و ناهماهنگ را در پانزده سال گذشته دیده‌ایم که نتیجه‌ای جز افزایش ناترازی‌ها و سخت‌تر شدن مسیر تحول پایدار اقتصادی نداشت.

وی در ادامه افزود: شعار امسال اقتصادی و معطوف به تولید است. طی ۱۷ سال گذشته، رهبر معظم انقلاب همواره در شعارهای سال بر تولید تأکید داشته‌اند. ایشان حل مشکلات معیشتی را در گرو رشد تولید می‌دانند. با افزایش سرمایه‌گذاری، تولید تقویت می‌شود، رشد اقتصادی محقق می‌گردد و در نهایت قدرت خرید مردم ارتقا می‌یابد.

قالیباف اظهار داشت: هرچند در این مسیر نباید از سیاست‌های حمایتی برای اقشار کم‌برخوردار غافل شد، اما نباید فراموش کرد که راه‌حل بنیادین، تقویت تولید و افزایش رشد اقتصادی است.

رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنان خود گفت: نظارت راهبردی بر عملکرد دولت وظیفه مجلس شورای اسلامی است و این مهم از طریق ابزارهای نظارتی قانونی انجام می‌شود. نظارت اجرایی اما بر عهده قوه قضاییه است که طبق اصل ۱۷۴ قانون اساسی و از طریق سازمان بازرسی کل کشور اعمال می‌شود. همانگونه که رهبر انقلاب فرمودند، نظارت‌ها باید سازنده و یاری‌گر باشد، نه مانع‌تراش و مچ‌گیر.

وی همچنین افزود: یکی از نکات مهم در تحقق شعار سال، مردمی‌بودن سرمایه‌گذاری برای تولید است. تجربه ما نشان داده است هر اقدامی بدون حضور و مشارکت مردم محکوم به شکست است. دولت‌ها فقط بسترسازند و نباید رقیب بخش خصوصی باشند. مردم باید احساس امنیت و حمایت کنند تا سرمایه‌های خود را به سمت تولید سوق دهند.

قالیباف تصریح کرد: برای تسهیل سرمایه‌گذاری باید از تصمیمات خلق‌الساعه، تغییرات مداوم قوانین و مقررات، واردات بی‌رویه و سخت‌گیری‌های غیرضروری جلوگیری کرد. ما مسئولان باید به استقبال سرمایه‌گذار برویم، نه آنکه با نگاهی از بالا به پایین او را طرد کنیم.

وی خاطرنشان کرد: دولت باید با هدایت صحیح نقدینگی و شناسایی فرصت‌های سرمایه‌گذاری، از پراکندگی منابع جلوگیری کرده و زنجیره‌ای از ارزش اقتصادی ایجاد کند، به‌ویژه در حوزه‌های پیشران از جمله انرژی که نیازمند سرمایه‌گذاری جدی است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اصلاح سیاست مالی و پولی کشور، اصلاح بودجه و هماهنگی آن با نظام بانکی باید در جهت ایجاد ثروت پایدار انجام شود. ارز یک متغیر سیاستی است و هرگونه مداخله‌ای در آن باید مانع از آسیب به انگیزه تولید و صادرات باشد.

قالیباف در ادامه گفت: در مجلس یازدهم، دو قانون مهم در راستای تحقق شعار سال به تصویب رسید؛ یکی قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار و دیگری قانون تأمین مالی تولید. این قوانین مسیر سرمایه‌گذاری را هموارتر کرده و تنوع روش‌های تأمین مالی را افزایش داده‌اند. قطعاً در مجلس دوازدهم، بر حسن اجرای این قوانین نظارت جدی خواهیم داشت.

وی خاطرنشان کرد:طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی نیز از جمله اقدامات مهمی است که با هدف مهار بازارهای غیرمولد در دستور کار قرار گرفته و امیدواریم با تأیید شورای محترم نگهبان، هرچه سریع‌تر به قانون تبدیل شود. همچنین در راستای حکمرانی بر جریان پول، ارز و سرمایه، مجلس مصمم است با نظارت جدی، اجازه ندهد منابع کشور در مسیرهای غیرمولد هدر رود.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان ضمن آرزوی سالی سرشار از خیر و برکت برای ملت ایران گفت:مجدداً سال نو را به همه هم‌وطنان عزیز تبریک گفته و از درگاه خداوند متعال برای ملت ایران و مسلمانان جهان توفیق، عزت و سلامتی مسئلت می‌نمایم.

انتهای پیام

کد خبر 23090

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 8 =